Productinformatie
Chateaubriand van het Amerikaanse Black Angus rund
Chateaubriand Black Angus USA: een klassieker, gesneden uit het dikke uiteinde van de haas (kophaas).
Wat is Chateaubriand?
Chateaubriand is het dikke uiteinde van de haas en wordt ook wel kophaas genoemd. Dit stuk bestaat bij het uitsnijden uit twee delen, waardoor Chateaubriand vroeger vaak werd opgebonden met een dunne laag varkensvet eromheen; een stuk vlees genoeg voor minimaal twee personen. Omdat dit - toch wel kostbare - stuk vlees bij het trancheren uit elkaar valt, wordt een (drie)dubbele ossenhaas (midden van de haas) tegenwoordig ook Chateaubriand genoemd. Zo ook onze Chateaubriand Black Angus USA.
Chateaubriand Black Angus USA
Hoe beter en ‘meer ontspannen’ het rund, hoe lekkerder de haas. En dat zit wel goed bij Chateaubriand Black Angus USA. Veehouders van raszuiver Black Angus runderen houden zich aan de richtlijnen van ‘Non Hormone Treated Caddle’; een waarborg dat de dieren geen hormonen, preventieve antibiotica of dierlijke grondstoffen toegediend krijgen. De koeien grazen op uitgestrekte weiden en krijgen alleen maar plantaardige voeding (voornamelijk gras, mais en granen), waardoor zij op natuurlijke en gezonde wijze worden grootgebracht. Kost wat tijd, maar dan heb je ook wat. Goede kwaliteit rundvlees vergt nu eenmaal een goede omgang met de dieren.
Ingredienten
Butcher's Notes
Chateaubriand is natuurlijk geen dagelijkse kost, maar een prachtig stuk vlees bij een speciale gelegenheid. Haas van Black Angus is zoals haas bedoeld is; boterzacht en mals. Wie houdt daar niet van?