• 0522 24 66 19  (Meppel)
    • Vlees met fijne herkomst
    • Eigen worstmakerij
    • Vakmanschap door eigen slagers

 

Picanha

Picanha

Onze picanha’s worden met liefde en precisie verwerkt in de slagerij. Alleen de mooiste staartstukken van topkwaliteit runderen komen door de selectie. Denk aan Black Angus USA, Wagyu, Black Anugs Premium, Aberdeen Angus of Rubia Gallega. Vervolgens gaan onze Meesterslagers aan de slag: het vlees wordt zorgvuldig gesneden, dubbel getrimd en razendsnel vacuüm verpakt. Binnen een uur ligt het al in de shockvriezer. Zo blijft de kwaliteit optimaal bewaard tot bij jou op de snijplank.
... > Lees meer > Lees minder
Bekijken als Grid List

8 Items

per pagina
Oplopend sorteren
  1. Simmentaler Picanha Simmentaler Picanha
    Simmentaler Picanha
    € 51,99 (1200~1300g)
  2. Picanha Black Angus AUS
    Picanha Black Angus AUS
    € 41,99 (650~700g half)
  3. Japanse wagyu Picanha Japans Wagyu Picanha Kagoshima A5+ BMS12
    Japans Wagyu Picanha Kagoshima A5+ BMS12
    € 299,99 (1450~1500g)
  4. Picanha Rubia Gallega
    Picanha Rubia Gallega
    € 54,99 (1050~1100g)
  5. WAGYU PICANHA Wagyu picanha 8+ Australia
    Wagyu picanha 8+ Australia
    € 84,49 (600~650g deel)
  6. Picanha Black Angus USA
    Picanha / staartstuk Black Angus USA
    € 44,99 (700~750g half)
  7. A5+ picanha steak Kagoshima BMS12 JAP Wagyu
  8. Kalfspicanha Kalfspicanha
    Kalfspicanha
    € 40,79 (1100~1200g no fatcap)
Bekijken als Grid List

8 Items

per pagina
Oplopend sorteren

Wat is Picanha / staartstuk? 

Picanha is een absolute BBQ klassieker in Brazilië en staat in Nederland ook wel bekend als staartstuk. Het vlees zit namelijk aan het verlengde van de platte bil, oftewel de achtervoet, net onder de staart. Hier geldt: hoe meer naar de punt, hoe zachter het vlees. Uit een rund kunnen twee staartstukken worden gesneden, een rund heeft immers maar twee billen. In typische vleeslanden zoals Amerika, Argentinië en Brazilië is Picanha – oftewel staartstuk – misschien wel het nummer één barbecue vlees. In Europa werd dit vlees lange tijd behoorlijk ondergewaardeerd, maar tegenwoordig wordt dit op-en-top BBQ vlees gelukkig wel op waarde geschat. Meer dan terecht! Picanha / staartstuk is heerlijk mals vlees, fijn van draad en supervol van smaak. Het vlees heeft aan één kant een karakteristieke vetlaag, wat ervoor zorgt dat het sappig blijft en bovendien veel smaak afgeeft. Idealiter bak je Picanha mooi op die vetlaag. In Zuid-Amerika heeft Picanha de status van ossenhaas, maar sinds bekende slagers – zoals Ginger Pig in Londen - hun liefde voor dit vlees met de wereld delen, neemt de populariteit van deze steak ook hier in rap tempo toe. En terecht! Picanha is heerlijk vlees met een prachtige prijs/kwaliteit verhouding! Bij slagerij Lantinga vind je picanha van de mooiste rassen, waaronder Black Angus USA, Wagyu, Hereford, Aberdeen Angus en Blonde d’Aquitaine.

Picanha bereiden

Hoe je picanha het best kunt bereiden? Dat is relatief eenvoudig. Dit vlees heeft namelijk weinig nodig, want dankzij de vetlaag is het lekker sappig en smaakvol. Snijd de vetlaag gekruist in en wrijf het naar smaak in met wat versgemalen zwarte peper. Je kunt het vlees vervolgens kruiden zoals je zelf wilt, bijvoorbeeld met een BBQ rub, maar dat is niet per se nodig. Picanha heeft namelijk die typische authentieke rundvleessmaak. Of je dit vlees (of een ander groot stuk BBQ vlees) nu op de BBQ klaarmaakt of in de pan: een kernthermometer biedt uitkomst. Meten = weten immers. Even dichtschroeien en daarna langzaam laten garen (tot een kerntemperatuur voor ongeveer 52 graden, afhankelijk van je gewenste gaarheid). Daarna nog even laten rusten  et voila, je hebt een goddelijk stuk vlees om te delen met meerdere mensen. Een volledig recept vind je hier.

Online Picanha kopen?

Picanha is misschien wel één van de meest populaire cuts van het moment, zeker onder de BBQ’ers. Wil je staartstuk kopen online? Dat kan bij slagerij Lantinga en wel van verschillende vleesrassen.