Blog
-
Je hebt ze vast wel eens gezien in onze winkel, die grote stukken vlees die in een kast hangen. Maar wat is dit nou precies? Dat is ons dry aged vlees! Vlees dat wij expres ‘oud’ laten worden.. klinkt misschien apart, maar smaakt intens en is mega mals. In deze blog vertellen we je over het proces van dry agen en welk vlees hiervoor geschikt is.
06-06-2025 reacties -
Een heuglijke dag voor hamburger liefhebbers, de internationale hamburgerdag! Op deze datum eren we dit perfecte gerecht waar je écht iedereen blij mee maakt.
Hoe is de hamburger ontstaan?
Want eigenlijk kan je alle kanten wel op met een hamburger! In deze blog lees je alles over het ontstaan van de hamburger, hoe je zelf aan de slag kan gaan voor de lekkerste burger én laten we je verschillende recepten zien.Nou, er zijn veel verschillende theorieën over het ontstaan van de hamburger, een aannemelijke theorie is dat de hamburger ontstaan is in het Duitse Hamburg en vervolgens verder gegroeid is in populariteit in de Verenigde Staten doordat Duitse immigranten het recept meenamen naar de States. De Amerikanen wisten toen wel hoe ze de hamburger op een voetstuk moesten zetten en zijn aan de haal gegaan met het gehakt en de broodjes. Ook de grote fastfoodketens zoals BurgerKing en McDonalds hebben de burger in grote getalen op de kaart gezet, onmisbaar! Maar zeg nou eerlijk, de beste burgers
27-05-2025 reacties -
Lantinga x Livar
Geplaatst in Lantinga Slagerij & VershuisOp bezoek bij LIVAR in EchtCollega’s Max, Dirk & Tessa van team Lantinga zijn op bezoek geweest bij de Livar kloostervarkens in Limburg! In het plaatsje Echt in Limburg staat een indrukwekkend gebouw in de vorm van een Abdij. Hier leven en werken verschillende monniken in een balans met God en in rust & stilte samen. Naast deze abdij zit een varkensboerderij met de kloostervarkens van Livar, het varkensvlees dat wij in de slagerij verkopen.
De Abdij LilboschHoewel het weer buiten somber en koud was, kregen we een warm welkom van Jos Tobben, de vertegenwoordiger van Livar. Hij leidde ons rond door de massale grote Abdij en liet ons de indrukwekkende kerk zien waar de monniken hun gebeden doen. De kerk had niet zoals andere katholieke kerken veel pracht en praal beelden, maar was volledig ingericht op het gebed. Er was een grote ruimte te zien met houten gebed bankjes, massale stenen tegels, onwijs hoge plafonds en natuurlijk een altaar. In de nok van de kerk, gericht op de zon is een prachtige
22-05-2025 reacties -
Dé dag voor gehaktbal liefhebbers! 9 maart is het wereldwijd gehaktbaldag. Op deze datum wordt dit befaamde gerecht even éxtra in het zonnetje gezet.
Wist je dat wereldwijd meer dan een miljoen mensen gehaktballen op het wekelijkse menu hebben staan? Verwerkt in een pasta, op een broodje of via de oud hollandse manier bij een stamppot. Maar wat maakt die gehaktbal nou zo populair?
04-03-2025 reacties -
Op de dag van de liefde vieren stelletjes over de hele wereld de liefde. Uiteraard is het heel leuk om op Valentijnsdag iets leuks te ondernemen met je partner, lekker uit eten, wandelen of juist een wat spannendere actievere date. Maar, hoe fijn is het om thuis een avond vol lekker eten te creëren? Misschien haal je wel wat inspiratie uit de volgende date ideeën om Valentijnsdag dit jaar vol liefde te vieren.
13-02-2025 reacties -
EEEVEN WACHTEN…. PIZZA!
Zondag 9 februari is het in Nederland pizza dag! En dit betekent dat je ongestoord kunt genieten van dit heerlijke juweeltje. Op deze dag is de nationale viering van het áltijd goed scorende gerecht in ons land. Waar in de VS schijnbaar (350!) stukken pizza per seconde worden geconsumeerd, doet ons kikkerlandje zeker niet onder aan de populariteit. Zo’n 94% van de Nederlanders mag graag pizza eten.
07-02-2025 reacties -
Een gewoon goede gehaktbal!
Geplaatst in Lantinga Slagerij & VershuisEen goede gehaktbal op z'n tijd, daar word je toch intens gelukkig van? Wij wel in elk geval. De basis begint natuurlijk met kwalitatief gehakt, want dat geeft smaak én een mooie structuur aan je balletje. We hebben gehakt in alle soorten en maten. Van rund, van varken, half-om-half, van lam of van kip... Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. In onderstaande video laat onze chef Ruben zien hoe je een lekkere juicy gehaktbal van rundvlees klaarmaakt.
30-12-2024 reacties -
Inmiddels zijn de feestdagen in aantocht. De tijd waarin de allermooiste gerechten bereid worden, waaronder de beef wellington. Misschien ben je wel van plan om deze showstopper zelf op tafel te zetten dit jaar.. Helemaal zelfgemaakt met onze mooie ossenhazen óf lekker makkelijk met Lantinga’s kant & klare Beef Wellington van het supersmaakvolle Black Angus rund. Benieuwd naar de historie van de Beef Wellington?
26-11-2024 reacties -
Een goede karbonade heeft soms niet meer nodig dan een snufje peper en zout, vooral als je kiest voor een kwaliteitsras zoals het Limburgs Kloostervarken. Maar soms is het ook heerlijk om er een culinaire draai aan te geven met een paar extra ingrediënten. In onderstaande video laat chef Ruben Meijboom zien hoe je een karbonade bereidt met een verrassende twist.
01-11-2024 reacties -
17-07-2023 reacties
-
14-09-2022 reacties
-
Low&slow BBQ’en neemt de laatste jaren enorm toe in populariteit, en dat is natuurlijk niet voor niets. Heb je wel eens homemade ribs van de BBQ gehad? Heaven! Begrijp ons niet verkeerd, we zijn ook nog steeds gek op spiesen, burgers en braadworsten van de grill voor de snelle BBQ sessie, maar als je toch een keer tijd over hebt in het weekend, dan is een low en slow sessie écht een aanrader..
01-06-2022 reacties