•   0522 24 66 19  (Meppel)
    • Persoonlijk advies
    • Grootste slagersassortiment
    • Kies zelf je afhaaldag

Bistecca all Fiorentina Porterhouse Chianina

Bistecca fiorentina

De Porterhouse is het meest populaire stuk van het Chianina rund. Hierbij is de ossenhaas groter dan bij een T-bone. 

In Italie heet dit een “bistecca alla Fiorentina”, De chianina specialiteit die bij menig sterrenrestaurant op de kaart staat maar dan wel op de echte manier bereidt.  

 

Lees meer
Pas Bistecca all Fiorentina Porterhouse Chianina aan

* Verplichte velden

  • Persoonlijk advies
  • Grootste slagersassortiment
  • Kies zelf je afhaaldag
  • Quickfrozen en Vacuüm verpakt
  • Productinformatie

    Bistecca fiorentina

    De Porterhouse is het meest populaire stuk van het Chianina rund. Hierbij is de ossenhaas groter dan bij een T-bone. 

    In Italie heet dit een “bistecca alla Fiorentina”, De chianina specialiteit die bij menig sterrenrestaurant op de kaart staat maar dan wel op de echte manier bereidt.  

     



    Bereidingswijze

    Bistecca alla Fiorentina

    De Chianinasteak wordt ingekwast met goede olijfolie en langs beide kanten heel kort hard gegrild boven houtskool voor een krokante korst. belangrijk hierbij is dat de temperatuur van het vuur op zijn allerheetst is. Leg de steak direct vanuit de koelkast op de grill anders wordt de porterhouse te rose. Het vlees wordt namelijk niet rosé maar nog echt rood geserveerd met een maximale kerntemperatuur van 40-42C, daarna bestrooid met maldon seasalflakes grof zeezout, versgemalen zwarte peper en nogmaals besprenkeld met olijfolie. Eventueel serveren met een schijfje citroen en aangemaakte rucola.  


    Wat vind je van dit product?
    Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak een account aan