•   0522 24 66 19  (Meppel)
    • Persoonlijk advies
    • Grootste slagersassortiment
    • Kies zelf je afhaaldag

Sticky kipfilet met paksoi en jasmijnrijst

Bereidingswijze

Soms hoeft het allemaal niet zo moeilijk te zijn. Kwestie van de juiste ingrediënten gebruiken. Robert van Dijk van @vurigekolen maakte deze sticky kipfilet met jasmijnrijst en groenten in no-time klaar en tóch zet je net even iets anders op tafel. Ziet er uit als een feestje toch?

Bereidingswijze sticky kipfilet

Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking. Snijd de kipfilet in blokjes, maak de sperziebonen schoon en haal de uiteinden eraf. Kook de sperziebonen in 5 minuten beetgaar.

Bak de kipfilet in 5 minuten gaar en voeg er 25 ml sesamolie, 50 ml ketjap, 1 eetlepel honing, half theelepeltje chilivlokken en 50 ml water aan toe en laat het geheel even zachtjes pruttelen en indikken.
 
Maak de paksoi schoon en bak de bladeren in 25 ml sesamolie tot ze beginnen te kleuren. Doe dit op het laatst, want gaat snel en hierna is je gerecht al helemaal klaar.
 
Serveer de kip met de groenten en de rijst en top even af met wat furikake als je dat hebt. Zonder is ook helemaal prima :-)

ENJOY!

 Robert gebruikte scharrelkipfilet voor dit gerecht, maar als je meer een liefhebber bent van kipdij, kan dat natuurlijk ook!
 
Recepten