• 0522 24 66 19  (Meppel)
    • Vlees met fijne herkomst
    • Eigen worstmakerij
    • Vakmanschap door eigen slagers

Wagyu T-bone 8+ Australia

Wagyu T-bone 8+ uit Australië, een stoer stuk vlees voor echte liefhebbers!

Lees meer
Pas Wagyu T-bone 8+ Australia aan

* Verplichte velden

  • Persoonlijk advies
  • Grootste slagersassortiment
  • Kies zelf je afhaaldag
  • Diepvries / Quickfrozen
  • Bereidingswijze

    Productinformatie

    Wagyu T-bone 8+ uit Australië, een stoer stuk vlees voor echte liefhebbers!


    WAGYU T-BONE 8+ AUSTRALIË

    De Wagyu T-bone 8+ uit Australië is een echte klassieker met een luxe twist. Dit iconische stuk vlees combineert twee delen: de zachte ossenhaas aan de ene kant, en de wat stevigere, smaakvolle entrecote aan de andere kant. Ze worden gescheiden door een T-vormig bot, dat tijdens het bereiden extra smaak afgeeft. Dankzij de marmeringsscore van 8 is het vlees rijk aan vet dat langzaam smelt tijdens het garen. Hierdoor blijft het sappig en vol van smaak. Een ideaal stuk om te grillen of in de pan te bereiden, voor wie houdt van karakter en balans.

    WAT IS EEN T-BONE?

    Een T-bone is een steak die wordt gesneden uit het lendedeel van het rund. De naam verwijst naar het T-vormige bot dat het stuk opsplitst in twee delen: een kleinere zijde met ossenhaas en een grotere zijde met entrecote. Het bot zorgt niet alleen voor extra smaak, maar ook voor een mooie garing van het vlees rondom. In tegenstelling tot een porterhouse is het ossenhaasgedeelte iets compacter, maar nog steeds mals en sappig. Door het vlees in z’n geheel te bereiden en daarna in plakken te snijden, haal je er het meeste uit.

    WAGYU 8+ UIT AUSTRALIË

    Deze T-bone komt van Wagyu-runderen die opgroeien in de uitgestrekte weiden van New South Wales, Australië. De dieren worden gevoerd met een zorgvuldig samengesteld dieet, wat zorgt voor een verfijnde vetopbouw en een mooie balans tussen malsheid en smaak. Ze worden gehouden zonder het gebruik van hormonen of onnodige toevoegingen. Dankzij de marmeringsscore van 8 is het vet mooi verdeeld door het vlees, zonder te overheersen. Tijdens het bereiden smelt het vet rustig weg, wat zorgt voor een rijke, sappige textuur en de karakteristieke smaak die Wagyu zo bijzonder maakt.

    WAGYU T-BONE 8+ ONLINE BESTELLEN?

    Je bestelt deze Wagyu T-bone eenvoudig bij The Butchery. Elk stuk wordt met zorg gesneden, drievoudig getrimd en vervolgens quickfrozen en vacuüm verpakt geleverd. Zo blijft de kwaliteit onderweg behouden. Bestel je vóór 11.00 uur, dan bezorgen we je bestelling nog dezelfde avond in Nederland en België. Liever een ander moment? Geen probleem – je kiest zelf wat het beste uitkomt.


    Bereidingswijze

    Een T-Bone is een stoere steak die je op verschillende manier kunt klaarmaken. Hieronder vind je een handige guideline. Scroll erdoorheen en kies je bereidingswijze!

    T-Bone low and slow bereiden (aangrillen & doorgaren)

    Plan vooruit, ontdooi het vlees een paar dagen van tevoren (of een paar uur in koud water) en haal het 5uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
    Verwarm de oven voor op 120C voor mooie doorgaring en de pan of grill tot maximale hitte
    Bak of grill het vlees rondom bruin in een grote pan met boter of op de grill totdat het helemaal bruin is en de eventuele vetrand lekker crunchy
    Verplaats het vlees naar de voorverwarmde oven, leg de gebakken steak op in een ovenschaal en doe het bakvet er bij in.
    Tijd: gebruik het onderstaande schema voor je eigen planning, deze tijden zijn indicatief.
    Meet bij deze vleessoorten altijd de kerntemperatuur. Gebruik de tempraturen uit het schema.
    Rusten: laat het vlees 10 minuten rusten voor het aansnijden/ serveren.
    Kruid het vlees na het aanbakken of achteraf met peper en zout of rub naar keuze

    Kern eindtemperaturen

    Rare 52C Medium rare 54C
    Medium 57C
    Rose/Welldone 62C

    Houd rekening met een totale bereidingstijd van 45 minuten

    Reversed sear T-Bone (garen & afgrillen)

    Plan vooruit, ontdooi het vlees een paar dagen van tevoren (of een paar uur in koud water) en haal het 5uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
    Verwarm de oven of bbq voor op 60C.
    Gaar het vlees tot de onderstaande kerntemperaturen -2 graden. De laatste 2 graden komen erbij tijdens het afgrillen.
    Grill of bak het vlees rondom bruin en crunchy totdat de gewenste kerntemparatuur is bereikt.
    Meet bij deze vleessoorten altijd de kerntemperatuur. Gebruik de tempraturen uit het schema.
    Rusten: laat het vlees 10 minuten rusten voor het aansnijden/ serveren.
    Kruid het vlees na het aanbakken of achteraf met peper en zout of rub naar keuze

    Kern eindtemperaturen

    -Rare 52C (rund, kalf)
    -Medium rare 54C (rund, kalf)
    -Medium 57C (rund, lam, kalf)
    -Rose/welldone 62C (lam)

    Houd rekening met een totale bereidingstijd van 1 uur.

    Bereiding T-Bone Sous Vide

    Plan vooruit, ontdooi het vlees een paar dagen van tevoren (of een paar uur in koud water) en haal het 5uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
    Verwarm het warm waterbad voor zodat de onderstaande tijden kloppen. Zorg voor een dichte vacuumzak (eventueel kun je zelf de steaks al kruiden en opnieuw vaccumeren. Maar normaal gesproken kan de verpakking zo in het warm waterbad.
    Tijd, stel de sous vide stick in volgens het onderstaande schema. Als het vlees nog bevroren is tel er dan 1uur bij op.
    Grill de steak in een pan of op de bbq goudbruin, je kunt ook een brander gebruiken, door het afgrillen of branden stijgt de temperatuur niet meer.
    Rusten, laat de steak 10 minuten rusten voor het aansnijden/ serveren.
    Kruid de steak pas halverwege of achteraf met peper en zout of rub naar keuze

    Instelwaarde sous vide stick voor T-Bone

    Rare: 52C in 3 uur
    Medium: 54C in 3 uur
    Medium/Rare: 56C in 3 uur

     

     


    Ingredienten

    100% rundvlees

    Wat vind je van dit product?
    Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak een account aan