•   0522 24 66 19  (Meppel)
  • Persoonlijk advies
  • Grootste slagersassortiment
  • Kies zelf je afhaaldag

 

Brisket

Brisket

Bekijken als Grid List

3 Items

per pagina
Oplopend sorteren
 1. Brisket Black Angus USA
  Trimmed Brisket Black Flat Angus USA
  € 51,19 (1500~1600g [FLAT])
 2. Brisket (pecho) Black Angus USA
  Brisket (pecho) Flat Black Angus USA
  € 87,99 (2500~2750g TRIMMED)
 3. Wagyu Brisket Australia
  Wagyu Brisket Australia
  € 307,99 (5500g)
Bekijken als Grid List

3 Items

per pagina
Oplopend sorteren

Wat is brisket?

Brisket is vlees uit de borst van het rund en leent zich perfect voor een low & slow bereiding. Dit vlees is niet het meest eenvoudige vlees om te bereiden en separates the boys from the men in BBQ land. Een uitdaging dus! Brisket bevat veel pezen en is van zichzelf vrij taai, maar na urenlang langzaam garen, houd je karakteristiek mals vlees over.

Flat, Point en Brisket Ear

Een hele Brisket, ook wel whole packer genoemd, bestaat uit 2 spieren die niet in dezelfde richting lopen: een Flat en een Point.  Een wholepacker weegt al snel zo’n 6 tot 7 kilo. Een flinke jongen dus. De Flat - het grootste gedeelte van de brisket - ligt onderop en wordt vierkant gesneden, de Point is meer driehoekig en ligt bovenop de flat. Een goede brisket komt van typische vleesrunderen met voldoende intramusculair vet (marmering), want juist die marmering zorgt voor lekker zacht vlees. De point bevat het meeste vet en dus ook veel smaak. De point wordt vaak verkocht met een klein deel flat. Echt alleen de point, noemen ze ook wel brisket ear. De flat is het magere vlees van de brisket en dus moeilijker te bereiden. Van flat wordt dus met regelmaat gehakt gemaakt. Letterlijk. Het probleem met brisket is namelijk, dat als je de bereiding niet goed aanpakt, je heel droog vlees overhoudt. Die kans is minder groot als je de point pakt, zéker als je gaat voor brisket ear.

Brisket BBQ Vlees

In Texas – mekka van dé Amerikaanse BBQ – is Brisket onmogelijk weg te denken uit het culinaire leven. Het is, net als bijvoorbeeld pulled pork , ribs en kip, een low&slow klassieker die een hoofdrol speelt op menig BBQ wedstrijd, zoals de wereldberoemde Tony Stone Low & Slow Competitie. Inmiddels hebben liefhebbers dit mooie stuk vlees ook aan deze kant van de wereld ontdekt. Op platformen als instagram en facebook zien we in de BBQ communities veel brisket voorbij komen en eigenlijk kun je geen BBQ boek openslaan, zonder dat daar een mooi recept is uitgeschreven voor brisket. Mooie ontwikkelingen dus!

Brisket bestellen online?

Dat kan eenvoudig! Je kiest je favoriete ras, plaatst je bestelling en kiest zelf je leverdag. Bestel voor 11h, dan heb je het dezelfde avond al in huis. Bevroren, met optimaal behoud van kwaliteit. Makkelijker wordt 't niet!