•   0522 24 66 19  (Meppel)
    • Persoonlijk advies
    • Grootste slagersassortiment
    • Kies zelf je afhaaldag

 

LIVAR*** Official dealer NLD

LIVAR*** Official dealer NLD

Bekijken als Grid List

39 Items

per pagina
Oplopend sorteren
  1. Spareribs BBQ Spareribs
    BBQ Spareribs
    € 11,19 (650-700g)
  2. Half om half gehakt ONGEKRUID LIVAR/Blonde d'Aquitaine
  3. Braadworst LIVAR - cheddar/jalapeno
  4. Braadworst LIVAR tuinkruiden
    Braadworst LIVAR black pepper
    € 8,99 (4x 100g)
  5. Sateburger LIVAR/Blonde d'Aquitaine Sateburger LIVAR/Blonde d'Aquitaine
  6. Stroganoff gehakt
    Stroganoff gehakt half-om-half
    € 7,99 (500g)
  7. Gemarineerde filetlapjes LIVAR
  8. Toscaanse braadworst LIVAR
    Toscaanse braadworst LIVAR
    € 8,99 (4x 100g)
  9. LIVAR Rib Eye
    LIVAR Rib Eye
    € 6,99 (voordeelpack 4 stuks)
  10. chorizo braadworst livar Chorizo Braadworst LIVAR
    Chorizo Braadworst LIVAR
    € 8,99 (4x 100g)
  11. braadworst old amsterdam mosterdzaadjes
  12. Boston Butt LIVAR
    Boston Butt LIVAR
    € 43,99 (2500~2750g)
  13. Kotelet suisse LIVAR
    Kotelet Suisse LIVAR
    € 9,99 (2 stuks )
  14. Afrikaanse braaiworst LIVAR
    Afrikaanse braaiworst LIVAR
    € 11,99 (600g)
  15. Braadworst LIVAR - mozzarella/basilicum/zontomaat
  16. Cordon Bleu LIVAR met mozzarella, zontomaat & pesto
  17. Cordon Bleu LIVAR met roomkaas, bieslook & parmaham
  18. Gepekelde partyham LIVAR (rauw)
  19. BBQ Secreto gekruid BBQ Secreto gekruid
    BBQ Secreto gekruid
    € 23,99 (1000g)
  20. Porchetta LIVAR
    Porchetta LIVAR (ongekruid)
    € 34,99 (1500~1750g)
  21. Rookworst LIVAR Old Amsterdam/mosterd
  22. Schweine haxe rauw LIVAR
    Schweinehaxe rauw LIVAR
    € 17,99 (1500g)
  23. Braadworst LIVAR - gorgonzola/veenbes
  24. Cordon Bleu LIVAR met taleggio, truffelsalami & zwarte peper
  25. Cordon Bleu LIVAR met gorgonzola & venkelsalami
  26. Buikspek zonder zwoerd LIVAR 4mm
    Buikspek zonder zwoerd LIVAR 4mm
    € 9,99 (400g 4mm slices)
  27. Kerriegehakt
    Kerrie gehakt half-om-half LIVAR/Blonde d'Aquitaine
    € 7,99 (500g)
  28. Krabbetjes LIVAR
    Krabbetjes LIVAR
    € 7,99 (1kg)
  29. LIVAR Entrecote met zwoerd
    LIVAR Entrecote met zwoerd
    € 7,99 (2 stuks )
  30. indisch gehakt
  31. Varkensgehakt grof gedraaid LIVAR
  32. Porkroast rack LIVAR (met zwoerd)
    Porkroast rack LIVAR (met zwoerd)
    € 49,99 (2250~2500g)
  33. Smoked BBQ dogs Livar
    Smoked BBQ dogs Livar
    € 6,99 (4x 80g )
  34. Grillworst Cheddar/Jalapeno ongegrild
  35. Varkenslever LIVAR
    Varkenslever LIVAR
    € 5,99 (500g aan plakjes)
  36. Rookworstjes LIVAR cheddar/jalapeno
  37. Hotdog XL spicy peppadew Livar
  38. Hotdog XL Cheddar Jalapeno Livar
  39. Reuzel (om uit te bakken)
Bekijken als Grid List

39 Items

per pagina
Oplopend sorteren

Wat is LIVAR?

Wel eens gehoord van het LIVAR varken, oftewel het Limburgs Kloostervarken? Wat ons betreft het mooiste Nederlandse varkensvleesconcept dat er is. Een varkensvleesproducent met een missie. Een producent met passie voor het vak en respect voor mens en milieu. Niet voor niets heeft LIVAR het 3*** Beter Leven keurmerk toegekend gekregen van de Dierenbescherming. ‘Smaak als beloning voor goede zorg’, luidt het credo en daar is geen woord van gelogen. Het gaat écht op. Livar varkensvlees is een klasse apart en doet wat ons betreft zeker niet onder aan de befaamde Spaanse en Italiaanse varkens scharrelrassen. Het is doorregen met vet, dé smaakdrager van vlees en kent bij de bereiding nauwelijks gewichtsverlies. Ubermals en sappig vlees dus! LIVAR vlees wordt dan ook geroemd om zijn smaak en kwaliteit.

Oorsprong LIVAR Varken

De oorsprong van het LIVAR varken ligt op de Limburgse kloosterboerderij Abdij Lilbosch, waar de varkens liefdevol door monniken werden verzorgd. De levensvorm van de broeders met respect voor mens, dier en omgeving past perfect bij de visie van livar. Hoe die visie is ontstaan? De heersende opvatting in de jaren 90 was: hoe magerder het vlees, hoe beter de opbrengst. In 1999 staken vijf Limburgse varkensboeren echter de koppen bij elkaar om terug naar de oorsprong van varkensvlees te gaan: kwaliteitsvlees boordevol smaak. De vijf boeren vertrokken naar Spanje en lieten zich inspireren door de kleinschalige boerderijen met de meest bijzondere rassen. Wat ze zagen was gelukkige varkens en ook gelukkige boeren. En ook niet onbelangrijk: ze proefden er varkensvlees dat ze nooit eerder hadden geproefd. Terug in Limburg begon de zoektocht naar het ultieme varkensvleesconcept. En daarmee is het allemaal begonnen…

LIVAR anno 2020

De smaak, kwaliteit en vooral ook de goede herkomst van livar varkens werd al snel overgenomen en daarmee werd de huisvesting in het klooster dus ook te klein. Met zorg zijn er kleinschalige boerderijen uitgezocht, waar de varkens onder dezelfde leefomstandigheden kunnen worden gehouden. Sinds 2009 heeft Livar zelfs een eigen slagerij waar de varkens worden verwerkt tot het op-en-top kwaliteitsvlees. Van de vijf boeren die dit mooie concept leven in hebben geblazen, zijn er nog altijd twee betrokken bij dit varkensvleesconcept: Hans Corsten en Frans de Rond. En nog altijd groeien Livar varkens op onder streng toezicht en bovendien wordt constant gewerkt aan het nog diervriendelijker maken van de boerderijen.  

7 Beloften Livar

We zeiden het al: LIVAR heeft het 3*** Beter Leven keurmerk toegekend gekregen van de Dierenbescherming. De dieren worden met respect gehouden en de producent doet daarbij op hun eigen website 7 beloften.

  1. De varkens lopen met de krul in de staart buiten. Logisch, zou je denken, maar helaas is niets minder waar… Bij Livar is dat een belofte!
  2. De dieren zijn geboren en getogen in Limburg en worden gevoerd met regionaal geteelde granen.
  3. Hoewel niet alle varkens op de abdij leven, worden de dieren allemaal met respect gehouden onder toeziend oog van de monniken.
  4. Livar varkens hebben een goed leven, wat de smaak onmiskenbaar ten goede komt.
  5. Livar vlees wordt enkel bereid door vakslagers
  6. Livar vlees is beschikbaar bij de betere restaurants en speciaalzaken
  7. Een kijkje in onze boerderijen is altijd mogelijk