•   0522 24 66 19  (Meppel)
  • Persoonlijk advies
  • Grootste slagersassortiment
  • Kies zelf je afhaaldag

Academy

 1. Zo maak je een gehaktbal klaar!

  Zo maak je een gehaktbal klaar!

  Een goede gehaktbal op z'n tijd, daar word je toch intens gelukkig van? Wij wel in elk geval. De basis begint natuurlijk met kwalitatief gehakt, want dat geeft smaak én een mooie structuur aan je balletje. We hebben gehakt in alle soorten en maten. Van rund, van varken, half-om-half, van lam of van kip... Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. In onderstaande video laat onze chef Ruben zien hoe je een lekkere juicy gehaktbal van rundvlees klaarmaakt.

 2. Smashburger: blijvende trend in BBQ Land

  Smashburger: blijvende trend in BBQ Land

  Het is nogal een ding in BBQ Land: smashburgers. Ze zijn ook zo lekker fotogeniek… Maar wat ís een smash burger precies, waar vindt deze bereiding zijn oorsprong en waarom zijn smashed burgers zo populair tegenwoordig?

 3. BBQ Rookhout; waarom, wanneer en hoe?

  Geplaatst in Algemeen
  BBQ Rookhout; waarom, wanneer en hoe?

  Laten we 't eens hebben over BBQ rookhout. Naast de kolen kunnen ze immers een mooie toevoeging zijn, wat ook nog eens zorgt voor een extra smaakdimensie! Waarom, wanneer en hoe moet je rookhout gebruiken? Met liefde beantwoorden we al deze vragen.. LET'S GO!

 4. Wat houdt het USDA Prime Beef Label in?

  Wat houdt het USDA Prime Beef Label in?

  Ons Nebraska Prime Black Angus USA rundvlees is Amerikaans rundvlees van de állerbeste kwaliteit. Een exclusief product dat lang niet overal verkrijgbaar is. Want wist je dat Black Angus vlees in veel verschillende gradaties komt? Het ene Black Angus USA is dus het andere Black Angus USA niet. Verre van! Natuurlijk is het allemaal prachtig vlees, maar wij hebben ervoor gekozen om voor het allerbeste te gaan. USDA Prime Beef is een klasse apart. En wat ons betreft dé ervaring met USA Beef. 

 5. Entrecote bakken in 8 stappen

  Entrecote bakken in 8 stappen

  De eerste stap voor het entrecote bakken is het kiezen van een mooi stuk vlees. Met zoveel rassen op de markt, kunnen we ons voorstellen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Overigens kan je zoveel verschillende rassen als een groot voordeel zien, want als een bepaalde entrecote je niet zo goed bevalt, kan je kiezen voor een ander ras. Smaak is immers heel persoonlijk!

 6. 5 Tips voor de perfecte BBQ Brisket

  Geplaatst in Technieken
  5 Tips voor de perfecte BBQ Brisket

  Pitmasters weten: brisket is één van de meest rewarding BBQ gerechten. De grande finale op menig BBQ wedstrijd. Niet eenvoudig klaar te maken, maar oefening baart kunst en als het lukt is het nergens mee te vergelijken. Het vlees van brisket komt uit de borst van het rund en heeft een langzame bereiding nodig om te voorkomen dat het taai wordt. De kunst is natuurlijk mals en sappig vlees onder een knapperige bark (korst). Liefst nog met een mooie smokering… Klaar voor? Nicky Duijvelaar van Duijvelslekker heeft alvast een aantal must-do’s voor je op een rijtje gezet. Basisprincipes waar je eigenlijk niet zonder kan. Wel zo handig, voorafgaand aan een urenlange sessie!

 7. 3 x homemade BBQ saus

  3 x homemade BBQ saus

  Iedereen kent de traditionele BBQ saus. Donkerbruin, sticky met een beetje hitte en veel donkere suiker. Een tijdloze classic natuurlijk en superlekker om zo'n beetje alles er in te dippen. Wings, ribs, friet, you name it.

  Maar er is natuurlijk een groot verschil tussen wat je koopt bij de supermarkt en je eigen BBQ saus. Het geeft immers een gigantisch voldaan gevoel wanneer allemaal mensen rond een tafel aan het smullen zijn van jouw homemade BBQ saus en zij vragen hoe jij in hemelsnaam deze gorgeous saus hebt gemaakt. Well, I can teach you.
 8. 8 tips om vlees te grillen

  8 tips om vlees te grillen

  Grillen, iedereen kan het, als je de basis maar een kléin beetje in acht houdt. Het is een easy way of cooking en je zet er héle fijne gerechten mee op tafel. Dus wil jij een perfecte wagyu steak, hamburger of entrecote op tafel zetten? Lees dan even Jeremy's tips door en  vleesgrillen wordt een piece of cake!

 9. Kip van de rotisserie: hoe, wat & waarom?

  Geplaatst in Technieken
  Kip van de rotisserie: hoe, wat & waarom?

  Rotisserie chicken is megapopulair en da's natuurlijk niet voor niets. Bij bekende restaurants als Rijssel, Rotisserie Amsterdam of de Biertuin zijn de hele kippetjes niet aan te slepen en wie ooit wel eens in Gerlos komt, skiet waarschijnlijk met lunch gerade aus naar de Larmach Alm, ook wel bekend als de kippenbar. Iedereen houdt van een goede gegrilde kip en de rotisserie geeft daar nét even een extra dimensie aan.

 10. Hoe maak je Chimichurri?

  Hoe maak je Chimichurri?

  Een goede chef weet: het succes van een gerecht zit ‘m in de details. Een mooi bijgerecht, een verfijnde saus of een goede salsa als finishing touch. Chimichurri is zo’n salsa. Een Zuid-Amerikaanse salsa om precies te zijn. In landen als Argentinië, Brazilië en Uruguay krijg je het standaard bij je vlees. Want de frisse, ietwat zurige smaak gaat heel lekker met goed gemarmerd vlees. Picanha bijvoorbeeld, als we toch lekker in Zuid-Amerikaanse sferen zitten…

Pagina