• 10,0
  •   0522 24 66 19  (Meppel)
  • Persoonlijk advies
  • Grootste slagersassortiment
  • Kies zelf je afhaaldag
 • 10,0
  •   0522 24 66 19  (Meppel)
  • Persoonlijk advies
  • Grootste slagersassortiment
  • Kies zelf je afhaaldag

LIVAR Rib Eye

Stoere Livar ribeye, van Limburgs Kloostervarken. Smaak als beloning voor goede zorg!

Lees meer
Pas LIVAR Rib Eye aan

* Verplichte velden

 •  Persoonlijk advies
 •  Grootste slagersassortiment
 •  Kies zelf je afhaaldag
Anderen bekeken ook

Productinformatie

Livar ribeye

Heerlijk sappige Livar Ribeye gesneden uit 't voorste gedeelte van de rib. Deze Livar ribeye (Limburgs Kloostervarken) kenmerkt zich door smaak als beloning voor goede zorg. Rib eye Livar zit dankzij het hoge vetgehalte namelijk ramvol smaak en is goed gemarmerd. As good as it gets in slagersland.

LIVAR - Limburgs Kloostervarken

The Butchery is official dealer van LIVAR en dat is best iets om trots op te zijn. LIVAR heeft namelijk als enige varkensvleesconcept 3* beter leven toegekend gekregen van de Dierenbescherming en het vlees heeft dan ook oprecht een karakteristieke smaak. De oorsprong van bontgekleurde LIVAR varkens ligt op Abdij Lilbosch in het Limburgse Echt. Daar worden de dieren liefdevol verzorgd door monniken en kunnen de varkens in de kloostertuinen wroeten en rollen in de modder. De maaltijd van LIVAR varkens bestaat uit vers geteelde Limburgse granen en dat proef je echt!

Smaak als beloning voor goede zorg

We zeiden het al kort, maar één van de kenmerken dat LIVAR vlees onderscheidt van ander varkensvlees, is de leefwijze van de dieren. De dieren scharrelen heus niet allemaal meer rond op Abdij Lilbosch, maar wél allemaal op een hoogwaardige scharrelboerderij. De eisen om het keurmerk LIVAR te mogen dragen zijn streng. Niet voor niets zijn de Dierenbescherming en Stichting Wakker Dier enthousiast over LIVAR varkens en LIVAR werkt constant aan het nog diervriendelijker maken van haar boerderijen. 

Authentiek, Ambachtelijk en Eerlijk

LIVAR vlees is doorregen met vet en laat vet nu net de smaakdrager van vlees zijn. Bovendien kent het bij de bereiding nauwelijks gewichtsverlies waardoor het vlees mals en sappig blijft. Met Livar ribeye zit je dus zeker snor! LIVAR kloostervarkens doen zeker niet onder aan de beste scharrelvarkens in Spanje of Italie. Het vlees is authentiek, ambachtelijk en eerlijk. Proef het zelf maar!

Voedingswaarde van rauwe ribeye LIVAR per 100 gram

Energie (kJ) 540 Koolhydraten (milligram) 0
Energie (kcal) 128 Vitamine B1 (milligram) 0,78
Eiwit (gram) 23,3 Vitamine B6 (milligram) 0,6
Vet (gram) 3,9 Vitamine B12 (microgram) 0,29
Verzadigde vetzuren (gram) 1,5 Vitamine D (microgram) 0,1
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren (gram) 1,7 IJzer (milligram) 0,4
Meervoudig onverzadigde vetzuren (gram) 0,3 Zink (milligram) 1,55
Transvetzuren (gram) 0 Natrium (milligram) 51
Cholesterol (milligram) 36,6

Bereidingswijze

Hoe bak je een ribeye van het Limburgs Kloostervarken? 

Kruid eerst het vlees en schroei de rib-eye vervolgens aan beide zijden dicht in een ruime hoeveelheid boter. Bak vervolgens nog een paar minuutjes om en om tot een kerntemperatuur van 64 graden celcius bereikt is. Een ribeye van van het Limburgs Kloostervarken mag je nog best een beetje licht rosé eten. 

Een varkensribeye kan natuurlijk ook prima op de barbecue. Hou dan wel rekening met een iets langere bereidingstijd..


Ingredienten

100% varkensvlees

Butcher's Notes

Wij zijn al sinds enige tijd official LIVAR dealer en daar zijn we best trots op, want dit is oprecht een prachtproduct om mee te werken! De slogan luidt 'Smaak als beloning voor goede zorg' en daar is echt geen woord van gelogen. LIVAR is écht heel smaakvol varkensvlees. En een rib eye van LIVAR... heerlijk!


Wat vind je van dit product?