Productinformatie
Varkenslever van het Limburgs kloostervarken
Wat is varkenslever?
Varkenslever wordt gesneden uit de -hoe kan 't ook anders- varkenslever van 't varken. Varkenslever zit boordevol vitaminen en mineralen en is nog lekker ook! Varkenslever is wat je noemt een ondergewaardeerd product. Als je van orgaanvlees houdt, kun je er alle kanten mee op. Deze varkenslever komt van het Limburgs Kloostervarken.
Voedingswaarde van rauwe varkenslever per 100 gram
Energie (kJ) | 542 | Koolhydraten (milligram) | 0,2 |
Energie (kcal) | 129 | Vitamine B1 (milligram) | 0,18 |
Eiwit (gram) | 21,30 | Vitamine B6 (milligram) | 0,6 |
Vet (gram) | 4,8 | Vitamine B12 (microgram) | 25,23 |
Verzadigde vetzuren (gram) | 1,8 | Vitamine D (microgram) | 0,4 |
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren (gram) | 1 | IJzer (milligram) | 17,8 |
Meervoudig onverzadigde vetzuren (gram) | 0,5 | Zink (milligram) | 7,69 |
Transvetzuren (gram) | 0 | Natrium (milligram) | 114 |
Cholesterol (milligram) | 157,5 |
Bereidingswijze
Hoe bak je varkenslever?
Varkenslever kan je prima bakken, grillen of roerbakken. Zet een koekepan -of wokpan- op het vuur en laat de boter of olie warm worden. Bak vervolgens de varkensleverlapjes in 8 tot 10 minuutjes gaar. Ga je voor grillen of roerbakken? Hou dan een baktijd aan van 7 tot 9 minuten..
Ingredienten
100% varkensvlees
Wat vind je van dit product?