•   0522 24 66 19  (Meppel)
    • Persoonlijk advies
    • Grootste slagersassortiment
    • Kies zelf je afhaaldag

Tomahawk / cowboysteak Black Angus USA

Tomahawk / Cowboysteak van Noord-Amerikaans Black Angus PRIME.

Lees meer
Pas Tomahawk / cowboysteak Black Angus USA aan

* Verplichte velden

  • Persoonlijk advies
  • Grootste slagersassortiment
  • Kies zelf je afhaaldag
  • Quickfrozen en Vacuüm verpakt
  • Bereidingswijze

    Productinformatie

    Tomahawk / Cowboysteak van Noord-Amerikaans Black Angus PRIME.


    Tomahawk van USA Prime Black Angus heeft een wat korter bot dan de gemiddelde tomahawk... 

    Wat is een Tomahawk steak?

    Tomahawk dankt zijn naam aan het lange stuk bot dat uitsteekt (Een Tomahawk is eigenlijk een indiaanse strijdbijl). Een imposant stuk vlees voor de echte carnivoor. Het is als het ware een rib eye met een handvat (een bot van minimaal 12 cm). Nadat het bot is ontdaan van vet en vlees (gefrenched), blijft een puur stuk übersmaakvol vlees over. Het vlees is op z’n minst twee centimeter dik en het leuke is: deze stukken vlees zijn er om te delen. Er is altijd wel iemand aan tafel die het bot wil afkluiven. Wat een feest om op de BBQ zo’n joekel van een stuk vlees te bereiden. Lastig? Niet echt. Wat je nodig hebt is geduld en een goede kernthermometer! 

    Grain Fed USA Black Angus

    Deze Tomahawk Steak komt van grain fed USA Black Angus rund, één van de meest smaakvolle vleesrassen ter wereld. De koeien grazen op uitgestrekte weiden in Amerika en worden de laatste 100 dagen afgemest met natuurlijk graan. Dat zorgt ervoor dat het vlees lekker vet en goed dooraderd is. Een stoere Tomahawk van USA Black Angus is voor carnivoren dan ook de Hummer onder de vleessoorten.





    Bereidingswijze

    Tomahawk is een stoere steak die je op verschillende manier kunt klaarmaken. Hieronder vind je een handige guideline. Scroll erdoorheen en kies je bereidingswijze!

    Tomahawk low and slow bereiden (aangrillen & doorgaren)

    Plan vooruit, ontdooi het vlees een paar dagen van tevoren (of een paar uur in koud water) en haal het 5uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
    Verwarm de oven voor op 120C voor mooie doorgaring en de pan of grill tot maximale hitte
    Bak of grill het vlees rondom bruin in een grote pan met boter of op de grill totdat het helemaal bruin is en de eventuele vetrand lekker crunchy
    Verplaats het vlees naar de voorverwarmde oven, leg de gebakken steak op in een ovenschaal en doe het bakvet er bij in.
    Tijd: gebruik het onderstaande schema voor je eigen planning, deze tijden zijn indicatief.
    Meet bij deze vleessoorten altijd de kerntemperatuur. Gebruik de tempraturen uit het schema.
    Rusten: laat het vlees 10 minuten rusten voor het aansnijden/ serveren.
    Kruid het vlees na het aanbakken of achteraf met peper en zout of rub naar keuze

    Kern eindtemperaturen

    Rare 52C Medium rare 54C
    Medium 57C
    Rose/Welldone 62C

    Houd rekening met een totale bereidingstijd van 45 minuten

    Reversed sear tomahawk (garen & afgrillen)

    Plan vooruit, ontdooi het vlees een paar dagen van tevoren (of een paar uur in koud water) en haal het 5uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
    Verwarm de oven of bbq voor op 60C.
    Gaar het vlees tot de onderstaande kerntemperaturen -2 graden. De laatste 2 graden komen erbij tijdens het afgrillen.
    Grill of bak het vlees rondom bruin en crunchy totdat de gewenste kerntemparatuur is bereikt.
    Meet bij deze vleessoorten altijd de kerntemperatuur. Gebruik de tempraturen uit het schema.
    Rusten: laat het vlees 10 minuten rusten voor het aansnijden/ serveren.
    Kruid het vlees na het aanbakken of achteraf met peper en zout of rub naar keuze

    Kern eindtemperaturen

    -Rare 52C (rund, kalf)
    -Medium rare 54C (rund, kalf)
    -Medium 57C (rund, lam, kalf)
    -Rose/welldone 62C (lam)

    Houd rekening met een totale bereidingstijd van 1 uur.

    Bereiding Tomahawk Sous Vide

    Plan vooruit, ontdooi het vlees een paar dagen van tevoren (of een paar uur in koud water) en haal het 5uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
    Verwarm het warm waterbad voor zodat de onderstaande tijden kloppen. Zorg voor een dichte vacuumzak (eventueel kun je zelf de steaks al kruiden en opnieuw vaccumeren. Maar normaal gesproken kan de verpakking zo in het warm waterbad.
    Tijd, stel de sous vide stick in volgens het onderstaande schema. Als het vlees nog bevroren is tel er dan 1uur bij op.
    Grill de steak in een pan of op de bbq goudbruin, je kunt ook een brander gebruiken, door het afgrillen of branden stijgt de temperatuur niet meer.
    Rusten, laat de steak 10 minuten rusten voor het aansnijden/ serveren.
    Kruid de steak pas halverwege of achteraf met peper en zout of rub naar keuze

    Instelwaarde sous vide stick voor Tomahawk

    Rare: 52C in 3 uur
    Medium: 54C in 3 uur
    Medium/Rare: 56C in 3 uur

     

     


    Ingredienten

    100% rundvlees


    Butcher's Notes

    Tomahawk, ik houd ervan! Ik vind het alleen al een prachtig stuk vlees om naar te kijken. Lekker butch, met een joekel van een bot er nog aan. En de smaak van een grain-fed USA Black Angus Tomahawk Steak is nauwelijks te evenaren. Ik heb een steakhouse tour door Amerika gedaan en geloof mij, Tomahawk is er orde van de dag. Amerikanen poetsen eenvoudig met z’n tweeën een kilo van dit vlees weg. No side dishes, just plain meat. Tsja….


    Wat vind je van dit product?
    Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak een account aan