•   0522 24 66 19  (Meppel)
  • Persoonlijk advies
  • Grootste slagersassortiment
  • Kies zelf je afhaaldag

T-bone / porterhouse

Bekijken als Grid List

10 Items

per pagina
Oplopend sorteren
 1. T-Bone Black Angus USA
  T-Bone Black Angus USA
  € 48,09 (650g)
 2. T-bone Avilena Negra Iberica Dry Aged T-Bone Avilena Negro Iberica
 3. Porterhouse Black Angus USA
  Porterhouse Black Angus USA
  € 57,19 (650g)
 4. T-bone Simmentaler
  T-bone Simmentaler
  € 21,59 (450g)
 5. Porterhouse Dry Aged Rubia Gallega
  Porterhouse Dry Aged Rubia Gallega
  € 79,99 (1000g)
 6. Cote a L'os Wagyu 8+ Australia
 7. Wagyu T-bone 8+ Australia
 8. Wagyu porterhouse 8+ Australia
 9. Cote a L'os Black Angus AUS
 10. Porterhouse Black Angus AUS
Bekijken als Grid List

10 Items

per pagina
Oplopend sorteren

Wat is een t-bone?

T-Bone… het is misschien wel de ultieme steak voor steaklovers. Het is immers the best of two worlds. Deze stoere steak komt uit de helft van de ruggenwervel die doormidden wordt gezaagd, waardoor twee T-bones ontstaan. Met aan de ene kant van de T een entrecote, aan de andere kant een tournedos. En dan dat bot ertussen, wat voor extra smaak zorgt… Wat een feest! Die fijne stevige bite van de entrecote en het boterzachte, malse vlees van een tournedos in één steak. Veel beter wordt het niet. Voor veel echte liefhebbers is een T-bone dan ook de ultieme steak. Is een t-bone een steak voor mannen? Niet per se en áls dat al het geval is, dan is dat vanwege het formaat. Want een T-bone is een flinke steak, dat kunnen we wel stellen. Overigens is het entrecote-gedeelte bij een t-bone groter dan het tournedos-deel. Dat is in de regel ook waardoor je een porterhouse kunt onderscheiden van een t-bone.

Op slagerijlantinga.nl vind je steaks van kwalitatieve rassen als Black Angus USA, Blonde d’aquitaine, Aberdeen Angus, Hereford, Rubia Gallega en veel meer. Eén ding hebben al deze rassen gemeen: de runderen hebben een goed leven gehad. T-bone kopen bij slagerij Lantinga is dus hoe dan ook een bewuste keuze.

Wat is een porterhouse steak?

Net als de T-Bone is de Porterhouse een T-vormige steak, onderverdeeld in ossenhaas en entrecote. Het verschil tussen een T-Bone en een Porterhouse Steak zit ‘m in het formaat en dan met name de ossenhaas. Wil je de grootst mogelijke steak op tafel? Ga dan voor Porterhouse! Alle Porterhouse Steaks zijn T-Bones, maar andersom is dat zeker niet het geval. Volgens het U.S. Department of Agriculture's Institutional Meat Purchase Specifications moet een Porterhouse-steak minstens 1.25 inches (3,2 cm) dik zijn op het wijdste deel. Een T-bone moet ten minste 0.5 inches (1,3) dik zijn. Er zijn restaurants die Porterhouse steaks van 1,5 kilo serveren.