•   0522 24 66 19  (Meppel)
    • Persoonlijk advies
    • Grootste slagersassortiment
    • Kies zelf je afhaaldag

 

Steaks & Roasts

Steaks & Roasts

Bekijken als Grid List

Items 121-150 van 153

per pagina
Oplopend sorteren
  1. Wagyu cote de boeuf 8+ Australia
  2. Cote a L'os Wagyu 8+ Australia
  3. Wagyu T-bone 8+ Australia
  4. Wagyu porterhouse 8+ Australia
  5. Dry aged tomahawk Charra
    Dry aged tomahawk Charra
    € 143,99 (1800g)
  6. Entrecote Black Angus CAN
  7. Rib eye Black Angus AUS
  8. Japans Wagyu ossenhaaspuntjes
  9. Japanse wagyu Picanha Japans Wagyu Picanha Kagoshima A5+ BMS12
    Japans Wagyu Picanha Kagoshima A5+ BMS12
    € 229,99 (1150g)
  10. Wagyu Tomahawk Marbling 8/9 Australie Wagyu Tomahawk 8+ Australie
    Wagyu Tomahawk 8+ Australie
    € 212,49 (1250g )
  11. Wagyu entrecoteroast 8/9 marbling Australia
  12. Outside skirt gevliesd Black Angus USA Outside skirt gevliesd Black Angus USA
    Outside skirt gevliesd Black Angus USA
    € 54,99 (550g)
  13. Porterhouse Dry Aged Rubia Gallega
    Porterhouse Dry Aged Rubia Gallega
    € 75,99 (950g)
  14. Lamsrack Agnei Iberico
    Lamsrack Agnei Iberico
    € 119,59 (2x 575g)
  15. Lamsschouder met been Agnei Iberico
    Lamsschouder met been Agnei Iberico
    € 43,99 (1100g)
  16. Tapilla Iberico
    Tapilla Iberico Bellota
    € 26,39 (550g 4 stuks)
  17. French rack Iberico
    French rack Iberico
    € 33,59 (700g)
  18. T-bone Simmentaler
    T-bone Simmentaler
    € 21,59 (450g)
  19. Kalfspicanha Kalfspicanha
    Kalfspicanha
    € 37,39 (1100g no fatcap)
  20. Kalfsloinroast (kalfsentrecote)
    Kalfsloinroast (kalfsentrecote)
    € 29,99 (750g)
  21. kalfs frenched rack
    Kalfs Frenched rack
    € 71,99 (1500g 4 ribs)
  22. Lamsschouder met been Texelaar
    Lamsschouder met been Texelaar
    € 41,99 (1400g)
  23. Porterhouse Black Angus USA
    Porterhouse Black Angus USA
    € 61,59 (700g)
  24. Chuck Eye Steak Chuck Eye steak Black Angus USA
    Chuck Eye steak Black Angus USA
    € 11,69 (225g)
  25. Flank steak heel Black Angus USA
    Flank steak [Bavette de Flanchette] Black Angus USA
    € 23,99 (600g)
  26. Japans Wagyu ribeye Kagoshima A4 BMS5/7
  27. Bistecca all Fiorentina Porterhouse Chianina Bistecca all Fiorentina Porterhouse Chianina
    Bistecca all Fiorentina Porterhouse Chianina
    € 111,99 (1400g dikte 5~6cm)
  28. Japans Wagyu Tri-tip Kagoshima A5+ BMS12 Japans Wagyu Tri-tip Kagoshima A5+ BMS12
  29. Ribeye dry aged Retinta
    Ribeye dry aged Retinta
    € 21,39 (325g )
  30. entrecote dry aged retinta
Bekijken als Grid List

Items 121-150 van 153

per pagina
Oplopend sorteren

Wat is een steak?

Steak is een verzamelwoord voor vlees dat is gesneden op het spierweefsel. Het is mals en mager spiervlees, in het bijzonder geschikt om te grillen of bakken. Luxe baklappen, zeg maar. Tenminste, als we ons beperken tot rund, varken, kalf en lam. Want er bestaan natuurlijk ook steaks van vis, zoals tonijnsteak, dat wordt gesneden op de graat. Maar dat terzijde. We beperken ons maar even tot rund. Er is niet per se een juiste Nederlandse vertaling voor het woord steak. Velen zouden zeggen biefstuk, maar dat is niet juist. Want hoewel biefstuk wel een steak is, is een steak lang niet altijd een biefstuk. Om als steak door het leven te gaan moet een ‘runderlap’ wel een minimale dikte hebben en liefst rare en medium gegeten kunnen worden. 

Welke steaks zijn er?

Er zijn bijzonder veel verschillende steaks te benoemen. De meest bekende zijn misschien wel (kogel)biefstuk, ossenhaas rib eye, entrecote en misschien zelfs nog t-bone, maar tegenwoordig winnen ook veel ‘vergeten vleessoorten’ als bavette, longhaas, flat iron steak en picanha steeds meer terrein. En terecht. Want met deze steaks – mits van een goed ras, maar wat ons betreft geldt dat voor al het rundvlees – kun je écht iets lekkers op tafel zetten. EN dan hebben we natuurlijk ook nog pork steaks, zoals karbonade en lamssteaks, zoals lamstournedos.

Special cuts  bij Slagerij Lantinga

Longhaas, Onglet, Hangar steak, denver steak, diamanthaas, chuck eye of rumpsteak: de special cuts van slagerij Lantinga zijn vandaag de dag niet meer zo special. Dat wil zeggen: ze worden steeds 'alledaagser'. Gelukkig maar, want het zijn stuk voor stuk steaks met mooie specifieke eigenschappen. Steaks die je van kwalitatieve runderrassen moet eten ook. Maar dat zit met rassen als Black Angus USA, Rubia Gallega en Wagyu natuurlijk wel snor.

Wat is een roast?

In Engeland is het wekelijkse kost: de Sunday Roast. Maar wat is eigenlijk een roast? In Nederland kennen we een roast als een braadstuk, oftewel een groot stuk vlees dat in z’n geheel wordt gegaard, veelal low & slow. Van chateaubriand tot rosbief en van lamsrack tot beef wellington.  Een mooie roast op tafel is altijd feestelijk met gelegenheden. Sunday Roast is dan ook traditioneel het familiediner op zondag. Met een braadstuk (bij voorkeur roast beef of als er écht wordt uitgepakt Beef Wellington), veggies en roasted potatoes. Maar een roast doet het ook super als BBQ vlees, want een stuk vlees is zijn geheel low & slow garen is niet alleen een leuke bezigheid, maar levert ook nog eens heerlijk vlees op!

Een hele roast op de BBQ of in de oven, is natuurlijk niet voor elke dag. Misschien niet eens voor elke week. Een steak daarentegen, is altijd een goed idee. Of nou ja, in elk geval in het weekend. En die hebben we natuurlijk ook in alle soorten en maten. Maar wat is nu precies de definitie van een steak.