•   0522 24 66 19  (Meppel)
    • Persoonlijk advies
    • Grootste slagersassortiment
    • Kies zelf je afhaaldag

Buikspek

Bekijken als Grid List

2 Items

per pagina
Oplopend sorteren
  1. Buikspek met zwoerd Porc au Grain
  2. Buikspek zonder zwoerd Porc au Grain
Bekijken als Grid List

2 Items

per pagina
Oplopend sorteren

Wat is buikspek / Pork Belly?

Buikspek - ook wel pork belly genoemd - wordt steeds populairder en dat is natuurlijk niet voor niets. Het is perfect vlees voor een low and slow sessie op de BBQ en een beetje BBQ blogger heeft er op z’n minst een mooi recept mee gemaakt. Van buikspek maak je namelijk de mooiste gerechten. Het vlees komt van - jawel - de buik van het varken en wordt gegeten met en zonder zwoerd (vel). Veel restaurants hebben tegenwoordig pork belly / buikspek op de kaart staan, bijvoorbeeld bereid in de karakteristieke five spices kruiden. Buikspek en de oosterse keuken gaan sowieso heel goed samen. Net als buikspek en slowcooking. BBQ Junkie maakte Oosters buikspek op de BBQ, het recept vind je hier. Maar er zijn natuurlijk heel veel manieren om buikspek te bereiden. En het mooie is: wat dezelfde dag niet opkomt, kan de volgende dag heerlijk op een broodje met lunch. Maar een beetje liefhebber weet heel goed wat te doen met buikspek. Pekelen, kruiden of insmeren met een fijne BBQ rub en dan urenlang garen op een smoker of kamado… Een dagje ervoor uittrekken is sowieso een goed idee!

Iberico buikspek 

Het Iberico varken is van nature vetter dan de meeste varkens en dat maakt Iberico buikspek mooi zacht. Het befaamde spaanse varken staat bekend om zijn nootachtige smaak en de combinatie met de mooie marmering zorgt voor super vlees voor low & slow sessies. 

Buikspek kopen?

Ben je van plan om binnenkort buikspek te kopen? Dan is het natuurlijk handig als je weet wat je koopt. Buikspek kopen op butchery.nl betekent dan ook buikspek kopen van een kwalitatief goed ras dat gegarandeerd een goed leven heeft gehad. LIVAR, het welbekende Limburgs Kloostervarken met 3*** Beter Leven - Ibérico, het befaamde Spaanse varken – Mangalitza, het biologisch gehouden wolvarken uit Zuidwolde… Stuk voor stuk varkensrassen met mooie vleeskwaliteiten. Houd er wel rekening mee dat vet vlees als buikspek, maar ook bijvoorbeeld spareribs van ‘vette’ rassen zoals Ibérico nog net even wat vetter zijn dan van ‘normale’ rassen. Vindt de één lekker, de ander juist helemaal niet. Wil je dus buikspek kopen, houd daar dan rekening mee!

Buikspek bestellen online?

Benieuwd naar hoe buikspek bestellen online in z’n werk gaat? Dat is eigenlijk heel eenvoudig. Je kiest je gewenste vlees (ras, met/zonder zwoerd, gewicht), plaatst je bestelling en wij maken het vervolgens met zorg klaar en versturen het op de door jou gekozen leverdatum. Je ontvangt je buikspek shockfrozen, oftewel: binnen een uur supervers ingevroren met behoud van smaak, structuur en voedingswaarden. Je krijgt het dus ook diepgevroren binnen. The Butchery levert van maandag t/m vrijdag door heel Nederland. Als je voor 11.00 bestelt, kun je je vlees dezelfde avond (tussen 17.00 – 22.00) in huis hebben. Je bestelling is gemiddeld van deur tot deur zo’n 7 uur onderweg en wordt dusdanig verpakt dat je buikspek bevroren aankomt. Daarna kun je het dus de vriezer indoen óf rustig laten ontdooien in of zelfs buiten de koelkast. Easy Peasy!