•   0522 24 66 19  (Meppel)
  • Persoonlijk advies
  • Grootste slagersassortiment
  • Kies zelf je afhaaldag

Tournedos Black Angus PRIME USA

Tournedos van 100% Certified Black Angus rund. 

Lees meer
Pas Tournedos Black Angus PRIME USA aan

* Verplichte velden

 • Persoonlijk advies
 • Grootste slagersassortiment
 • Kies zelf je afhaaldag
 • Quickfrozen en Vacuüm verpakt
 • Productinformatie

  Tournedos van 100% Certified Black Angus rund. 


  Wat is een tournedos?

  Ossenhaas is een spier in de rug van het rund. Tournedos is de center cut, oftewel het middelste deel van de ossenhaas. Tournedos is dus ossenhaas, maar ossenhaas niet altijd tournedos. Snap je 't nog? Tournedos bevat vrijwel geen vet of bindweefsel en is daardoor superfijn van draad en boterzacht. In Engeland kennen ze dit vlees dan ook als Tenderloin. 

  Tournedos Black Angus USA

  Hoe beter en ‘meer ontspannen’ het rund, hoe lekkerder de ossenhaas en dus ook de tournedos. En dat zit wel goed bij Tournedos Black Angus USA. Veehouders van raszuiver Black Angus runderen houden zich aan de richtlijnen van ‘Non Hormone Treated Caddle’; een waarborg dat de dieren geen hormonen, preventieve antibiotica of dierlijke grondstoffen toegediend krijgen. De koeien grazen op uitgestrekte weiden en krijgen alleen maar plantaardige voeding (voornamelijk gras, mais en granen), waardoor zij op natuurlijke en gezonde wijze worden grootgebracht. Kost wat tijd, maar dan heb je ook wat. Goede kwaliteit rundvlees vergt nu eenmaal een goede omgang met de dieren.


  Bereidingswijze

  Tournedos bakken stap voor stap

  1. Haal de tournedos minstens een uur van tevoren uit de koelkast en uit de verpakking zodat hij op kamertemperatuur kan komen.
  2. Dep de tournedos droog met keukenpapier en maal er naar smaak peper en zout overheen.
  3. Zet een pan op het vuur met een scheutje olie (of een flinke klont roomboter).
  4. Leg de tournedos in de pan zodra de olie warm is en bak ‘m ongeveer 1 minuut per centimeter per kant. Is je tournedos 2cm dik? Bak ‘m dan 2 minuten per kant. Wil je graag op kerntemperatuur bakken? Hou dan de volgende kerntemperaturen aan: rood 48 graden, medium rood 50 graden, medium 52 graden en doorbakken 56 graden.
  5. Wikkel de tournedos in aluminiumfolie en laat vijf minuten rusten.

  TIP: Bak je op gas? Houd dan de biefstuk goed in beweging. Op inductie kan je ‘m beter, op het draaien na, met rust laten.


  Ingredienten

  100% rundvlees


  Butcher's Notes

  Vlees waar het mes zo doorheen glijdt, daar heb je toch zin in op zijn tijd? Tournedos is voornamelijk mals en staat niet bekend om zijn hele rijke smaak, maar met dit Black Angus vlees is dat natuurlijk een ander verhaal. Genieten op z'n tijd!


  Wat vind je van dit product?
  Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak een account aan