Afrikaanse braaiworst LIVAR
Een goeie Afrikaanse braaiworst van het Limburgs kloostervarken..
Productinformatie
Een goeie Afrikaanse braaiworst van het Limburgs kloostervarken..
Wat is Afrikaanse braaiworst?
Afrikaanse braaiworst is een braadworst van het Limburgs kloostervarken met een Afrikaans tintje. Bij het produceren van de worst hebben onze worstmakers namelijk rekening gehouden met de samenstelling van de kruiden. Er is namelijk gebruik gemaakt van een -zelf samengesteld- kruidenmengsel uit de Afrikaanse keuken. De worst is namelijk onder andere gekruid met koriander, kruidnagel, foelie en nootmuskaat en natuurlijk nog andere kruiden, maar dat is het geheim van onze worstmakers..
Bereidingswijze
Hoe bak je een braadworst?
Een braadworst is eenvoudig te bereiden, om en om in een braadpan. Even wellen in water kan voorkomen dat de saucijs knapt, maar die gewoonte lijkt een soort van ouderwets. Uiteraard draai je een saucijs met een tang en niet door er met een vork in te prikken. Dan verliest het vlees zijn vocht en dat is zonde. Braadworstjes doen het natuurlijk ook super op de BBQ of gril!
In het kort
Grillen/BBQ: Zo'n 8 minuten op 180 - 200 graden of een hete grillpan [tussendoor omdraaien]
Bakken: 10 minuten zacht braden in olie, roomboter of ghee [tussendoor omdraaien]
Sous vide: 1 uur op 65C en dan afgrillen
Kijk voor bijzondere bereidingswijzen en BBQ bereidingen op onze receptenpagina.