•   0522 24 66 19  (Meppel)
  • Persoonlijk advies
  • Grootste slagersassortiment
  • Kies zelf je afhaaldag

 

Kipfilet

Kipfilet

Bekijken als Grid List

6 Items

per pagina
Oplopend sorteren
 1. Curry scharrelkipfilet
  Curry scharrelkipfilet
  € 8,99 (2x 180/200g)
 2. Argentijnse kipfilet Scharrel
  Argentijnse kipfilet Scharrel
  € 8,99 (2x 180/200g)
 3. Tuinkruiden kipfilet Scharrel
  Tuinkruiden kipfilet Scharrel
  € 8,99 (2x 180200g)
 4. Kipfilet met vel en stick label rouge
  Kipfilet met vel en stick Label Rouge
  € 14,55 (2x 260g)
 5. Scharrelkipfilet met vel Label Rouge
  Scharrelkipfilet met vel Label Rouge
  € 15,39 (2x 175g)
 6. Kipfilet met vel naturel Scharrel
  Kipfilet met vel naturel Scharrel
  € 9,99 (2x 220/250g )
Bekijken als Grid List

6 Items

per pagina
Oplopend sorteren

Waar zit kipfilet?

Kipfilet is vlees uit de borst van de kip en superveelzijdig. Het vlees is mager, licht verteerbaar, zit ramvol eiwitten en is multi-inzetbaar. Kipfilet wordt ook veel gegeten door sporters, vanwege dat hoge eiwit- en lage vetgehalte. Muscle meat dus. Maar het past natuurlijk ook prima in elk dieet of dagelijkse gezonde maaltijd. Wij durven dan ook te stellen dat kipfilet een van de meest gegeten vleessoorten van Nederland is. Misschien zelfs wel ter wereld. Want welke keuken kookt er niet mee? Thaise curry, kip sate, maar eigenlijk elk wereldgerecht dat je kunt bedenken... kipfilet is altijd goed! Je zou bijna vergeten dat kipfilet best een beetje exclusief is. Of nou ja. In elk geval het respect waard! Een kip heeft maar één borst en dus ook maar één filet, die dan wel weer uit twee delen bestaat. Kipfilet koop je op elke hoek van de straat met kilo's tegelijk, maar als je zeker wilt zijn van eerlijke kipfilet zit je hier goed. Wij verkopen o.a. Hollandse scharrelkip en kip van biologisch gehouden Polderhoen. Deze kip is - zeker qua herkomst - onder geen beding te vergelijken met plofkip uit de bio-industrie. Een bewuste keuze dus en dat komt de smaak zeker ook weer ten goede!

Hollandse scharrelkipfilet 

Helaas is kip nog veel te vaak een massa-industrie product. Jammer, want een goede herkomst komt het vlees ten goede, maar is wat ons betreft ook een vereiste. Wij verkopen dan ook alleen maar scharrelkip met een natuurlijk dag- en nachtritme en de mogelijkheid om buiten te lopen. Voor de schrijnende beelden (uit bijvoorbeeld Thailand) die tegenwoordig steeds vaker worden vrijgegeven hoef je dus niet te vrezen. Wel zo'n fijne gedachte. Maar dat houdt ook in dat een scharrelkipfilet per kilo duurder is dan een plofkipfilet. Best heel logisch en gelukkig maken steeds meer mensen de keuze om minder vaak, maar wel goed vlees te kopen. Wij juichen dat absoluut toe! Vandaar dat je bij ons ook enkel scharrelkip en Polderhoen kunt krijgen... 

Wat is kipdijfilet?

Kipdijfilet is de filet uit de kippenbout. Het vlees is wat donkerder van kleur dan kipfilet (uit de borst, maar is bovenal vetter met meer smaak. Liefhebbers van malse kip zullen altijd kipdij verkiezen boven kipfilet, maar kipfilet is op zijn beurt weer mager vlees. Net wat je wilt dus. 

Online Slager met eerlijk vlees

Als je kipdij bij The Butchery bestelt, ben je een fijnproever en/of een bewuste vleeseter. Bij ons namelijk geen vlees uit de bio-industrie en zeker geen plofkippen. The Butchery is namelijk een online slager met 100% dierenwelzijn garantie. Wij verkopen enkel biologisch gehouden Polderhoen en het superieure Franse Label Rouge. Kip van de beste kwaliteit met een eerlijke herkomst dus. Wil je dus eerlijk vlees online bestellen? Dan zit je hier helemaal goed!

Kipfilet online kopen? 

Kipfilet online kopen is heel eenvoudig! Je weet zelfs precies waar je kipfilet vandaan komt. Plaats je bestelling en wij versturen het quickfrozen naar je op. Dat houdt in, binnen het uur ingevroren met behoud van structuur, smaak en voedingswaarden. Zo krijg je je bestelling dus ook thuisgeleverd! Je kiest zelf je leverdatum (maandag t/m vrijdag) en bestel je voor 11.00, dan kun je het dezelfde avond in huis hebben. Makkelijker wordt het niet. 

Kipdij online kopen?

Zoals gezegd, kipdij online kopen is een fluitje van een cent. Kies je favoriet, plaats je bestelling en wij zorgen dat het quickfrozen, met behoud van smaak en voedingswaarden bij je thuisbezorgd. Voor 11.00 besteld is dezelfde avond nog in huis, dus heel veel makkelijker wordt 't niet.