• 0522 24 66 19  (Meppel)
    • Vlees met fijne herkomst
    • Eigen worstmakerij
    • Vakmanschap door eigen slagers

Chateaubriand Black Angus PRIME USA

Chateaubriand van het Amerikaanse Black Angus rund

Lees meer
Pas Chateaubriand Black Angus PRIME USA aan

* Verplichte velden

  • Persoonlijk advies
  • Grootste slagersassortiment
  • Kies zelf je afhaaldag
  • Quickfrozen en Vacuüm verpakt
  • Bereidingswijze

    Productinformatie

    Chateaubriand van het Amerikaanse Black Angus rund


    Chateaubriand Black Angus USA: een klassieker, gesneden uit het dikke uiteinde van de haas (kophaas).

    Wat is Chateaubriand?

    Chateaubriand is het dikke uiteinde van de haas en wordt ook wel kophaas genoemd. Dit stuk bestaat bij het uitsnijden uit twee delen, waardoor Chateaubriand vroeger vaak werd opgebonden met een dunne laag varkensvet eromheen; een stuk vlees genoeg voor minimaal twee personen. Omdat dit - toch wel kostbare - stuk vlees bij het trancheren uit elkaar valt, wordt een (drie)dubbele ossenhaas (midden van de haas) tegenwoordig ook Chateaubriand genoemd. Zo ook onze Chateaubriand Black Angus USA.

    Chateaubriand Black Angus USA

    Hoe beter en ‘meer ontspannen’ het rund, hoe lekkerder de haas. En dat zit wel goed bij Chateaubriand Black Angus USA. Veehouders van raszuiver Black Angus runderen houden zich aan de richtlijnen van ‘Non Hormone Treated Caddle’; een waarborg dat de dieren geen hormonen, preventieve antibiotica of dierlijke grondstoffen toegediend krijgen. De koeien grazen op uitgestrekte weiden en krijgen alleen maar plantaardige voeding (voornamelijk gras, mais en granen), waardoor zij op natuurlijke en gezonde wijze worden grootgebracht. Kost wat tijd, maar dan heb je ook wat. Goede kwaliteit rundvlees vergt nu eenmaal een goede omgang met de dieren.

     



    Bereidingswijze

    Chateaubriand is een feestelijke roast die je op verschillende manieren kunt klaarmaken. Hieronder vind je een handige guideline. Scroll erdoorheen en kies je bereidingswijze!

    Chateaubriand low and slow bereiden (aangrillen & doorgaren)

    Plan vooruit, ontdooi het vlees een paar dagen vantevoren (of een paar uur in koud water) en haal het 5uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
    Verwarm de oven voor op 120C voor mooie doorgaring en de pan of grill tot maximale hitte
    Bak of grill het vlees rondom bruin in een grote pan met boter of op de grill totdat het helemaal bruin is en de eventuele vetrand lekker crunchy
    Verplaats het vlees naar de voorverwarmde oven, leg de gebakken steak op in een ovenschaal en doe het bakvet er bij in.
    Tijd: gebruik het onderstaande schema voor je eigen planning, deze tijden zijn indicatief.
    Meet bij deze vleessoorten altijd de kerntemperatuur. Gebruik de tempraturen uit het schema.
    Rusten: laat het vlees 10 minuten rusten voor het aansnijden/ serveren.
    Kruid het vlees na het aanbakken of achteraf met peper en zout of rub naar keuze

    Kern eindtemperaturen

    Rare 52C Medium rare 54C
    Medium 57C
    Rose/Welldone 62C

    Houd rekening met een totale bereidingstijd van 1,5 uur

    Reversed sear Chateaubriand (garen & afgrillen)

    Plan vooruit, ontdooi het vlees een paar dagen van tevoren (of een paar uur in koud water) en haal het 5uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
    Verwarm de oven of bbq voor op 60C.
    Gaar het vlees tot de onderstaande kerntemperaturen -2 graden. De laatste 2 graden komen erbij tijdens het afgrillen.
    Grill of bak het vlees rondom bruin en crunchy totdat de gewenste kerntemparatuur is bereikt.
    Meet bij deze vleessoorten altijd de kerntemperatuur. Gebruik de tempraturen uit het schema.
    Rusten: laat het vlees 10 minuten rusten voor het aansnijden/ serveren.
    Kruid het vlees na het aanbakken of achteraf met peper en zout of rub naar keuze

    Kern eindtemperaturen

    Rare 52C (rund, kalf)
    Medium rare 54C (rund, kalf)
    Medium 57C (rund, lam, kalf)
    Rose/welldone 62C (lam)

    Houd rekening met een totale bereidingstijd van 1 uur.

    Bereiding Chateaubriand Sous Vide

    Plan vooruit, ontdooi het vlees een paar dagen van tevoren (of een paar uur in koud water) en haal het 5uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
    Verwarm het warm waterbad voor zodat de onderstaande tijden kloppen. Zorg voor een dichte vacuumzak (eventueel kun je zelf de steaks al kruiden en opnieuw vaccumeren. Maar normaal gesproken kan de verpakking zo in het warm waterbad.
    Tijd, stel de sous vide stick in volgens het onderstaande schema. Als het vlees nog bevroren is tel er dan 1uur bij op.
    Grill de steak in een pan of op de bbq goudbruin, je kunt ook een brander gebruiken, door het afgrillen of branden stijgt de temperatuur niet meer.
    Rusten, laat de steak 10 minuten rusten voor het aansnijden/ serveren.
    Kruid de steak pas halverwege of achteraf met peper en zout of rub naar keuze

    Instelwaarde sous vide stick voor Chateaubriand

    Rare: 52C in 2 uur
    Medium: 54C in 2 uur
    Medium/Rare: 56C in 2 uur


    Ingredienten

    100% rundvlees


    Butcher's Notes

    Chateaubriand is natuurlijk geen dagelijkse kost, maar een prachtig stuk vlees bij een speciale gelegenheid. Haas van Black Angus is zoals haas bedoeld is; boterzacht en mals. Wie houdt daar niet van?


    Wat vind je van dit product?
    Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak een account aan
    Anderen bekeken ook