• 0522 24 66 19  (Meppel)
    • Vlees met fijne herkomst
    • Eigen worstmakerij
    • Vakmanschap door eigen slagers

Cheddar Jalapeño Burger met baconmayo & gekarameliseerde ui

Bereidingswijze

USDA Prime beefburgers huisgemaakt door onze slagers, cheddar, jalapeño, en dan óók nog baconmayonaise, gekarameliseerde ui en een handje nacho’s? Dit is geen burger, dit is een ode aan smaak. En ja, we hebben het over onze eigen cheddar jalapeño burgers. Favoriet van velen, en dat snappen we. Meesterslager Henri van Heerde ontwikkelde het recept van de burger – geheim natuurlijk – en het resultaat is een sappige, pittige burger met een smeuïge beet en stevige grillbite.

Tip: gooi ‘m op de BBQ, pak die rode brioche buns erbij en maak er een feestje van. Robert van Dijk (@vurigekolen) ging je voor en maakte er een next level burger van – wij delen graag zijn recept.

Bereiding

  1. Baconmayo maken
    Bak de bacon krokant op de BBQ of in een skillet. Laat uitlekken op keukenpapier, hak fijn en meng met de mayonaise en peterselie. Zet koel weg.

  2. Uien karamelliseren
    Smelt de boter in een pannetje op de BBQ. Voeg de uien toe en bak op laag vuur tot ze zacht zijn. Doe er dan de suiker en balsamico bij. Laat karamelliseren tot ze mooi diepbruin zijn en glanzen.

  3. Burgers grillen
    Grill de cheddar jalapeño burgers direct boven het vuur. Geef ze die knapperige grillrandjes waar je trek van krijgt. In de laatste minuut leg je twee plakken hot cheddar op elke burger en laat je ze smelten.

  4. Buns roosteren
    Snijd de brioche buns doormidden en rooster kort op de BBQ tot ze licht krokant zijn.

  5. Burger bouwen
    Besmeer de onderkant van de bun royaal met de baconmayo. Leg er een blaadje sla en een plak tomaat op. Dan de burger, dan de gekarameliseerde uien, en tot slot een handje nacho’s. Dek af met de bovenkant van de bun.


Tip

Geen zin in cheddar en jalapeño? Geen probleem. We hebben voor elke smaak wel een burger – allemaal homemade uiteraard. Check ons volledige burgeraanbod en ontdek jouw favoriet.

Recepten