•   0522 24 66 19  (Meppel)
  • Persoonlijk advies
  • Grootste slagersassortiment
  • Kies zelf je afhaaldag

 

Spareribs

Spareribs

Bekijken als Grid List

5 Items

per pagina
Oplopend sorteren
 1. Spareribs
  BBQ Spareribs
  € 8,79 (550g)
 2. St. Louis style BBQ ribs St. Louis style ribs
  St. Louis style ribs
  € 29,99 (1500g)
 3. Mexican chickenribs Scharrel
  Mexican chicken spareribs Scharrel
  € 8,99 (4 stuks)
 4. Kalfs spareribs
  Kalfs spareribs
  € 19,99 (850g)
 5. Lamsspareribs Agnei Iberico
  Lamsspareribs Agnei Iberico
  € 29,29 (700g)
Bekijken als Grid List

5 Items

per pagina
Oplopend sorteren

Wat zijn Spareribs?

Spareribs zijn misschien wel het meest verkochte BBQ vlees van Nederland. En daarbuiten. Want ook in op-en-top BBQ landen als (zuid) Amerika en Australië zijn spareribs, of eigenlijk alle ribben, al sinds jaar en dag een dikke hit. Niet zo gek ook. Het is bbq vlees bij uitstek, waarmee je alle kanten op kunt. Maar spare ribs zijn niet altijd even populair geweest. Vroeger waren spareribs namelijk niet meer dan een restproduct van het varken. Veel bot, weinig vlees. Wie wil dat? Gelukkig weten we inmiddels beter! Bot geeft niet alleen heel veel smaak af, maar leent zich ook bijzonder goed voor een gelijkmatige garing, omdat het bot de temperatuur van het vlees geleidt.

Baby back ribs vs. st. Louis Style ribs

Niet elke streng varkensribben zijn overigens spareribs zoals wij ze kennen. Daar ontstaat nog wel eens verwarring over. De meest gegeten spareribs – lenderibben- in Nederland, worden in Amerika baby back ribs genoemd. Bestel je echter spareribs in Amerika, dan krijg je gegarandeerd buikspareribs (belly ribs), hier in Nederland juist weer bekend als st. Louis Style ribs. St. Louis Style ribs zijn veel dikbevleesder en steviger. Een verschil dus, waarmee je met bestellen even rekening moet houden.

Spareribs bereiden

Spareribs bereiden kan op diverse manieren, waarvan de BBQ toch wel de meest populaire is. Het vlees leent zich perfect voor een low & slow sessie op de barbecue. De 3-2-1 methode is wellicht de bereidingswijze die je het meest voorbij ziet komen. Daarover lees je hier meer. Maar er zijn natuurlijk meer manier om spareribs te bereiden en de doorgewinterde BBQ’er weet er natuurlijk zelf wel raad mee. Waar menig bbq bezorgdienst de spareribs eerst kookt, raden wij dat af, omdat daar veel smaak en vocht mee verloren gaat. Liever houd je met een low & slow bereiding de temperatuur onder de 100 graden, zodat het vlees zijn vocht behoudt. Boven de 100 graden verdampt dit vocht en dat wil je dus niet. Wat je wél wilt, is dat het vet zich langzaam verdeelt door het vlees. Boven de 55 graden smelt vet, dus zit je daar in de buurt (iets hoger mag ook), dan weet je zeker dat het vet mooi rustig door het vlees sijpelt.

Spareribs kopen, maar welke?

Een beetje BBQ'er weet dat spareribs één van de meest gegeten BBQ gerechten is in Nederland. En als je alle ribs meerekent is dat in Amerika niet anders. Low and slow cooking met spareribs os St. Louis Style ribs op de BBQ is een feestje op zich en je kunt er alle kanten mee op. Kies je voor spareribs van een mooi ras als LIVAR, Mangalitza of Ibérico, dan weet je helemaal niet wat je niet proeft. Goed klaargemaakt, houd je hier übermals vlees mee over! Spareribs zijn relatief vet van zichzelf en als je kiest voor een ‘vettig’ ras als Iberico, kun je ervan uitgaan dat je vette ribben geleverd krijgt. Ramvol smaak en heerlijk zacht, maar wel vet. Ieder z’n smaak hierin. Met LIVAR spareribs zit je bijvoorbeeld wat safer. Dit vlees heeft alles in zich om fijne ribben mee te maken. Een prachtige herkomst, smaakvol, maar vooral ook supermals vlees. Wij zijn er trots op dat we official dealer zijn van dit mooie varkensvleesconcept. Maar ook Mangalitza uit Zuidwolde (biologisch gehouden wolvarken) brengt bijzonder smakelijk vlees. Vast staat dat de keuze voor een kwalitatief varkensras gegarandeerd smakelijker vlees oplevert. Spareribs kopen online, maar dat je in elk geval weet wat je koopt!

Online spareribs bestellen

St. Louis Style ribs, dikke vleesribben of 'gewoon' spareribs? Als je online vleesribben bij The Butchery koopt, is de keuze enorm. En ook nog eens van waanzinnige rassen als Livar, Ibérico en Mangalitza. Supersmaakvol vlees van dieren die een goed leven hebben gehad. Spareribs bestellen online is tegenwoordig een fluitje van een cent. Je kiest je favoriete vlees en ras, plaatst je bestelling en wij zorgen voor de rest. Als je voor 11.00 bestelt, kun je zelfs je spareribs dezelfde dag nog ontvangen (op maandag t/m vrijdag). Levering vindt plaats tussen 17.00 en 22.00 en je ontvangt je bestelling quickfrozen (binnen een uur ingevroren). Die manier van invriezen zorgt ervoor dat het vlees smaak en structuur optimaal behoudt. Je krijgt het vlees bevroren aan, dus het kan eventueel zo de vriezer in! Dat maakt spareribs kopen online toch gewoon heel eenvoudig? 

Online spareribs kopen

Het is een fluitje van een cent. Je kiest je favoriet, plaatst je bestelling en wij zorgen dat je spareribs quickfrozen bij je thuis worden geleverd. We leveren in heel Nederland.