• 10,0
    •   0522 24 66 19  (Meppel)
    • Persoonlijk advies
    • Grootste slagersassortiment
    • Kies zelf je afhaaldag

 

Entrecote

Entrecote

Bekijken als Rooster Lijst

14 Items

per pagina
Aflopend sorteren
  1. Entrecote Aberdeen Angus

    Entrecote Aberdeen Angus

    Vanaf € 10,99 (ca. 275 gram)

    To € 13,99 (ca. 275 gram)

  2. Entrecote Black Angus USA (prime grade)

    Entrecote Black Angus USA (prime grade)

    Vanaf € 16,79 (ca. 300 gram)

    To € 27,99 (ca. 300 gram)

  3. Kalfsentrecote

    Kalfsentrecote

    Vanaf € 14,99 (ca. 300 gram)

    To € 19,99 (ca. 300 gram)

  4. Rubia Gallega Entrecote

    Rubia Gallega Entrecote Dry Aged

    Vanaf € 20,99 (ca. 300 gram)

    To € 41,99 (ca. 300 gram)

  5. Simmentaler Entrecote

    Simmentaler Entrecote

    Vanaf € 11,99 (ca. 400 gram)

    To € 29,99 (ca. 400 gram)

  6. Wagyu entrecote 8/9 marbling Australia

    Wagyu entrecote 8/9 marbling Australia

    Vanaf € 43,99 (ca. 275 gram)

    To € 59,99 (ca. 275 gram)

  7. -15%  Japans Wagyu entrecote Kagoshima A5+ BMS12

    Japans Wagyu entrecote Kagoshima A5+ BMS12

    Vanaf € 50,99 (ca. 200 gram) Normale prijs € 59,99

    To € 407,99 (ca. 200 gram) Normale prijs € 479,99

  8. Entrecote Black Angus NZL

    Entrecote Black Angus NZL

    Vanaf € 13,99 (ca. 250 gram)

    To € 22,39 (ca. 250 gram)

  9. Entrecote Black Angus Organic Canada

    Entrecote Black Angus CAN

    € 27,99 (ca. 500 gram)
  10. Entrecote Black Angus AUS

    Entrecote Black Angus AUS

    Vanaf € 13,49 (ca. 250 gram)

    To € 30,79 (ca. 250 gram)

  11. SASHI entrecote

    SASHI Entrecote

    Vanaf € 11,99 (ca. 200 gram)

    To € 26,99 (ca. 200 gram)

  12. Entrecote double Regiorund

    Entrecote double Regiorund

    Vanaf € 11,99 (ca. 400 gram)

    To € 14,99 (ca. 400 gram)

  13. Entrecote Hereford

    Entrecote Hereford

    Vanaf € 8,99 (ca. 225 gram)

    To € 13,99 (ca. 225 gram)

  14. Entrecote Regiorund zwarte peper/zeezout

    Entrecote Regiorund zwarte peper/zeezout

    Vanaf € 11,99 (ca. 400 gram)

    To € 14,99 (ca. 400 gram)

Bekijken als Rooster Lijst

14 Items

per pagina
Aflopend sorteren

Wat is een entrecote?

Letterlijk vertaald betekent entrecote 'tussen de ribben' en entrecote wordt dan ook gesneden uit de dunne lende van het rund, inclusief vetrandje. Entrecote is een heerlijke stevige steak met een volle smaak. In Amerika staat entrecote ook wel bekend als New York Strip, strip steak of Striploin (een benaming die overigens meer vanuit Canada komt) en hier kennen we dit vlees ook wel als lendebiefstuk.  Net als de tournedos, zit een entrecôte onder de t-bone, maar dan aan de andere kant. Het vlees is steviger van structuur dan de tournedos en heeft wat meer bite, maar óók meer smaak. Het vetrandje dat de entrecote kenmerkt, draagt zéker bij aan die volle smaak. Bovendien zorgt datzelfde randje ervoor dat het vlees niet uitdroogt bij het bakken. Je kunt het vlees ook heel goed op zijn eigen vetrandje bakken. Hoe dan ook: een entrecote is een stoere steak die over het algemeen goed in de maak valt bij steaklovers!

Bereiding entrecote bakken

Houd je niet van vet? Snijd het vetrandje dan pas weg na de bereiding! Zoals gezegd geeft dit vet veel smaak af en zorgt het ervoor dat je entrecote niet uitdroogt. Een entrecote wordt vaak medium gegeten en heeft van zichzelf niet zoveel nodig. Haal het vlees op tijd uit de koeling en laat rustig op kamertemperatuur komen. Maal er wat versgemalen zwarte peper overheen en laat in de tussentijd wat boter of olie heet worden in een koekenpan. Houd bij het bakken ongeveer een minuut per centimeter per kant aan. Gemiddeld is een entrecote zo’n 2 centimeter dik en dat betekent dus ongeveer 2 minuten per kant voor medium rare. Als je het écht precies wil doen, kun je een kernthermometer gebruiken, Een kerntemperatuur van ongeveer 55 graden is perfect. Laat je entrecôte vervolgens nog 5 tot 10 minuten rusten onder aluminiumfolie, zodat het vlees zijn vocht behoudt. Maak af met wat zeezout (liefst seasalt flakes, die smelten zo lekker op je tong) en je hebt een heerlijke stoere steak!

Onze chef Ruben Meijboom legt het in onderstaand filmpje in een notendop voor je uit. 

Entrecote kopen online?

Een entrecote kopen online ver-van-je-bed-show? Helemaal niet juist! Online vind je veel eenvoudiger wat je zoekt. Je kunt kiezen op ras, op gewicht, op herkomst… Een entrecote eet je bij voorkeur van een authentiek rundvleesras zoals Black Angus USA, Aberdeen Angus Uruguay, Hereford Argentinië, Wagyu, Rubia Gallega of Blonde d’Aquitaine en online kun je specifiek zoeken.