•   0522 24 66 19  (Meppel)
  • Persoonlijk advies
  • Grootste slagersassortiment
  • Kies zelf je afhaaldag

BBQ Spareribs

Dikbevleesde spareribs, ideaal om low & slow te garen op de BBQ.

Lees meer
Pas BBQ Spareribs aan

* Verplichte velden

 • Persoonlijk advies
 • Grootste slagersassortiment
 • Kies zelf je afhaaldag
 • Quickfrozen en Vacuüm verpakt
 • Bereidingswijze

  Productinformatie

  Dikbevleesde spareribs, ideaal om low & slow te garen op de BBQ.


  Wat zijn spareribs?

  Wie kent ze niet? Spareribs zijn de delen van de varkensribben, afkomstig van onder de maag, borst en achter de schouders. Het vlees zit tussen de botjes, lekker om af te kluiven! Deze spareribs zijn dikbevleesd, perfect voor een low&slow garing op de BBQ. Ramvol smaak en heerlijk mals. 

  Voedingswaarde van rauwe spareribs per 100 gram

  Energie (kJ) 835 Koolhydraten (milligram) 0,1
  Energie (kcal) 200 Vitamine B1 (milligram) 0,62
  Eiwit (gram) 20,4 Vitamine B6 (milligram) 0,47
  Vet (gram) 13 Vitamine B12 (milligram) 0,52
  Verzadigde vetzuren (gram) 4,9 Vitamine D (microgram) 0,1
  Enkelvoudig onverzadigde vetzuren (gram) 5,5 IJzer (milligram) 0,9
  Meervoudig onverzadigde vetzuren (gram) 1,6 Zink (milligram) 2,84
  Transvetzuren (gram) 0 Natrium (milligram) 89
  Cholesterol (milligram) 60,6    

  Bereidingswijze

  Hoe bereid je spareribs?

  Spareribs, en dan voornamelijk de rauwe variant, leent zich uitstekend voor een langzame garing. Wil je binnen een paar uur spareribs eten? Kook de spareribs dan in 30 minuten in marinade met een beetje water gaar. 

  Tijd genoeg? Oke, kruid dan eerst je spareribs met een dry rub of een marinade. Zorg dat de BBQ een temperatuur heeft tussen de 100 en 150 graden. Leg de spareribs -boven een druipbak, niet boven de kooltjes- met de botjes naar beneden. Ieder half uur smeer je ze in met een bijvoorbeeld appelsap. Na anderhalf uur kan je de spareribs inpakken met aluminiumfolie voor een extra mals stukje vlees. Na een uur in aluminiumfolie pak je ze weer uit en leg je ze nog voor een tijdje terug op ’t rooster. Eindig met een glaze.

  Voordeel van niet voorgaren is dat het structuur in ’t vlees mooi blijft en je dus die bite blijft houden. 

  Bereidingswijzen van spareribs

  Spareribs is misschien wel één van de meest populaire low & slow BBQ gerechten van Nederland. Er zijn tig manieren om ze klaar te maken, maar hieronder een leidraad en recepten waar je zéker mee uit de voeten moet kunnen.

  Spareribs volgens de 3-2-1 methode

  Deze methode komt uit Amerika en met name geschikt voor dikbevleesde ribben, zoals buikribben. Gebruik je dunnere ribben (zoals in Nederland vaak het geval), dan kun je de tijden wellicht iets naar beneden schroeven. Hoe dan ook moet je wel zo'n 5 tot 6 uur rekenen en dat is exclusief voorbereiding. Maar dat is juist de charme ervan. Want hoe kun je beter je zondagmiddag besteden? Waar staat de methode De getallen staan voor tijdsdelen. Niet per se uren, al is dat wel een beetje de standaard. Gemiddeld neemt een low & slow bereiding van spareribs (voorbereiding niet meegeteld) zo’n 6 uur in beslag. Over het algemeen geldt: 3 uur roken, 2 uur stomen, 1 uur grillen. 3,2,1 dus. Maar de tijden zijn wel relatief en onderhevig aan smaak en je vlees. Met babyback ribs zou je er bijvoorbeeld ook voor kunnen kiezen om slechts een uurtje te stomen. En omdat veel BBQ’ers er helemaal niet van houden als het vlees van het bot valt, wordt 2 uur stomen ook vaak verlaagd naar 1 uur stomen. Ga dus ook een beetje op je gevoel (en je vlees) af.

  Meer over de 3-2-1 methode lees je hier

  Low & slow spareribs bereiding

  Wil je graag spareribs bereiden volgens een mooi recept? Hebben we voor je! Kan op de smoker en BBQ! Er zijn meer recepten te vinden, dus kijk vooral even rond.

  Recept spareribs op BBQ


  Ingredienten

  100% varkensvlees


  Wat vind je van dit product?
  Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak een account aan