Als je het ons vraagt, is de discussie over het kwaliteitsverlies van frozen vlees niet meer helemaal van deze tijd. Niet met de technieken van vandaag. Sterker nog: wij durven te beweren dat invriezen – mits professioneel aangepakt – juist ten goede komt van de kwaliteit.

Niets is namelijk verser dan vlees dat knettervers in hele korte tijd is ingevroren. Alle voedingsstoffen en mineralen worden perfect vastgehouden en de smaak en structuur blijven volledig intact. Bovendien wordt de houdbaarheid flink verlengd en het is ook nog eens handig én duurzaam. Je kookt immers wat je nodig hebt, bewaart wat je niet gebruikt en je kunt voor een hele maand of zelfs langer inslaan. Geen onnodige driedubbele verzendingen, geen verspilling en een kwalitatief product dat altijd bij de hand is. What’s not to like…

10x sneller invriezen

Maar dan moet je natuurlijk wél beschikken over een hoogwaardige vriezer. Een shockfreezer. En dat is natuurlijk niet het geval voor 99% van de huishoudens. Maar no worries, that’s what we’re here for! Wij flashfreezen ons vlees, wat betekent dat we 10x sneller invriezen dan een standaard vriezer. Dat zorgt ervoor dat de kwaliteit volledig gewaarborgd blijft. Sterker nog: het vlees blijft verser dan vers. Om de piekvershoud te kunnen behouden, moet je in hele korte tijd invriezen op ???
Zo verminder je kristallisatie en behoud je de vitaminen en mineralen, maar minstens net zo belangrijk: de malsheid en smaak blijft optimaal!

Allerbeste kwaliteit

Bij The Butchery koop je enkel en alleen hoogwaardig vlees van de mooiste vleesrassen ter wereld. De kwaliteit kunnen wij alleen garanderen als het vlees op het juiste moment – na een perfecte rijping – wordt ingevroren. Zo komen de eiwitten in vlees ook het best tot hun recht.

Geen derving

Door ons vlees op precies het juiste moment op de juiste temperatuur in te vriezen, gaan we een hoop verspilling tegen. Derving is niet aan de orde en ook thuis kun je lekker uit de vriezer halen wat je die dag nodig hebt.

Altijd iets in huis

Die flexibiliteit is duurzaam, maar ook gewoon heel makkelijk. Heb je even niets in huis? Of onverwachte gasten? Zo heb je altijd iets in huis! Wij raden altijd aan om op tijd in de koelkast te ontdooien, maar mocht je onverhoopt toch snel iets nodig hebben, dan kun je ons vacuümverpakte vlees ook in een half uurtje ontdooien in koud water.

Het enige probleem?

Je hebt een grotere vriezer nodig ;-) Want bij the Butchery vind je snitten die je nergens anders vindt, rassen die éxtra bijzonder zijn, maar óók een scala aan dagelijks vlees en snacks. Burgers in tig smaken van USDA Prime beef worden gemaakt in eigen slagerij en meteen ingevroren. Superhandig om in de vriezer te hebben. Zelfde geldt voor onze braadworstjes, waar we inmiddels een tikkeltje beroemd om zijn. Kroketten? Hebben we ook voor je! Ambachtelijk handgemaakt, in allerlei smaken. En wat denk je van  A5 BMS12 Wagyu, rechtstreeks uit Japan en verwerkt to