• 0522 24 66 19  (Meppel)
    • Vlees met fijne herkomst
    • Eigen worstmakerij
    • Vakmanschap door eigen slagers

St. Louis style ribs

Favoriet in de USA St. Louis Style ribs: dikbevleesde buikribben, met een mooie vetdooradering en een rechte snit voor gelijkmatige garing. Perfect op de BBQ!

Lees meer
Pas St. Louis style ribs aan

* Verplichte velden

  • Persoonlijk advies
  • Grootste slagersassortiment
  • Kies zelf je afhaaldag
  • Quickfrozen en Vacuüm verpakt
  • Bereidingswijze

    Productinformatie

    Favoriet in de USA St. Louis Style ribs: dikbevleesde buikribben, met een mooie vetdooradering en een rechte snit voor gelijkmatige garing. Perfect op de BBQ!


    Wat zijn St Louis style ribs?

    St Louis Style ribs zijn belly ribs, dus gesneden uit de buik van het varken. In de Verenigde Staten is dit eigenlijk wat ze onder spareribs verstaan. Dus niet de baby back ribs die wij in Nederland serveren als spareribs. Buikspareribs zijn gesneden volgens de St. Louis Style, een speciale manier van snijden die is ontstaan vanuit de behoefte van wedstrijd BBQ’ers in de States.

    St louis style ribs  worden gesneden uit het middelste deel van de ribbenkast, waar het borstbeen en overtollig kraakbeen zijn verwijderd. Dit geeft een uniforme snit, die perfect is voor gelijkmatig garen op de grill of in de smoker. Het vlees is gelijk van dikte en geeft weinig afval. Bovendien zijn het mooie ribben in de presentatie! Mooi grote, platte racks die perfect low en slow kunnen worden bereid op de BBQ.

    Verschil Baby Back Ribs en st. Louis Style?

    Het grootste verschil tussen baby backs en st. louis style ribs is dat baby back ribs worden gesneden uit het deel van de ribben dat het dichtst tegen de ruggengraat aan zit. De strengen van Baby back ribben zijn dus kleiner, wat meer gebogen en vaak wat minder vet dan belly ribs. St. Louis ribs bieden dan ook wat meer vlees dan baby back ribs, en de vetdooradering zorgt voor een goede smaakontwikkeling tijdens het bereiden. Dit maakt ze ideaal voor low & slow BBQ-technieken, zoals langzaam roken of grillen. Doordat ze gelijkmatig zijn gesneden, zijn deze ribben makkelijker te bereiden zonder dat ze ongelijkmatig gaar worden. En ze presenteren ook nog eens prachtig!

    Ribs op BBQ wedstrijden

    Bij BBQ-wedstrijden is consistentie alles. St. Louis style ribs bieden dat door hun rechte, uniforme snit. Ze laten zich gemakkelijk snijden in gelijkmatige porties, wat cruciaal is voor een mooie presentatie aan de jury. De ribben kunnen gelijkmatig garen zonder dat het ene uiteinde droog wordt terwijl het andere nog sappig is. En ook niet onbelangrijk: de dooradering zorgt natuurlijk voor heerlijk malse ribben die ramvol smaak zitten. Als je een BBQ-liefhebber bent, moet je deze ribben zéker een keer proberen. 

    St Louis Style ribs online bestellen?

    Wil St Louis Style ribs proberen? Bestel dan de allerbeste kwaliteit bij The Butchery. De buikribben zijn supervers ingevroren binnen het uur (shockfrozen) en je krijgt je bestelling met droogijs thuisgeleverd.   Voor 11.00 besteld = dezelfde avond al in huis, maar vooruit bestellen kan ook want de leverdag kies je zelf (in de checkout)! Naast avondlevering, bieden we daglevering aan van maandag t/m zaterdag.

    St Louis style ribs bestel je dus snel en eenvoudig bij The Butchery!

     


    Bereidingswijze

    Hoe bereid je St Louis style BBQ ribs? 

    De naam zegt 't al, op de BBQ! De eerste stap om de ribs klaar te maken is het op kamertemperatuur laten komen van de BBQ ribs. Verwijder het vlies aan de onderkant van de ribs en wrijf vervolgens de ribs in met een dry rub. Laat de kruiden een aantal uur intrekken of leg de ribs een nachtje -ingepakt in huishoudfolie- in de koelkast. 

    En nu kan de BBQ aan! Zorg dat de barbecue een temperatuur bereikt van ongeveer 105 tot 120 graden Celcius. Zorg dat de barbecue de gehele tijd van het bereiden deze temperatuur aanhoudt. Leg de BBQ ribs op het rooster op de barbecue, maar niet direct boven het vuur -druipbakje onder de spareribs is aan te raden- en laat de spareribs 2,5 tot 3 uur garen. Haal de spareribs van de barbecue en pak ze in met aluminiumfolie. Gaar de spareribs nog 1,5 uur op dezelfde temperatuur. Nu ben je bijna klaar.. Pak de spareribs na 1,5 uur weer uit en smeer ze in met een goede saus en leg ze nog een uurtje op het rooster. Eindig met nog een laagje saus en eetsmakelijk! 

    St. Louis Style BBQ Recepten

    Hierboven een uitgebreide bereidingswijze van St. Louis ribs, maar verandering van spijs doet natuurlijk eten. Dat is altijd zo! Daarom hebben we een paar mooie varianten voor je. Mocht je dus even geen inspiratie hebben, kijk dan op onze receptenpagina en gebruik de zoekbalk. Hier een sneakpeak.

    St. Louis style ribs met truffelboter - Dit is echt st. louis ribs op z'n chic. Voor als je eens wilt uitpakken. Ik bedoel, kijk nu even:

    St. Louis Style ribs

    St. Louis ribs met black garlic sauce - Ook een topper: belly ribs met knoflook. What's not to like?

    St Louis Ribs met pumpkin spice - Een lekker winterse variant op deze heerlijk vlezige ribben.

    St. Louis Style ribs - Classic Style op de BBQ, aar recept van - jawel - BBQ Junkie!

    Hoe damn ook zijn dit waanzinnige ribben die je zeker eens geprobeerd moet hebben!


    Ingredienten

    100% varkensvlees


    Butcher's Notes

    Zelf ben ik een groot liefhebber van deze ribben, want ze zijn lekker vlezig, mooi, gelijkmatigom te garen en mals vanwege een fijne marmering. Snap wel dat diy een klapstuk is op veel BBQ wedstrijden!


    Wat vind je van dit product?
    Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak een account aan