•   0522 24 66 19  (Meppel)
  • Persoonlijk advies
  • Grootste slagersassortiment
  • Kies zelf je afhaaldag

Chateaubriand

Bekijken als Grid List

4 Items

per pagina
Oplopend sorteren
 1. Chateaubriand Aberdeen Angus
 2. Chateaubriand Black Angus Premium Grassfed ARG
 3. Chateaubriand Black Angus PRIME USA
  Chateaubriand Black Angus PRIME USA
  € 54,39 (400g)
 4. kalfschateaubriand
  Kalfs chateaubriand
  € 31,99 (400g)
Bekijken als Grid List

4 Items

per pagina
Oplopend sorteren

Wat is chateaubriand?

De chateaubriand is een speciale cut van de ossenhaas en wordt gesneden van de kop van de haas. De chateaubriand is meestal een stuk van tussen de 350 en 550 gram en is dus geschikt om met meerdere personen van te eten.

Waarom is chateaubriand zo mals?

Als je een keer ossenhaas gegeten hebt, weet je dat de biefstuk van de haas mals is. Dit geldt voor alle cuts van de ossenhaas, dus ook voor de chateaubriand. Dit komt omdat de ossenhaas een spier is, die bijna niet gebruikt is door het rund. Hoe luier de spier, hoe zachter het vlees. Daarnaast is de ossenhaas het deel van het rund die het fijnst van draad is. Bij een chateaubriand is snijden op de draad dan ook erg lastig, omdat de draad bijna niet te zien is. Gelukkig is hij zo fijn van draad dat je ‘m niet kan ‘verpesten’ door verkeerd aan te snijden.

Hoe bereid je chateaubriand?

Zo’n groot stuk vlees kan lastig lijken om te bereiden, maar als je eenmaal weet hoe ’t moet zet je de chateaubriand in een handomdraai op tafel, easypeasy!

Chateaubriand bakken in 8 stappen

 1. Haal de chateaubriand 2 uur van tevoren uit de koelkast en uit de verpakking, zodat het vlees op kamertemperatuur kan komen en kan ademen.
 2. Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.
 3. Dep de chateaubriand droog met keukenpapier en bestrooi met versgemalen peper & zout.
 4. Verwarm een bakpan op middelhoog vuur en laat een flinke klont boter in de pan smelten. Bak het vlees rondom aan: 3 minuten per kant.
 5. Voeg halverwege het bakproces kruidenboter en verse kruiden toe en schep tijdens het bakken het bakvet meermaals over het vlees.
 6. Schuif vervolgens de chateaubriand voor 15 minuten in de oven.
 7. Laat de chateaubriand 5 minuten rusten onder aluminiumfolie
 8. Snijd de chateaubriand aan en serveer om het af te maken met bijvoorbeeld pepersaus, bearnaisesaus of rode wijnsaus.

Wat voor wijn bij chateaubriand?

Welke wijn een chateaubriand het beste begeleidt, is afhankelijk van de saus die je erbij serveert. Serveer je ‘m zonder saus en alleen met wat peper en zout? Ga dan voor een warme volle rode wijn. Dien je je chateaubriand met een pepersaus op? Ga dan bijvoorbeeld voor een mooie cabernet sauvignon die een houtrijping heeft gehad.

Chateaubriand kopen Meppel

Chateaubriand kopen bij Slagerij Lantinga in Meppel is, zoals je misschien kan raden, heel makkelijk! Stap de slagerij binnen en onze slagers snijden met liefde een chateaubriand voor je af van het Regiorund! Liever chateaubriand van een ander ras, zoals Black Angus USA of Australisch Wagyu? Bestel dan vooral online, want deze hebben we niet standaard op voorraad in onze winkel.

Chateaubriand kopen Wanneperveen

Chateaubriand kopen bij Slagerij Lantinga in Wanneperveen is uiteraard mogelijk! Aangezien we ‘m niet standaard in onze toonbank hebben liggen, snijden we ‘m graag vers voor je af. Standaard hebben we ossenhaas van het Regiorund in de koeling liggen, maar heb je liever een ander ras? Bestel dan even online, zorgen wij dat de steak voor je klaarligt in onze slagerij in Wanneperveen.