•   0522 24 66 19  (Meppel)
  • Persoonlijk advies
  • Grootste slagersassortiment
  • Kies zelf je afhaaldag

Gekruide speklapjes met zwoerd LIVAR

Gekruide speklapjes met zwoerd van LIVAR, het Limburgs Kloostervarken.

Lees meer
Pas Gekruide speklapjes met zwoerd LIVAR aan

* Verplichte velden

 • Persoonlijk advies
 • Grootste slagersassortiment
 • Kies zelf je afhaaldag
 • Quickfrozen en Vacuüm verpakt
 • Productinformatie

  Gekruide speklapjes met zwoerd van LIVAR, het Limburgs Kloostervarken.


  Supersmaakvolle gekruide speklapjes met zwoerd van LIVAR, ofwel het Limburgs Kloostervarken, gesneden uit het buikspek van het varken. LIVAR vlees dankt zijn rijke smaak o.a. aan de goede herkomst van de varkens. Perfect voor grill of BBQ! 

  Gekruide speklapjes LIVAR 

  The Butchery is official LIVAR dealer van LIVAR en daar zijn we uiteraard trots op. Livar varkensvlees is een klasse apart. Het is doorregen met vet, dé smaakdrager van vlees. Bovendien kent het bij de bereiding nauwelijks gewichtsverlies waardoor het vlees mals en sappig blijft. Met gekruide speklapjes van Livar zit je dus zeker goed! LIVAR kloostervarkens doen niet onder aan de beste scharrelvarkens in Spanje of Italie. Smaak als beloning voor goede zorg luidt de slogan en wij durven met zekerheid te zeggen dat daar geen woord van gelogen is. LIVAR heeft namelijk als enige varkensvleesconcept 3* beter leven toegekend gekregen van de Dierenbescherming en het vlees heeft dan ook oprecht een karakteristieke smaak. De oorsprong van bontgekleurde LIVAR varkens ligt op Abdij Lilbosch in het Limburgse Echt. Daar worden de dieren liefdevol verzorgd door monniken en kunnen de varkens in de kloostertuinen wroeten en rollen in de modder. De maaltijd van LIVAR varkens bestaat uit vers geteelde Limburgse granen en dat proef je echt!

  Smaak als beloning voor goede zorg

  We zeiden het al kort, maar één van de kenmerken dat LIVAR vlees onderscheidt van ander varkensvlees, is de leefwijze van de dieren. De dieren scharrelen heus niet allemaal meer rond op Abdij Lilbosch, maar wél allemaal op een hoogwaardige scharrelboerderij. De eisen om het keurmerk LIVAR te mogen dragen zijn streng. Niet voor niets zijn de Dierenbescherming en Stichting Wakker Dier enthousiast over LIVAR varkens en LIVAR werkt constant aan het nog diervriendelijker maken van haar boerderijen. 

  Authentiek, Ambachtelijk en Eerlijk

  LIVAR vlees is doorregen met vet en laat vet nu net de smaakdrager van vlees zijn. Bovendien kent het bij de bereiding nauwelijks gewichtsverlies waardoor het vlees mals en sappig blijft. Met Livar ribeye zit je dus zeker snor! LIVAR kloostervarkens doen zeker niet onder aan de beste scharrelvarkens in Spanje of Italie. Het vlees is authentiek, ambachtelijk en eerlijk. Proef het zelf maar!


  Bereidingswijze

  Hoe bak je gekruide speklapjes?

  'T voordeel van gekruide speklapjes met zwoerd is natuurlijk dat je de speklapjes niet meer hoeft te kruiden. Perfect op smaak gemaakt door onze slagers met passie! 

  Bak de speklappen op hoog vuur in een ruime hoeveelheid boter mooi bruin aan beide zijden. Zet vervolgens het vuur lager en bak de speklappen nog voor 7 tot 10 minuutjes om en om.. Hoe lang precies hangt natuurlijk af van de dikte van je speklapjes.


  Butcher's Notes

  Gekruide speklapjes, dol ben ik er op. Zeker als het zwoerd er nog aan zit, want dat zorgt voor nóg meer smaak... En dan van LIVAR... The best Wij zijn al sinds enige tijd official LIVAR dealer en daar zijn we best trots op, want dit is oprecht een prachtproduct om mee te werken! 


  Wat vind je van dit product?
  Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak een account aan