• 9,3
  •   0522 24 66 19  (Meppel)
  • Persoonlijk advies
  • Grootste slagersassortiment
  • Kies zelf je afhaaldag

Blog

 1. Yakitori, culinaire trend van 2022

  Yakitori, culinaire trend van 2022
  Wanneer ik [Jeremy] denk aan BBQ dan denk ik aan gezelligheid, vuur en vrienden. Er is tenslotte niks leuker dan lekker eten delen met de mensen van wie je houdt toch? Veel Nederlanderts halen een stoffig gourmetstel tevoorschijn elke kerst, gooien hier een gourmetschotel op die in de aanbieding was bij de supermarkt en kauwen het vlees vervolgens weg met een selectie van 13 kant-en-klare sausjes. Japan dacht er in 1866 anders over en Yakitori restaurants waren overal te vinden. Anno 2022 is dit nog steeds onderdeel van Japan's culinaire erfgoed. Een simpele oven gemaakt van klei… Zo simpel maar elegant is zijn simpliciteit.
 2. Valentijnsmenu voor 2

  Valentijnsmenu voor 2

  Liefde gaat door de maag, dat weet iedereen! Nu kun je gelukkig éindelijk uit eten, maar zelf aan de bak is natuurlijk ook een mooi gebaar. Maarr... wat te maken? Op onze receptenpagina vind je volop inspiratie, maar voor het gemak hebben we alvast wat opties voor je samengesteld!

 3. Kerst 2021

  Kerst 2021

  Al druk aan het aftellen voor kerst? Wij in ieder geval wel, want voor je ’t weet is ’t zover! Onze webshop is in ieder geval weer bijna helemaal ready voor de kerstdagen.]

 4. Butchery Kampioen Noordelijke Slagersmanifestatie!

  Butchery Kampioen Noordelijke Slagersmanifestatie!
  Lantings / Butchery kampioen Noordelijke Slagers Manifestatie 2021

  Hoewel we onder de naam The Butchery leveren door het hele land, is Lantinga Slagerijen het kloppende hart van onze organisatie. That's where the magic happens! Daar bieden we dagelijks aan onze klanten een breed vers assortiment én worden de bestellingen voor The Butchery klaargemaakt en ingepakt. Puur ambacht dat landelijk wordt uitgerold. Onze steaks worden dubbelgetrimd en zelf versneden, onder andere de vleeswaren, worsten, burgers en soepen worden ambachtelijk bereid in eigen worstmakerij. En dat ambacht betaalt zich uit. Tijdens de Vakwedstrijd Noordelijke Slagers Manifestatie zijn we namelijk uitgeroepen tot Kampioen en daarnaast kwamen we als winnaar van Regio Drenthe uit de bus én als rubriekswinnaar van de rubriek vleeswaren & specialiteiten. En die specialiteiten komen dus allemaal uit eigen Worstmakerij. Zijn we supertrots op!

  Vakwedstrijden Noordelijke Slagers Manifestatie 2021 
 5. 3 Halloween Recepten

  3 Halloween Recepten

  Even wat gezelligs in deze herfstige dagen. Het is immers bijna Halloween en dat roept nu eenmaal gezellige beelden op. Jeremy maakte voor ons drie op deze vrolijke feestdag geïnspireerde recepten: Feetloaf, Halloweenies en – jawel – Wuhan Wings. Krijg je al trek? 

 6. Meester Worstmaker, wat is dat precies?

  Meester Worstmaker, wat is dat precies?

  We maken er geen geheim van dat we trots zijn op onze mannen uit de worstmakerij. Achter de schermen op onze productielocatie in Wanneperveen aan de Veneweg worden namelijk dagelijks de lekkerste producten gemaakt door de mannen die je niet dagelijks in onze slagerijen ziet. Droge worst wordt gedroogd, rookworsten worden gerookt en de saucijsjes worden opgestopt. Dit is uiteraard nog maar een kleine greep uit de werkzaamheden van de mannen die voor dag en dauw opstaan om de winkels (en webshop) gevuld te krijgen met huisgemaakte producten waar écht vakmanschap voor vereist is.  

 7. Quickfrozen!

  Quickfrozen!
  Quickfrozen / Flashfrozen: onze speciale manier van invriezen

  Bij een groot deel van ons online assortiment aan vlees staat als opslagconditie 'Diepvries / Quickfrozen'. Maar waarom slaan wij vlees op in de vriezer en misschien nog wel belangrijker: hoe vriezen we dat vlees precies in?

 8. Wat gaat er bij jou op tafel deze kerst?

  Wat gaat er bij jou op tafel deze kerst?

  Het is bijna kerst! Naast de kerstboom, gezelligheid met vrienden & familie en cadeaus is goed eten wel echt één van de belangrijkste aspecten van ’t kerstfeest. En dan ’t liefst écht lekker eten, maar wat zet je dit jaar op tafel met kerst?

  Wat je dit jaar met kerst serveert, is natuurlijk helemaal aan jou. Dus wat voor type ben je? Sta je ’t liefst de hele dag in de keuken om een culinaire ervaring aan je gasten te serveren? Ben je een diehard BBQ’er die de Q aansteekt met de kerstdagen en daar ’t complete kerstdiner op bereidt? Of wil je tijdens de kerstdagen juist zo min mogelijk in de keuken zijn om bij je gasten te zijn..