• 10,0
    •   0522 24 66 19  (Meppel)
    • Persoonlijk advies
    • Grootste slagersassortiment
    • Kies zelf je afhaaldag

 

Entrecote

Entrecote

Bekijken als Rooster Lijst

14 Items

per pagina
Aflopend sorteren
  1. Entrecote Black Angus USA (prime grade)

    Entrecote Black Angus USA (prime grade)

    Vanaf € 19,59 (ca. 350 gram)

    To € 27,99 (ca. 350 gram)

  2. Kalfsentrecote

    Kalfsentrecote

    € 14,99 (ca. 300 gram)
  3. Rubia Gallega Entrecote

    Rubia Gallega Entrecote Dry Aged

    Vanaf € 31,49 (ca. 450 gram)

    To € 38,49 (ca. 450 gram)

  4. simmentaler entrecote

    Simmentaler Entrecote

    Vanaf € 7,49 (ca. 300 gram)

    To € 13,49 (ca. 300 gram)

  5. Wagyu entrecote 8/9 marbling Australia

    Wagyu entrecote 8+ Australia

    Vanaf € 43,99 (ca. 275 gram)

    To € 59,99 (ca. 275 gram)

  6. Dry aged entrecote Blonde d'Aquitaine

    Dry aged entrecote Blonde d'Aquitaine

    Vanaf € 17,49 (ca. 350 gram )

    To € 22,49 (ca. 350 gram )

  7.  Japans Wagyu entrecote Kagoshima A5+ BMS12

    Japans Wagyu entrecote Kagoshima A5+ BMS12

    Vanaf € 56,99 (ca. 190 gram)

    To € 479,99 (ca. 190 gram)

  8. entrecote black angus nzl

    Entrecote Black Angus NZL

    Vanaf € 13,99 (ca. 250 gram)

    To € 22,39 (ca. 250 gram)

  9. Entrecote Black Angus Organic Canada

    Entrecote Black Angus CAN

    Vanaf € 16,79 (ca. 300 gram)

    To € 27,99 (ca. 300 gram)

  10. Dry aged entrecote Charra

    Dry aged entrecote Charra

    Vanaf € 19,19 (ca. 400 gram)

    To € 26,39 (ca. 400 gram)

  11. SASHI entrecote

    SASHI Entrecote

    Vanaf € 17,99 (ca. 300 gram)

    To € 26,99 (ca. 300 gram)

  12. Entrecote double Blonde d'Aquitaine

    Entrecote double Regiorund

    Vanaf € 11,99 (ca. 400 gram)

    To € 14,99 (ca. 400 gram)

  13. ENTRECOTE HEREFORD

    Entrecote Hereford

    Vanaf € 9,99 (ca. 250 gram)

    To € 13,99 (ca. 250 gram)

  14. Entrecote Regiorund zwarte peper/zeezout

    Entrecote Regiorund zwarte peper/zeezout

    Vanaf € 11,99 (ca. 400 gram)

    To € 14,99 (ca. 400 gram)

Bekijken als Rooster Lijst

14 Items

per pagina
Aflopend sorteren

Wat is een entrecote?

Een entrecote is een steak met een kenmerkend vetrandje. De entrecote wordt gesneden uit de dunne lende en betekent letterlijk vertaald ‘tussen de ribben’. Wordt de entrecote mét de ossenhaas en been gesneden, dan heet dat een t-bone. De entrecote is vooral geliefd bij steaklovers die wat magerder vlees willen dan een ribeye, maar wel de bite van een echte steak willen ervaren. Want dat kenmerkende vetrandje, kan je er na bereiding gewoon vanaf snijden. Waarom na bereiding? Omdat vet immers smaak aan het vlees geeft.

In het buitenland heeft de entrecote een andere benaming. Zo wordt de entrecote in Frankrijk contre fillet of faux fillet genoemd. Om ’t extra verwarrend te maken, bestaat de entrecote in Frankrijk ook. Als je een entrecote bestelt bij de slager daar krijg je echter een heel ander stuk vlees, namelijk een cote de boeuf.

Malse entrecote

Wat maakt een entrecote mals? Dat heeft te maken met meerdere factoren. Ten eerste wordt de entrecote gesneden van de dunne lende. De dunne lende is een spier die niet veel werk verricht heeft, een luie spier dus. Hoe luier de spier, hoe zachter ’t vlees. Daarnaast heeft de marmering van de entrecote ook invloed op de malsheid én smaak. De marmering zorgt er namelijk voor dat het vlees tijdens bereiding minder snel uitdroogt. Ten slotte heeft de leeftijd van het rund ook nog invloed op de malsheid van de steak. Hoe ouder het rund,

Hoe bak je een entrecote?

Een parel van een entrecote op tafel zetten begint met het selecteren van een kwalitatief goede entrecote. Een kwalitatief goede entrecote is wat gemarmerd en heeft een mooie vetrand. Je kan natuurlijk gelijk voor de duurste steak gaan, maar met een goede bereiding kan je ook prima wegkomen met een goedkoper alternatief. Bewaar die duurste steak dan maar voor bijzondere gelegenheden.. Onze chef Ruben Meijboom legt je in de video uit hoe je een entrecote stap voor stap kan bereiden.  

Entrecote bakken

  1. Haal de entrecote op tijd (minstens een uur van tevoren) uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
  2. Dep het vlees met een keukenpapiertje goed droog en breng het op smaak met versgemalen peper en zout.
  3. Zet een pan op het vuur en een scheutje olijfolie toe. Let op, niet teveel want je gaat de entrecote op het vetrandje bakken.
  4. Doe zodra de olie goed op temperatuur is de entrecote in de pan (op ’t vetrandje) en ondersteun hem met een tang, zodat hij niet omvalt.
  5. Zodra ’t vetrandje een mooie kleur gekregen heeft, bak je de entrecote aan weerszijden 1 minuut per centimeter per kant. Dus als je een entrecote van 2 centimeter hebt bak je ‘m eerst 2 centimeter aan de ene kant en na het omdraaien nogmaals 2 centimeter aan de andere kant.
  6. Schep tijdens het bakken van de entrecote het vleesvocht over het vlees. Dit wordt arroseren genoemd.
  7. Haal de entrecote uit de pan en laat het nog 10 minuten onder aluminiumfolie rusten.
  8. Genoeg gerust? Snijd de steak dan haaks op de draad aan en serveer.

TIP: Bak je op gas? Houd de steak dan in beweging voor een gelijkmatige garing. Kook je op inductie? Laat de steak dan, op het 1x omdraaien na, met rust.

Welke wijn bij entrecote?

Bij intense smaken zoals van een gegrilde entrecote zit je met een krachtige rode wijn met een stevige structuur altijd goed. Hierbij kan je denken aan mooie wijnen van grote druiven zoals cabernet sauvignon, syrah, tempranillo en sangiovese. Serveer je de entrecote met een saus? Good to know! Want hier moet je je wijn op aanpassen. Ga je bijvoorbeeld voor kruidenboter? Kies dan voor een volle wijn met meer souplesse. Ga je voor een klassieke béarnaisesaus? Ga dan voor een rijpere wijn, zoals een oudere pauillac of een rioja reserva..

Entrecote kopen Meppel bij Slagerij Lantinga

Entrecote kopen in Meppel is hartstikke makkelijk. We hebben namelijk elke dag verse steaks van Black Angus en Regiorund in onze vleestoonbank liggen. Wil je liever van een ander ras? Een Rubia Gallega entrecote of een Japans Wagyu entrecote bijvoorbeeld? Dan is het aan te raden om je bestelling online te plaatsen, dan zorgen wij dat je ribeye in onze winkel in Meppel voor je klaarligt.

Entrecote kopen Wanneperveen bij Slagerij Lantinga

Ook entrecote kopen in Wanneperveen is makkelijk. In ons filiaal in Wanneperveen liggen de steaks van Black Angus en Regiorund net zoals in Meppel in de vleestoonbank. Als je liever een entrecote van een ander ras wilt, zoals Rubia Gallega, Aberdeen Angus of Wagyu, dan kan je de steak beter online bestellen. De ‘bijzondere’ rassen hebben we namelijk niet standaard op voorraad in de winkel.