• 0522 24 66 19  (Meppel)
    • Vlees met fijne herkomst
    • Eigen worstmakerij
    • Vakmanschap door eigen slagers

Tomahawk Black Angus CAN

Tomahawk steak van Black Angus uit Canada. Let op: zit een wat kleiner bot aan. 

Lees meer
Dit product is momenteel niet op voorraad.
  • Persoonlijk advies
  • Grootste slagersassortiment
  • Kies zelf je afhaaldag
  • Quickfrozen en Vacuüm verpakt
  • Bereidingswijze

    Productinformatie

    Tomahawk steak van Black Angus uit Canada. Let op: zit een wat kleiner bot aan. 


    TOMAHAWK BLACK ANGUS CANADA

    De tomahawk van Black Angus uit Canada is een stoer stuk vlees met een stevige structuur en een volle smaak. Het is in feite een ribeye, maar dan met het lange bot er nog aan. Dat zorgt niet alleen voor een opvallende presentatie, maar voegt tijdens het bereiden ook extra smaak toe. Je gaart het vlees eerst langzaam en dan snij je het in grote plakken, ideaal voor de barbecue of een groot diner.

    WAT IS EEN TOMAHAWK?

    Een tomahawk wordt gesneden uit het ribgedeelte van het rund, met een bot van zo’n 20 tot 30 centimeter eraan. Dat bot blijft eraan zitten voor de smaak én voor het effect op tafel. Het vlees is goed doorregen, wat tijdens het garen zorgt voor sappigheid en extra smaak. Je kunt het kort aanbraden op hoog vuur en vervolgens rustig laten doorgaren. Daarna even laten rusten, in plakken snijden en serveren. Het is een groot stuk vlees, maar juist daardoor ook heel geschikt om met meerdere mensen van te genieten.

    BLACK ANGUS UIT CANADA

    Deze tomahawk komt van Black Angus runderen uit Canada. De dieren leven in een natuurlijke omgeving en krijgen een plantaardig dieet van gras en granen. Daarnaast worden er geen hormonen of onnodige middelen gebruikt. Het vlees heeft een goede vetverdeling, een stevige bite en een uitgesproken rundsmaak. Bovendien is eerlijk vlees dat doet wat het moet doen: smaakvol zijn en goed presteren op grill of in de oven.

    TOMAHAWK BLACK ANGUS CAN ONLINE BESTELLEN?

    Je bestelt deze tomahawk eenvoudig via The Butchery. Elk stuk wordt met de hand gesneden en netjes getrimd voor een goede verhouding tussen vet en vlees. Bestel je vóór 11.00 uur, dan wordt het vlees dezelfde avond nog bezorgd in Nederland en België. Liever een ander moment? Geen probleem, je kiest zelf wanneer het uitkomt. Het vlees wordt quickfrozen en vacuümverpakt geleverd, zodat het onderweg goed blijft.


    Bereidingswijze

    Tomahawk is een stoere steak die je op verschillende manier kunt klaarmaken. Hieronder vind je een handige guideline. Scroll erdoorheen en kies je bereidingswijze!

    Tomahawk low and slow bereiden (aangrillen & doorgaren)

    Plan vooruit, ontdooi het vlees een paar dagen van tevoren (of een paar uur in koud water) en haal het 5uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
    Verwarm de oven voor op 120C voor mooie doorgaring en de pan of grill tot maximale hitte
    Bak of grill het vlees rondom bruin in een grote pan met boter of op de grill totdat het helemaal bruin is en de eventuele vetrand lekker crunchy
    Verplaats het vlees naar de voorverwarmde oven, leg de gebakken steak op in een ovenschaal en doe het bakvet er bij in.
    Tijd: gebruik het onderstaande schema voor je eigen planning, deze tijden zijn indicatief.
    Meet bij deze vleessoorten altijd de kerntemperatuur. Gebruik de tempraturen uit het schema.
    Rusten: laat het vlees 10 minuten rusten voor het aansnijden/ serveren.
    Kruid het vlees na het aanbakken of achteraf met peper en zout of rub naar keuze

    Kern eindtemperaturen

    Rare 52C Medium rare 54C
    Medium 57C
    Rose/Welldone 62C

    Houd rekening met een totale bereidingstijd van 45 minuten

    Reversed sear tomahawk (garen & afgrillen)

    Plan vooruit, ontdooi het vlees een paar dagen van tevoren (of een paar uur in koud water) en haal het 5uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
    Verwarm de oven of bbq voor op 60C.
    Gaar het vlees tot de onderstaande kerntemperaturen -2 graden. De laatste 2 graden komen erbij tijdens het afgrillen.
    Grill of bak het vlees rondom bruin en crunchy totdat de gewenste kerntemparatuur is bereikt.
    Meet bij deze vleessoorten altijd de kerntemperatuur. Gebruik de tempraturen uit het schema.
    Rusten: laat het vlees 10 minuten rusten voor het aansnijden/ serveren.
    Kruid het vlees na het aanbakken of achteraf met peper en zout of rub naar keuze

    Kern eindtemperaturen

    -Rare 52C (rund, kalf)
    -Medium rare 54C (rund, kalf)
    -Medium 57C (rund, lam, kalf)
    -Rose/welldone 62C (lam)

    Houd rekening met een totale bereidingstijd van 1 uur.

    Bereiding Tomahawk Sous Vide

    Plan vooruit, ontdooi het vlees een paar dagen van tevoren (of een paar uur in koud water) en haal het 5uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
    Verwarm het warm waterbad voor zodat de onderstaande tijden kloppen. Zorg voor een dichte vacuumzak (eventueel kun je zelf de steaks al kruiden en opnieuw vaccumeren. Maar normaal gesproken kan de verpakking zo in het warm waterbad.
    Tijd, stel de sous vide stick in volgens het onderstaande schema. Als het vlees nog bevroren is tel er dan 1uur bij op.
    Grill de steak in een pan of op de bbq goudbruin, je kunt ook een brander gebruiken, door het afgrillen of branden stijgt de temperatuur niet meer.
    Rusten, laat de steak 10 minuten rusten voor het aansnijden/ serveren.
    Kruid de steak pas halverwege of achteraf met peper en zout of rub naar keuze

    Instelwaarde sous vide stick voor Tomahawk

    Rare: 52C in 3 uur
    Medium: 54C in 3 uur
    Medium/Rare: 56C in 3 uur

     

     


    Ingredienten

    100% rundvlees

    Wat vind je van dit product?
    Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak een account aan