•   0522 24 66 19  (Meppel)
  • Persoonlijk advies
  • Grootste slagersassortiment
  • Kies zelf je afhaaldag

 

Beef Wellington

Beef Wellington

Bekijken als Grid List

8 Items

per pagina
Oplopend sorteren
 1. Beef Wellington Black Angus USA Beef Wellington Black Angus USA k&k
  Beef Wellington Black Angus USA k&k
  € 44,99 (2 personen 500g)
 2. Ossenhaas voor wellington Aberdeen Angus
 3. Chateaubriand Aberdeen Angus
 4. Chateaubriand Black Angus PRIME USA
  Chateaubriand Black Angus PRIME USA
  € 54,39 (400g)
 5. Ossenhaas voor Wellington Black Angus USA
 6. Japans Wagyu ossenhaas voor Wellington Kagoshima A5+ BMS12
 7. kalfschateaubriand
  Kalfs chateaubriand
  € 31,99 (400g)
 8. Japans Wagyu ossenhaas voor Wellington Kagoshima A4 BMS5-7
Bekijken als Grid List

8 Items

per pagina
Oplopend sorteren

Wat is Beef Wellington?

Nog zo'n Engelse klassieker: Beef Wellington. Beef Wellington is een braadstuk van rund - vaak ossenhaas - in bladerdeeg met ganzenleverpastei en paddenstoelen in verse kruiden (duxelles). Dankzij het bladerdeeg kunnen de smaken van de paddenstoelen goed in het vlees trekken én gaat er geen vocht verloren. Het bladerdeeg heeft dus echt een functie. Niet iedereen eet dus het bladerdeeg erbij op, maar de échte liefhebber van Beef Wellington zweert erbij. 

Welk vlees voor Beef Wellington?

Dat vind je op deze pagina. Wij hebben het middelste gedeelte van de ossenhaas gesneden, wat prachtig vlees is voor de bereiding van beef wellington. Zeker als het gaat om feestdagen e.d. Want als je het op een doordeweekse avond in je hoofd krijgt om Beef Wellington te bereiden is het wellicht een ander verhaal. Dan kom je ook prima weg met ‘goedkoper’ vlees als biefstuk of diamanthaas. Maar idealiter gebruik je dus ossenhaas. En dan ook nog ossenhaas dat zich qua vorm en formaat goed leent voor beef wellington.

Beef Wellington met kerst

Beef Wellington is een prachtig traditioneel gerecht voor bijzondere gelegenheden zoals kerst. Een mooi verfijnd braadstuk op tafel, wat wil je nog meer? Zoals gezegd wordt voor dit gerecht voornamelijk ossenhaas gebruikt en dat is meteen een mooie reden om dit braadstuk te maken voor bijzondere gelegenheden, zoals kerst, thanksgiving of een familie aangelegenheid.

Beef Wellington recept?

Een klassiek Beef Wellington recept is onder andere gemaakt door op-en-top Britse chef Gordon Ramsey. En ook collega Jamie Oliver gaat regelmatig met deze klassieker aan de haal. Wij hebben één en ander samengevoegd in ons eigen beef wellington recept en dat vind je hier…

Wat eet je bij Beef Wellington?

Dat is persoonlijk natuurlijk, maar zoals het een klassieke roast betaamt, mogen verse groenten natuurlijk niet ontbreken. Spruitjes met pancetta is bijvoorbeeld een heerlijk bijgerecht bij vlees. Zelfde geldt voor Haricots verts, stoofperen, aardappel gratin, roast potatoes, zoete aardappelpuree en zo kunnen we eigenlijk nog wel even doorgaan.

Welke wijn bij Beef Wellington?

Bij zo’n mooi braadstuk van rood vlees in combinatie met de paddenstoelen en de boterige smaak van bladerdeeg past onder andere een pinot noir heel goed, maar dan wel een krachtige uit de Bourgogne. Bordeaux is ook altijd goed en wat óók heel goed samengaat bij deze klassieker én goed past bij de feestdagen is een mooi gerijpte Barolo.

Beef Wellington online kopen?

We hebben prachtige runderbraadstukken van onder andere Black Angus en Aberdeen Angus om Beef Wellington mee te maken. Want Beef Wellington maken doe je natuurlijk gewoon zelf.