Lantinga Slagerijen & Catering maakt gebruik van Cookies om de site te kunnen blijven optimaliseren en jou een fijne gebruikerservaring te kunnen bieden. Door gebruik te maken van onze website, stem je hier automatisch mee in.
Picanha Aberdeen Angus
Staartstuk / Picanha (dé Braziliaanse cut) van graangevoerd Aberdeen Angus uit Uruguay.
Let op: lagere gewichten picanha kunnen in de lengte doormidden zijn gesneden, benieuwd hoe? Check dan de 2e foto.
Productinformatie
Staartstuk / Picanha (dé Braziliaanse cut) van graangevoerd Aberdeen Angus uit Uruguay.
Let op: lagere gewichten picanha kunnen in de lengte doormidden zijn gesneden, benieuwd hoe? Check dan de 2e foto.
Wat is staartstuk?
Staartstuk is de Nederlandse benaming voor de Braziliaanse klassieker Picanha, een driehoekig stuk vlees dat steeds meer terrein wint in Europa. Het vlees zit aan het verlengde van de platte bil, oftewel de achtervoet, net onder de staart. Vandaar staartstuk. Hier geldt: hoe meer naar de punt, hoe zachter het vlees. Uit een rund kunnen maar twee staartstukken worden gesneden, een rund heeft immers maar twee billen. In typische vleeslanden zoals USA, Argentinië en Brazilië is staartstuk (picanha) misschien wel het nummer 1 barbecuevlees. Staartstuk heeft aan één kant een vetlaag, wat ervoor zorgt dat het sappig blijft en veel smaak heeft. Het vlees bak je dan ook in die vetlaag. In Zuid-Amerika heeft Picanha de status van ossenhaas, maar sinds bekende slagers – zoals Ginger Pig in Londen - hun liefde voor dit vlees met de wereld delen, neemt de populariteit van dit vlees ook hier in rap tempo toe. En terecht!
Ingredienten
Butcher's Notes
Staartstuk heeft een heel eigen smaak en het vet zorgt voor lekker sappig vlees. Flink dichtschroeien en dan rood laten. Heerlijk!