Lantinga Slagerijen & Catering maakt gebruik van Cookies om de site te kunnen blijven optimaliseren en jou een fijne gebruikerservaring te kunnen bieden. Door gebruik te maken van onze website, stem je hier automatisch mee in.
Academy
-
Een goede gehaktbal op z'n tijd, daar word je toch intens gelukkig van? Wij wel in elk geval. De basis begint natuurlijk met kwalitatief gehakt, want dat geeft smaak én een mooie structuur aan je balletje. We hebben gehakt in alle soorten en maten. Van rund, van varken, half-om-half, van lam of van kip... Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. In onderstaande video laat onze chef Ruben zien hoe je een lekkere juicy gehaktbal van rundvlees klaarmaakt.
24-07-2023 1211x bekeken reacties -
05-07-2023 1575x bekeken reacties
-
BBQ Rookhout; waarom, wanneer en hoe?
Geplaatst in Algemeen20-06-2023 1413x bekeken reacties -
Ons Nebraska Prime Black Angus USA rundvlees is Amerikaans rundvlees van de állerbeste kwaliteit. Een exclusief product dat lang niet overal verkrijgbaar is. Want wist je dat Black Angus vlees in veel verschillende gradaties komt? Het ene Black Angus USA is dus het andere Black Angus USA niet. Verre van! Natuurlijk is het allemaal prachtig vlees, maar wij hebben ervoor gekozen om voor het allerbeste te gaan. USDA Prime Beef is een klasse apart. En wat ons betreft dé ervaring met USA Beef.
19-06-2023 1218x bekeken reacties -
Entrecote bakken in 8 stappen
Geplaatst in One Minute Grill AcademyDe eerste stap voor het entrecote bakken is het kiezen van een mooi stuk vlees. Met zoveel rassen op de markt, kunnen we ons voorstellen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Overigens kan je zoveel verschillende rassen als een groot voordeel zien, want als een bepaalde entrecote je niet zo goed bevalt, kan je kiezen voor een ander ras. Smaak is immers heel persoonlijk!
30-05-2023 1956x bekeken reacties -
5 Tips voor de perfecte BBQ Brisket
Geplaatst in TechniekenPitmasters weten: brisket is één van de meest rewarding BBQ gerechten. De grande finale op menig BBQ wedstrijd. Niet eenvoudig klaar te maken, maar oefening baart kunst en als het lukt is het nergens mee te vergelijken. Het vlees van brisket komt uit de borst van het rund en heeft een langzame bereiding nodig om te voorkomen dat het taai wordt. De kunst is natuurlijk mals en sappig vlees onder een knapperige bark (korst). Liefst nog met een mooie smokering… Klaar voor? Nicky Duijvelaar van Duijvelslekker heeft alvast een aantal must-do’s voor je op een rijtje gezet. Basisprincipes waar je eigenlijk niet zonder kan. Wel zo handig, voorafgaand aan een urenlange sessie!
13-03-2023 2685x bekeken reacties -
Iedereen kent de traditionele BBQ saus. Donkerbruin, sticky met een beetje hitte en veel donkere suiker. Een tijdloze classic natuurlijk en superlekker om zo'n beetje alles er in te dippen. Wings, ribs, friet, you name it.
Maar er is natuurlijk een groot verschil tussen wat je koopt bij de supermarkt en je eigen BBQ saus. Het geeft immers een gigantisch voldaan gevoel wanneer allemaal mensen rond een tafel aan het smullen zijn van jouw homemade BBQ saus en zij vragen hoe jij in hemelsnaam deze gorgeous saus hebt gemaakt. Well, I can teach you.01-09-2022 3238x bekeken reacties -
Grillen, iedereen kan het, als je de basis maar een kléin beetje in acht houdt. Het is een easy way of cooking en je zet er héle fijne gerechten mee op tafel. Dus wil jij een perfecte wagyu steak, hamburger of entrecote op tafel zetten? Lees dan even Jeremy's tips door en vleesgrillen wordt een piece of cake!
26-05-2022 3922x bekeken reacties -
Kip van de rotisserie: hoe, wat & waarom?
Geplaatst in TechniekenRotisserie chicken is megapopulair en da's natuurlijk niet voor niets. Bij bekende restaurants als Rijssel, Rotisserie Amsterdam of de Biertuin zijn de hele kippetjes niet aan te slepen en wie ooit wel eens in Gerlos komt, skiet waarschijnlijk met lunch gerade aus naar de Larmach Alm, ook wel bekend als de kippenbar. Iedereen houdt van een goede gegrilde kip en de rotisserie geeft daar nét even een extra dimensie aan.
10-05-2022 3976x bekeken reacties -
Een goede chef weet: het succes van een gerecht zit ‘m in de details. Een mooi bijgerecht, een verfijnde saus of een goede salsa als finishing touch. Chimichurri is zo’n salsa. Een Zuid-Amerikaanse salsa om precies te zijn. In landen als Argentinië, Brazilië en Uruguay krijg je het standaard bij je vlees. Want de frisse, ietwat zurige smaak gaat heel lekker met goed gemarmerd vlees. Picanha bijvoorbeeld, als we toch lekker in Zuid-Amerikaanse sferen zitten…
08-04-2022 4765x bekeken reacties