•   0522 24 66 19  (Meppel)
  • Persoonlijk advies
  • Grootste slagersassortiment
  • Kies zelf je afhaaldag

Tomahawk

Bekijken als Grid List

8 Items

per pagina
Oplopend sorteren
 1. Tomahawk Black Angus AUS Tomahawk Black Angus AUS
  Tomahawk Black Angus AUS
  € 127,59 (1450g)
 2. Tomahawk Dry Aged Rubia Gallega
 3. Tomahawk Black Angus USA
  Tomahawk / cowboysteak Black Angus USA
  € 105,59 (1200g)
 4. kalfs tomahawk
  Kalfs tomahawk
  € 14,99 (300g)
 5. Tomahawk Black Angus CAN
  Tomahawk Black Angus CAN
  € 96,79 (1100g)
 6. Dry aged tomahawk Charra
  Dry aged tomahawk Charra
  € 151,99 (1900g)
 7. Wagyu Tomahawk Marbling 8/9 Australie Wagyu Tomahawk 8+ Australie
  Wagyu Tomahawk 8+ Australie
  € 220,99 (1300g )
 8. Bison Tomahawk Bison Tomahawk
  Bison Tomahawk
  € 71,99 (850~900g)
Bekijken als Grid List

8 Items

per pagina
Oplopend sorteren

Wat is een tomahawk steak?

Een tomahawk steak is een imposante steak met een groot bot dat uitsteekt. Tomahawk dankt zijn naam dan ook aan dat lange stuk bot, dat doet denken aan de gelijknamige Indiaanse strijdbijl. Een stoer stuk vlees voor de echte carnivoor. Je moet een tomahawk eigenlijk zien als een mega rib eye met een handvat: een bot van minimaal 12 cm, maar meestal zelfs wel tussen de 15 en 20 cm. Nadat het bot is ontdaan van vet en vlees (gefrenched), blijft een puur stuk übersmaakvol vlees over. Het vlees is op z’n minst twee centimeter dik en het mooie is: deze stukken vlees zijn er om te delen. Er is altijd wel iemand aan tafel die het bot wil afkluiven. Wat een feest om op de BBQ zo’n joekel van een stuk vlees te bereiden. Lastig? Niet echt. Wat je nodig hebt is geduld en een goede kernthermometer! 

Waarom een tomahawk en geen ribeye? Tijdens de Keuringsdienst van Waarde is hier zelfs nog aandacht aan besteed. Is het terecht om extra te betalen voor het bot? Dat moet je zelf bepalen. Het bot moet worden gefrenched en dat is best een klus voor de slager, waardoor een tomahawk automatisch in verhouding duurder is. Persoonlijk vinden we het bot wel waarde toevoegen. Het ziet er niet alleen imposant uit, maar het geeft ook heel veel smaak af. Wij zijn groot fan van rib eye en zijn dat zeer zeker dus ook van Tomahawk. Hoewel ribeye wellicht iets ‘alledaagser’ is. Tomahawk is oprecht een indrukwekkende steak om te bereiden op de BBQ!

Wat is een cowboy steak?

In principe zit er nauwelijks verschil tussen een cowboy steak en een tomahawk. Er wordt wel eens gezegd dat cowboy steak tussen een cote de boeuf en een tomahawk in zit. Een cowboy steak is eveneens een ribeye met een handvat namelijk. Maar vaak is het bot aan de tomahawk langer. Vandaar ook de vergelijking met de Indiaanse strijdbijl. Veel slagers maken echter geen onderscheid tussen cowboy steak en Tomahawk. Wij ook niet, eerlijk gezegd.