•   0522 24 66 19  (Meppel)
  • Persoonlijk advies
  • Grootste slagersassortiment
  • Kies zelf je afhaaldag

St. Louis style ribs

Pas St. Louis style ribs aan

* Verplichte velden

 • Persoonlijk advies
 • Grootste slagersassortiment
 • Kies zelf je afhaaldag
 • Quickfrozen en Vacuüm verpakt
 • Bereidingswijze

  Productinformatie

  Wat zijn St. Louis style ribs?

  St. Louis Style ribs zijn belly ribs, dus gesneden uit de buik van het varken. In de Verenigde Staten is dit eigenlijk wat ze onder spareribs verstaan. Dus niet de baby back ribs die wij in Nederland serveren als spareribs. Buikspareribs zijn gesneden volgens de St. Louis Style, een speciale manier van snijden die is ontstaan vanuit de behoefte van wedstrijd BBQ’ers in de States. De ribben zijn namelijk dusdanig gesneden dat het vlees gelijk van dikte is en weinig afval geeft. En het zijn mooie ribben in de presentatie! Mooi grote, platte racks die perfect low en slow kunnen worden bereid op de BBQ.

  Verschil Baby Back Ribs en st. Louis Style?

  Het grootste verschil tussen baby backs en st. louis style ribs is dat baby back ribs worden gesneden uit het deel van de ribben dat het dichtst tegen de ruggengraat aan zit. De strengen van Baby back ribben zijn dus kleiner, wat meer gebogen en vaak wat minder vet dan belly ribs. 

  Bereidingswijze St. Louis Style Ribs

  Wil je weten hoe je deze heerlijke belly ribs klaarmaakt op de BBQ? BBQ Junkie laat met dit recept zien hoe dat doet.

  St. Louis Style ribs online bestellen?

  Dan is heel eenvoudig! We leveren quickfrozen, dus binnen het uur heel vers ingevroren. Voor 11.00 besteld = dezelfde avond al in huis en de leverdag kies je zelf (in de checkout)! Naast avondlevering, bieden we daglevering aan van maandag t/m zaterdag en in de Randstad zelfs op zondag!  

   


  Bereidingswijze

  Hoe bereid je St. Louis style BBQ ribs? 

  De naam zegt 't al, op de BBQ! De eerste stap om de ribs klaar te maken is het op kamertemperatuur laten komen van de BBQ ribs. Verwijder het vlies aan de onderkant van de ribs en wrijf vervolgens de ribs in met een dry rub. Laat de kruiden een aantal uur intrekken of leg de ribs een nachtje -ingepakt in huishoudfolie- in de koelkast. 

  En nu kan de BBQ aan! Zorg dat de barbecue een temperatuur bereikt van ongeveer 105 tot 120 graden Celcius. Zorg dat de barbecue de gehele tijd van het bereiden deze temperatuur aanhoudt. Leg de BBQ ribs op het rooster op de barbecue, maar niet direct boven het vuur -druipbakje onder de spareribs is aan te raden- en laat de spareribs 2,5 tot 3 uur garen. Haal de spareribs van de barbecue en pak ze in met aluminiumfolie. Gaar de spareribs nog 1,5 uur op dezelfde temperatuur. Nu ben je bijna klaar.. Pak de spareribs na 1,5 uur weer uit en smeer ze in met een goede saus en leg ze nog een uurtje op het rooster. Eindig met nog een laagje saus en eetsmakelijk! 

  St. Louis Style BBQ Recepten

  Hierboven een uitgebreide bereidingswijze van St. Louis ribs, maar verandering van spijs doet natuurlijk eten. Dat is altijd zo! Daarom hebben we een paar mooie varianten voor je. Mocht je dus even geen inspiratie hebben, kijk dan op onze receptenpagina en gebruik de zoekbalk. Hier een sneakpeak.

  St. Louis style ribs met truffelboter - Dit is echt st. louis ribs op z'n chic. Voor als je eens wilt uitpakken. Ik bedoel, kijk nu even:

  St. Louis Style ribs

  St. Louis ribs met black garlic sauce - Ook een topper: belly ribs met knoflook. What's not to like?

  St Louis Ribs met pumpkin spice - Een lekker winterse variant op deze heerlijk vlezige ribben.

  St. Louis Style ribs - Classic Style op de BBQ, aar recept van - jawel - BBQ Junkie!

  Hoe damn ook zijn dit waanzinnige ribben die je zeker eens geprobeerd moet hebben!


  Ingredienten

  100% varkensvlees


  Wat vind je van dit product?
  Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak een account aan