•   0522 24 66 19  (Meppel)
    • Persoonlijk advies
    • Grootste slagersassortiment
    • Kies zelf je afhaaldag

Rib eye Aberdeen Angus Uruguay

Een supersmaakvolle rib eye van premium steakhouse kwaliteit. Van graangevoerd Aberdeen Angus rund uit Uruguay..

Lees meer
Pas Rib eye Aberdeen Angus Uruguay aan

* Verplichte velden

  • Persoonlijk advies
  • Grootste slagersassortiment
  • Kies zelf je afhaaldag
  • Quickfrozen en Vacuüm verpakt
  • Productinformatie

    Een supersmaakvolle rib eye van premium steakhouse kwaliteit. Van graangevoerd Aberdeen Angus rund uit Uruguay..


    Premium rib eye Aberdeen Angus, zorgvuldig gesneden en dubbel getrimd door onze Meesterslagers, zodat de steaks grillready zijn. Vacuum verpakt en binnen het uur ingevroren.

    Wat is een rib eye?

    Rib eye, dus ook rib eye Aberdeen Angus wordt gesneden uit de fijne rib van het rund, die ligt in het verlengde van de dunne lende (entrecote). Rib eye is wat ronder van vorm dan de dunne lende en het vlees is doorregen met vet, dus doorgaans malser en sappiger dan het vlees van de entrecote. Veel vleesliefhebbers zullen dan ook met regelmaat voor ribeye kiezen. Een goede rib eye is namelijk botermals en vol van smaak. Dat komt door de hoge graad van marmering, oftewel intramusculair vet. Bovendien wordt rib eye gesneden uit een spier die door het rund nauwelijks wordt gebruikt. En ‘luie spieren’ zorgen nu eenmaal voor zacht en mals vlees. Ook medium gebakken blijft die malsheid en smaak intact.

    Waar komt de naam rib eye vandaan?

    Daar zijn verschillende theorieën over. De één zegt dat een rib eye steak haar naam dankt aan de ronde vorm van de spier waaruit het vlees gesneden wordt. Die vorm doet denken aan een oog. Anderen zeggen dat het stuk vlees wordt gesneden uit de ‘eye of the rib’. Klinkt eveneens logisch. En dan zijn er nog mensen die beweren dat het kleine stukje vet in het midden van een rib eye het stuk vlees op een oog laat lijken. Tja… kies jij maar…

    Aberdeen Angus

    Aberdeen Angus Uruguay

    Rundvlees uit Zuid-Amerika is populair en dat is niet voor niets. Er zijn zeeën van ruimte voor de dieren in deze landen. In Uruguay is dat gemiddeld 1 dier per hectare, 2 voetbalvelden per koe dus! Over ruimte gesproken..

    De runderen in Uruguay hebben ’t dus goed met uitgestrekte weilanden. Maar behalve ruimte wordt er ook rekening gehouden met stress. Dit wordt zoveel mogelijk vermeden. Zo blijven de kalfjes lang bij de moeder en als de dieren op transport moeten, worden er zoveel mogelijk voorzorgsmaatregelen genomen om de Aberdeen Angus runderen in topconditie te houden. Onder andere check-ups door de dierenarts horen hierbij.

    Op de pampa's voedt het vee zich met wat de natuur te bieden heeft. Pas in de laatste fase krijgen de runderen minimaal 120 dagen speciaal samengesteld voer met graan als hoofdbestanddeel.

    Graangevoerd rib eye Aberdeen Angus

    Juist die afmestingsfase van de 120 dagen met graan in de hoofdrol van het dieet, zorgt ervoor dat de rib eye Aberdeen Angus dat mooie intramusculair vet krijgt. Het vlees wordt zacht, licht gemarmerd en krijgt een specifieke smaak die door steakliefhebbers gewaardeerd wordt.

    Rib eye Aberdeen Angus supersnel in huis

    Als je bij The Butchery bestelt, heb je je bestelling (en dus je rib eye Aberdeen Angus ;)) supersnel in huis. Woon je in NL of Vlaanderen? Dan geldt: voor 11h besteld op ma-vr, zelfde avond nog in huis. Je ontvangt je bestelling bevroren, ideaal dus om wat vriezervullers bij te bestellen. Hoe makkelijk is het om ook een pondje gehakt en huisgemaakte braadworsten of burgers op voorraad te hebben?

    Rib eye ontdooien

    Bestel je online rib eye Aberdeen Angus bij The Butchery, dan ontvang je je steak bevroren. Wat is de beste manier om rib eye te ontdooien? Dat is makkelijk. Plaats de ribeye 1 of 2 dagen van tevoren in de koelkast en laat rustig ontdooien. Heb je wat meer haast? Dan kan een bak koud water uitkomst bieden. Check dan vooraf even de verpakking, dat er geen gaatjes in het plastic zitten.


    Bereidingswijze

    1. Haal de ribeye op tijd (minstens een uur van tevoren) uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
    2. Dep het vlees met een keukenpapiertje goed droog.
    3. Zet een pan op het vuur en voeg een flinke klont boter of olijfolie en verse kruiden toe.
    4. Laat de pan goed heet worden, zodra de pan goed heet is, kan de steak in de pan.
    5. Bak de ribeye 1 minuut per centimeter per kant. Dus als je een ribeye van 2 centimeter hebt bak je ‘m eerst 2 centimeter aan de ene kant en na het omdraaien nogmaals 2 centimeter aan de andere kant.
    6. Schep tijdens het bakken van de ribeye het vleesvocht en de verse kruiden over het vlees. Dit wordt arroseren genoemd.
    7. Haal de ribeye uit de pan en laat het nog 10 minuten onder aluminiumfolie rusten.
    8. Maak af met grof zeezout en peper en snijd haaks op de draad aan.

    TIP: Bak je op gas? Houd de steak dan in beweging voor een gelijkmatige garing. Kook je op inductie? Laat de steak dan, op het 1x omdraaien na, met rust.


    Ingredienten

    100% rundvlees


    Butcher's Notes

    Rib eye, ik vind het één van de lekkerste steaks die je kunt eten. En toch ook heel toegankelijk. Het vlees is mooi gemarmerd en rijk aan smaak.


    Wat vind je van dit product?
    Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak een account aan
    Anderen bekeken ook