• 0522 24 66 19  (Meppel)
    • Vlees met fijne herkomst
    • Eigen worstmakerij
    • Vakmanschap door eigen slagers

Tomahawk Dry Aged Rubia Gallega

Een imposante dry aged Tomahawk van Rubia Gallega rund, met diepe, kruidige smaak en boterzachte structuur. Perfect voor de grill en geliefd bij chefs wereldwijd.

Lees meer
Pas Tomahawk Dry Aged Rubia Gallega aan

* Verplichte velden

  • Persoonlijk advies
  • Grootste slagersassortiment
  • Kies zelf je afhaaldag
  • Diepvries / Quickfrozen
  • Bereidingswijze

    Productinformatie

    Een imposante dry aged Tomahawk van Rubia Gallega rund, met diepe, kruidige smaak en boterzachte structuur. Perfect voor de grill en geliefd bij chefs wereldwijd.


    Tomahawk Dry Aged Rubia Gallega

    De Tomahawk Dry Aged van Rubia Gallega is een waar spektakelstuk voor de liefhebber van karaktervol vlees. Dit indrukwekkende ribstuk met lang bot maakt niet alleen indruk qua uiterlijk, maar vooral ook qua smaak. Dankzij de rijping volgens het dry aged-proces ontwikkelt dit vlees een intens diepe, nootachtige smaak en een boterzachte structuur. Combineer dat met het unieke karakter van het Rubia Gallega-rund en je hebt een stuk vlees dat je gegarandeerd bijblijft. Perfect voor op de BBQ of in een zware gietijzeren pan, als je het één keer geproefd hebt, wil je niets anders meer.

    Wat is een Tomahawk steak?

    De Tomahawk steak is in essentie een ribeye aan het bot, maar dan met een extra lang uitgefreesd ribstuk eraan vast. Het doet denken aan een klassieke tomahawk-bijl, vandaar de naam. Door het vlees aan het bot te laten, behoudt het extra veel smaak en sappigheid tijdens het bereiden. Een Tomahawk is grof van draad, rijk van smaak en bij uitstek geschikt om te grillen op hoge temperatuur. Wanneer dit stuk vlees bovendien dry aged is, wordt het nóg spannender, het rijpingsproces zorgt ervoor dat vocht verdampt en de natuurlijke enzymen het spierweefsel langzaam afbreken, waardoor de smaak intenser en de structuur malser wordt dan ooit.

    Rubia Gallega uit Galicië

    Rubia Gallega is een zeldzaam runderras uit het noorden van Spanje, meer bepaald uit de groene, ruige regio Galicië. Hier leven de dieren in vrijheid en voeden zich met gras, knollen en wilde kruiden. Anders dan bij de meeste runderrassen worden Rubia Gallega-runderen pas na twee tot soms wel zeven jaar geslacht. Dat geeft het vlees de tijd om te rijpen in smaak en structuur, met als resultaat een diepe, kruidige smaak en een prachtige vetmarmering die zorgt voor malsheid en sappigheid. De Tomahawk van dit ras is dan ook niet zomaar vlees, maar een culinaire ervaring van topniveau.

    Tomahawk Dry Aged Rubia Gallega online bestellen?

    Tomahawk Dry Aged van Rubia Gallega is eenvoudig online te bestellen bij premium slager The Butchery. Bestel vóór 11.00 uur en je hebt het dezelfde avond nog in huis in Nederland en België, met gratis verzending vanaf €60. Wij leveren het vlees quickfrozen en vacuümverpakt zodat het perfect op temperatuur en van topkwaliteit aankomt. Jij kiest zelf het moment van bezorgen, makkelijk, snel en altijd gegarandeerd topvlees op tafel


    Bereidingswijze

    Tomahawk is een stoere steak die je op verschillende manier kunt klaarmaken. Hieronder vind je een handige guideline. Scroll erdoorheen en kies je bereidingswijze!

    Tomahawk low and slow bereiden (aangrillen & doorgaren)

    Plan vooruit, ontdooi het vlees een paar dagen van tevoren (of een paar uur in koud water) en haal het 5uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
    Verwarm de oven voor op 120C voor mooie doorgaring en de pan of grill tot maximale hitte
    Bak of grill het vlees rondom bruin in een grote pan met boter of op de grill totdat het helemaal bruin is en de eventuele vetrand lekker crunchy
    Verplaats het vlees naar de voorverwarmde oven, leg de gebakken steak op in een ovenschaal en doe het bakvet er bij in.
    Tijd: gebruik het onderstaande schema voor je eigen planning, deze tijden zijn indicatief.
    Meet bij deze vleessoorten altijd de kerntemperatuur. Gebruik de tempraturen uit het schema.
    Rusten: laat het vlees 10 minuten rusten voor het aansnijden/ serveren.
    Kruid het vlees na het aanbakken of achteraf met peper en zout of rub naar keuze

    Kern eindtemperaturen

    Rare 52C Medium rare 54C
    Medium 57C
    Rose/Welldone 62C

    Houd rekening met een totale bereidingstijd van 45 minuten

    Reversed sear tomahawk (garen & afgrillen)

    Plan vooruit, ontdooi het vlees een paar dagen van tevoren (of een paar uur in koud water) en haal het 5uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
    Verwarm de oven of bbq voor op 60C.
    Gaar het vlees tot de onderstaande kerntemperaturen -2 graden. De laatste 2 graden komen erbij tijdens het afgrillen.
    Grill of bak het vlees rondom bruin en crunchy totdat de gewenste kerntemparatuur is bereikt.
    Meet bij deze vleessoorten altijd de kerntemperatuur. Gebruik de tempraturen uit het schema.
    Rusten: laat het vlees 10 minuten rusten voor het aansnijden/ serveren.
    Kruid het vlees na het aanbakken of achteraf met peper en zout of rub naar keuze

    Kern eindtemperaturen

    -Rare 52C (rund, kalf)
    -Medium rare 54C (rund, kalf)
    -Medium 57C (rund, lam, kalf)
    -Rose/welldone 62C (lam)

    Houd rekening met een totale bereidingstijd van 1 uur.

    Bereiding Tomahawk Sous Vide

    Plan vooruit, ontdooi het vlees een paar dagen van tevoren (of een paar uur in koud water) en haal het 5uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
    Verwarm het warm waterbad voor zodat de onderstaande tijden kloppen. Zorg voor een dichte vacuumzak (eventueel kun je zelf de steaks al kruiden en opnieuw vaccumeren. Maar normaal gesproken kan de verpakking zo in het warm waterbad.
    Tijd, stel de sous vide stick in volgens het onderstaande schema. Als het vlees nog bevroren is tel er dan 1uur bij op.
    Grill de steak in een pan of op de bbq goudbruin, je kunt ook een brander gebruiken, door het afgrillen of branden stijgt de temperatuur niet meer.
    Rusten, laat de steak 10 minuten rusten voor het aansnijden/ serveren.
    Kruid de steak pas halverwege of achteraf met peper en zout of rub naar keuze

    Instelwaarde sous vide stick voor Tomahawk

    Rare: 52C in 3 uur
    Medium: 54C in 3 uur
    Medium/Rare: 56C in 3 uur

     

     


    Ingredienten

    100% rundvlees


    Wat vind je van dit product?
    Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak een account aan