•   0522 24 66 19  (Meppel)
  • Persoonlijk advies
  • Grootste slagersassortiment
  • Kies zelf je afhaaldag

Academy

 1. How-to: Teppenyaki voor thuis

  How-to: Teppenyaki voor thuis

  Ben je een liefhebber van de Japanse bakplaat? Goed nieuws, dat feestje kun je thuis ook gewoon vieren. Met een elektrische bakplaat aan tafel, verse groenten, een teppanyaki schotel en een paar Japanse must-haves, kun je prima zelf aan de bak. Hieronder een how-to van Robert van Dijk (@vurigekolen).

 2. Twee manieren om carpaccio te serveren

  Twee manieren om carpaccio te serveren

  Een altijd-goed-voorgerecht waar je bíjna iedereen wel mee kunt blij maken is natuurlijk carpaccio. En carpaccio serveren is allesbehalve rocket science. Kwestie van de juiste ingrediënten in huis halen. Onze chef Ruben laat in onderstaande video zien hoe je carpaccio serveert. Easy Peasy klassiek of in een bonbon. Hoe dan ook; kan niet misgaan.

 3. Zelf Beef Jerky maken

  Zelf Beef Jerky maken

  Even iets anders om jezelf mee te vermaken: Beef Jerky, een populaire snack onder liefhebbers. Maar wat ís beef jerky eigenlijk? En belangrijker: hoe maak je het? Ruud Schoenmakers van @rudiliciouskitchen neemt je stap voor stap mee in dit proces.

 4. Zo maak je een A5 Wagyu ribeye klaar

  Geplaatst in Technieken

  A5 Wagyu Ribeye bereiden

  Het de absolute real deal, onze A5 BMS12 Wagyu ribeye van Kagoshima Selection uit Japan. Met de allerhoogste marmeringsgraad, een boterachtige structuur, vet dat smelt op je tong en een karakteristieke smaak is dit vlees werkelijk nergens mee te vergelijken. Ons Kagoshima Selection Wagyu d rechtstreeks uit Japan, waarna het door onze Meesterslagers tot wordt getrimd in de ideale vet/vleesverhouding. Dat snijverlies is voor ons, zodat je een 100% bruikbare ready-to-use steak ontvangt. Goedkoop wordt Wagyu vlees nooit, maar als je het wilt ervaren, moet je het goed doen. Kies dan voor de beste kwaliteit, zodat je écht een ultieme Wagyu experience beleeft! En het mooie is: alleen dit weekend nog, bieden we de A5 Wagyu ribeye aan met 25% korting. Dus als 'ie altijd al op je wishlist stond... wacht dan niet te lang.

  Maar dan? Hoe maak je die Wagyu ribeye nu klaar? Zo'n stuk eetbaar goud wil je immers niet verpesten. Onze chef Ruben laat in onder

 5. Zo maak je een gehaktbal klaar!

  Zo maak je een gehaktbal klaar!

  Een goede gehaktbal op z'n tijd, daar word je toch intens gelukkig van? Wij wel in elk geval. De basis begint natuurlijk met kwalitatief gehakt, want dat geeft smaak én een mooie structuur aan je balletje. We hebben gehakt in alle soorten en maten. Van rund, van varken, half-om-half, van lam of van kip... Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. In onderstaande video laat onze chef Ruben zien hoe je een lekkere juicy gehaktbal van rundvlees klaarmaakt.

 6. Smashburger: blijvende trend in BBQ Land

  Smashburger: blijvende trend in BBQ Land

  Het is nogal een ding in BBQ Land: smashburgers. Ze zijn ook zo lekker fotogeniek… Maar wat ís een smash burger precies, waar vindt deze bereiding zijn oorsprong en waarom zijn smashed burgers zo populair tegenwoordig?

 7. BBQ Rookhout; waarom, wanneer en hoe?

  Geplaatst in Algemeen
  BBQ Rookhout; waarom, wanneer en hoe?

  Laten we 't eens hebben over BBQ rookhout. Naast de kolen kunnen ze immers een mooie toevoeging zijn, wat ook nog eens zorgt voor een extra smaakdimensie! Waarom, wanneer en hoe moet je rookhout gebruiken? Met liefde beantwoorden we al deze vragen.. LET'S GO!

 8. Wat houdt het USDA Prime Beef Label in?

  Wat houdt het USDA Prime Beef Label in?

  Ons Nebraska Prime Black Angus USA rundvlees is Amerikaans rundvlees van de állerbeste kwaliteit. Een exclusief product dat lang niet overal verkrijgbaar is. Want wist je dat Black Angus vlees in veel verschillende gradaties komt? Het ene Black Angus USA is dus het andere Black Angus USA niet. Verre van! Natuurlijk is het allemaal prachtig vlees, maar wij hebben ervoor gekozen om voor het allerbeste te gaan. USDA Prime Beef is een klasse apart. En wat ons betreft dé ervaring met USA Beef. 

 9. Entrecote bakken in 8 stappen

  Entrecote bakken in 8 stappen

  De eerste stap voor het entrecote bakken is het kiezen van een mooi stuk vlees. Met zoveel rassen op de markt, kunnen we ons voorstellen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Overigens kan je zoveel verschillende rassen als een groot voordeel zien, want als een bepaalde entrecote je niet zo goed bevalt, kan je kiezen voor een ander ras. Smaak is immers heel persoonlijk!

 10. 5 Tips voor de perfecte BBQ Brisket

  Geplaatst in Technieken
  5 Tips voor de perfecte BBQ Brisket

  Pitmasters weten: brisket is één van de meest rewarding BBQ gerechten. De grande finale op menig BBQ wedstrijd. Niet eenvoudig klaar te maken, maar oefening baart kunst en als het lukt is het nergens mee te vergelijken. Het vlees van brisket komt uit de borst van het rund en heeft een langzame bereiding nodig om te voorkomen dat het taai wordt. De kunst is natuurlijk mals en sappig vlees onder een knapperige bark (korst). Liefst nog met een mooie smokering… Klaar voor? Nicky Duijvelaar van Duijvelslekker heeft alvast een aantal must-do’s voor je op een rijtje gezet. Basisprincipes waar je eigenlijk niet zonder kan. Wel zo handig, voorafgaand aan een urenlange sessie!

Pagina