• 10,0
  •   0522 24 66 19  (Meppel)
  • Persoonlijk advies
  • Grootste slagersassortiment
  • Kies zelf je afhaaldag

T-bone / porterhouse

 • 10,0
  •   0522 24 66 19  (Meppel)
  • Persoonlijk advies
  • Grootste slagersassortiment
  • Kies zelf je afhaaldag
Bekijken als Grid List

8 Items

per pagina
Aflopend sorteren
 1. Porterhouse Black Angus AUS

  Porterhouse Black Angus AUS

  € 39,99 (ca. 800 gram)
 2. T-bone Black Angus AUS

  T-bone Black Angus AUS

  € 34,49 (ca. 750 gram)
 3. Clubsteak Black Angus USA

  Clubsteak Black Angus USA

  € 38,39 (ca. 800 gram)
 4. Kalfs T-bone

  Kalfs T-bone

  € 17,99 (ca. 450 gram)
 5. T-bone Dry Aged Rubia Gallega

  T-bone Dry Aged Rubia Gallega

  € 52,49 (ca 1050 gram)
 6. Porterhouse Dry Aged Rubia Gallega

  Porterhouse Dry Aged Rubia Gallega

  € 53,19 (ca. 950 gram)
 7. T-Bone Black Angus USA

  T-Bone Black Angus USA

  € 40,49 (ca. 750 gram)
 8. Porterhouse Black Angus USA

  Porterhouse Black Angus USA

  € 44,99 (ca. 750 gram)
Bekijken als Grid List

8 Items

per pagina
Aflopend sorteren

Wat is een t-bone?

T-Bone… het is misschien wel de ultieme steak voor steaklovers. Het is immers the best of two worlds. Deze stoere steak komt uit de helft van de ruggenwervel die doormidden wordt gezaagd, waardoor twee T-bones ontstaan. Met aan de ene kant van de T een entrecote, aan de andere kant een tournedos. En dan dat bot ertussen, wat voor extra smaak zorgt… Wat een feest! Die fijne stevige bite van de entrecote en het boterzachte, malse vlees van een tournedos in één steak. Veel beter wordt het niet. Voor veel echte liefhebbers is een T-bone dan ook de ultieme steak. Is een t-bone een steak voor mannen? Niet per se en áls dat al het geval is, dan is dat vanwege het formaat. Want een T-bone is een flinke steak, dat kunnen we wel stellen. Overigens is het entrecote-gedeelte bij een t-bone groter dan het tournedos-deel. Dat is in de regel ook waardoor je een porterhouse kunt onderscheiden van een t-bone.

Op slagerijlantinga.nl vind je steaks van kwalitatieve rassen als Black Angus USA, Blonde d’aquitaine, Aberdeen Angus, Hereford, Rubia Gallega en veel meer. Eén ding hebben al deze rassen gemeen: de runderen hebben een goed leven gehad. T-bone kopen bij slagerij Lantinga is dus hoe dan ook een bewuste keuze.

Wat is een porterhouse steak?

Net als de T-Bone is de Porterhouse een T-vormige steak, onderverdeeld in ossenhaas en entrecote. Het verschil tussen een T-Bone en een Porterhouse Steak zit ‘m in het formaat en dan met name de ossenhaas. Wil je de grootst mogelijke steak op tafel? Ga dan voor Porterhouse! Alle Porterhouse Steaks zijn T-Bones, maar andersom is dat zeker niet het geval. Volgens het U.S. Department of Agriculture's Institutional Meat Purchase Specifications moet een Porterhouse-steak minstens 1.25 inches (3,2 cm) dik zijn op het wijdste deel. Een T-bone moet ten minste 0.5 inches (1,3) dik zijn. Er zijn restaurants die Porterhouse steaks van 1,5 kilo serveren.