•   0522 24 66 19  (Meppel)
    • Persoonlijk advies
    • Grootste slagersassortiment
    • Kies zelf je afhaaldag

Porterhouse Black Angus USA

Porterhouse van 100% Certified USA Black Angus.

Lees meer
Pas Porterhouse Black Angus USA aan

* Verplichte velden

  • Persoonlijk advies
  • Grootste slagersassortiment
  • Kies zelf je afhaaldag
  • Quickfrozen en Vacuüm verpakt
  • Bereidingswijze

    Productinformatie

    Porterhouse van 100% Certified USA Black Angus.


    Wat is een Porterhouse Steak?

    Voor echte liefhebbers: Porterhouse Black Angus USA: een T-vormig stuk vlees van ossenhaas en entrecote.

    Porterhouse vs T-Bone

    Net als de T-Bone is de Porterhouse een T-vormige steak dat is onderverdeeld in ossenhaas en entrecote.  Het verschil tussen een T-Bone en een Porterhouse Steak zit ‘m in het formaat. Wil je de grootst mogelijke steak op tafel? Ga dan voor Porterhouse! Alle Porterhouse Steaks zijn T-Bones, maar andersom is dat zeker niet het geval. De ossenhaas bij een Porterhouse moet op het dikste stuk minstens 3,2 cm dik zijn. Er zijn restaurants die Porterhouse steaks van 1,5 kilo serveren. Porterhouse Black Angus: favoriet bij de echte steakliefhebber.

    Porterhouse USA Black Angus

    Deze Porterhouse komt van het Noord-Amerikaans Black Angus Rund, één van de meest hoogwaardige vleesrassen op de markt. Het vlees is mals van smaak en heeft een hoge graad van marmering. De stamboom Angus wordt bovendien gefokt volgens strenge  normen, wat betekent dat de dieren met respect worden gehouden en vrij zijn van hormonen, antibiotica of andere onnodige toevoegingen. USA Black Angus koeien grazen op uitgestrekte weiden in Amerika en worden de laatste 120 dagen afgemest met graan. Dit komt de dooradering en de smaak van het vet te goede. Wat ons betreft behoort USA Black Angus tot één van de meest smaakvolle vleesrassen ter wereld. En veel beter dan een Porterhouse Black Angus wordt het niet…


    Bereidingswijze

    Een Porterhouse is een stoere steak die je op verschillende manier kunt klaarmaken. Hieronder vind je een handige guideline. Scroll erdoorheen en kies je bereidingswijze!

    Porterhouse low and slow bereiden (aangrillen & doorgaren)

    Plan vooruit, ontdooi het vlees een paar dagen van tevoren (of een paar uur in koud water) en haal het 5uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
    Verwarm de oven voor op 120C voor mooie doorgaring en de pan of grill tot maximale hitte
    Bak of grill het vlees rondom bruin in een grote pan met boter of op de grill totdat het helemaal bruin is en de eventuele vetrand lekker crunchy
    Verplaats het vlees naar de voorverwarmde oven, leg de gebakken steak op in een ovenschaal en doe het bakvet er bij in.
    Tijd: gebruik het onderstaande schema voor je eigen planning, deze tijden zijn indicatief.
    Meet bij deze vleessoorten altijd de kerntemperatuur. Gebruik de tempraturen uit het schema.
    Rusten: laat het vlees 10 minuten rusten voor het aansnijden/ serveren.
    Kruid het vlees na het aanbakken of achteraf met peper en zout of rub naar keuze

    Kern eindtemperaturen

    Rare 52C Medium rare 54C
    Medium 57C
    Rose/Welldone 62C

    Houd rekening met een totale bereidingstijd van 45 minuten

    Reversed sear Porterhouse (garen & afgrillen)

    Plan vooruit, ontdooi het vlees een paar dagen van tevoren (of een paar uur in koud water) en haal het 5uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
    Verwarm de oven of bbq voor op 60C.
    Gaar het vlees tot de onderstaande kerntemperaturen -2 graden. De laatste 2 graden komen erbij tijdens het afgrillen.
    Grill of bak het vlees rondom bruin en crunchy totdat de gewenste kerntemparatuur is bereikt.
    Meet bij deze vleessoorten altijd de kerntemperatuur. Gebruik de tempraturen uit het schema.
    Rusten: laat het vlees 10 minuten rusten voor het aansnijden/ serveren.
    Kruid het vlees na het aanbakken of achteraf met peper en zout of rub naar keuze

    Kern eindtemperaturen

    -Rare 52C (rund, kalf)
    -Medium rare 54C (rund, kalf)
    -Medium 57C (rund, lam, kalf)
    -Rose/welldone 62C (lam)

    Houd rekening met een totale bereidingstijd van 1 uur.

    Bereiding Porterhouse Sous Vide

    Plan vooruit, ontdooi het vlees een paar dagen van tevoren (of een paar uur in koud water) en haal het 5uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
    Verwarm het warm waterbad voor zodat de onderstaande tijden kloppen. Zorg voor een dichte vacuumzak (eventueel kun je zelf de steaks al kruiden en opnieuw vaccumeren. Maar normaal gesproken kan de verpakking zo in het warm waterbad.
    Tijd, stel de sous vide stick in volgens het onderstaande schema. Als het vlees nog bevroren is tel er dan 1uur bij op.
    Grill de steak in een pan of op de bbq goudbruin, je kunt ook een brander gebruiken, door het afgrillen of branden stijgt de temperatuur niet meer.
    Rusten, laat de steak 10 minuten rusten voor het aansnijden/ serveren.
    Kruid de steak pas halverwege of achteraf met peper en zout of rub naar keuze

    Instelwaarde sous vide stick voor Porterhouse

    Rare: 52C in 3 uur
    Medium: 54C in 3 uur
    Medium/Rare: 56C in 3 uur


    Ingredienten

    100% rundvlees


    Butcher's Notes

    Waarom ik een Porterhouse Steak zo kan waarderen? Ik ben butcher, dat beantwoordt de vraag! De Porterhouse is de Hummer onder het vlees en als die ook nog van USA Black Angus komt...! Ik heb ooit een steakhouse toer door Amerika gedaan en kwam o.a. terecht bij Peter Luger en Frankie & Johnny. Wat bestel je dan? Juist! Porterhouse van USA Beef. Zonder bijgerechten. The real deal...


    Wat vind je van dit product?
    Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak een account aan
    Anderen bekeken ook