• 0522 24 66 19  (Meppel)
    • Vlees met fijne herkomst
    • Eigen worstmakerij
    • Vakmanschap door eigen slagers

Entrecote dry aged Retinta

Dry aged entrecote van het Spaanse Retinta-rund met volle, nootachtige smaak en een mooie vetstructuur voor extra sappigheid. Afkomstig van vrij grazende runderen die leven op gras, kruiden en eikels voor een authentiek Spaans karakter.

Lees meer
Pas Entrecote dry aged Retinta aan

* Verplichte velden

  • Persoonlijk advies
  • Grootste slagersassortiment
  • Kies zelf je afhaaldag
  • Diepvries / Quickfrozen
  • Productinformatie

    Dry aged entrecote van het Spaanse Retinta-rund met volle, nootachtige smaak en een mooie vetstructuur voor extra sappigheid. Afkomstig van vrij grazende runderen die leven op gras, kruiden en eikels voor een authentiek Spaans karakter.


    Entrecote Dry Aged Retinta

    Een entrecote met een stoer randje en verfijnde smaak, dat is deze dry aged variant van het Spaanse Retinta-rund. Door het rijpingsproces aan het bot ontwikkelt dit stuk vlees een diepe, nootachtige smaak en een karakteristiek droge korst die bij het bakken zorgt voor een fantastische korst én sappig binnenwerk. De mooie vetlaag langs de zijkant smelt tijdens de bereiding langzaam weg, wat zorgt voor extra malsheid en een rijke, volle smaak. Perfect voor de liefhebber die net wat meer zoekt dan een gewone entrecote, met een authentiek Spaans karakter.

    Wat is een entrecote?

    De entrecote is een klassiek stuk vlees uit de dunne lende van het rund, herkenbaar aan de fijne vetlaag aan de buitenzijde. Deze vetlaag geeft het vlees tijdens het bakken extra smaak en zorgt voor een mooie balans tussen sappigheid en structuur. Waar de ribeye bekendstaat om zijn marmering, biedt de entrecote een wat subtielere maar nog steeds uitgesproken beleving. Door het vlees dry aged te laten rijpen, wordt de smaak nog intenser en krijgt het een licht nootachtige ondertoon. Het resultaat is een entrecote die zachter is van binnen en voller van smaak dan je misschien gewend bent.

    Retinta, een rund met Spaanse roots

    Het Retinta-rund leeft in de vrije natuur van Andalusië en Extremadura, waar het zich voedt met grassen, wilde kruiden en eikels. Deze natuurlijke leefwijze proef je direct terug in het vlees: robuust, diep van kleur en met een krachtige smaak. Retinta is een ras dat je niet snel tegenkomt in de supermarkt, maar des te meer bij kenners die houden van karaktervol rundvlees met een verhaal. Door het langzamere groeiproces en de vrije leefomgeving ontstaat een stevig maar toch elegant stuk vlees met veel persoonlijkheid.

    Entrecote Dry Aged Retinta online bestellen?

    Deze dry aged entrecote van het Retinta-rund bestel je eenvoudig bij The Butchery. Wanneer je vóór 11.00 uur bestelt, wordt het vlees dezelfde avond nog bezorgd in Nederland en België. Je kiest zelf het bezorgmoment dat jou het beste uitkomt. Het vlees wordt quickfrozen en vacuümverpakt geleverd voor optimale versheid en kwaliteit. Gratis verzending vanaf €100.


    Bereidingswijze

    Een Black Angus entrecote/New York Strip haal je minimaal een uur van tevoren uit de koelkast. De entrecote leent zich bij uitstek voor grillen op de BBQ, want dit komt de rijke smaak alleen maar ten goede. Kies voor een dikke steak om uitdroging te voorkomen. Laat om diezelfde reden ook zeker het vetrandje zitten, óók als je niet van vet houdt. Wegsnijden kan altijd nog wel. Schroei de entrecote op het heetste deel van de BBQ aan beide kanten dicht, keer ze om met een tang en draai een kwartslag voor een mooie ruit. Niet meer dan drie keer overigens, want dan is het gedaan met je grillruit. Laat de entrecote op een minder heet deel van de BBQ doorgaren tot de gewenste cuisson. Een entrecote met een kerntemperatuur van 45-50 C is goed rood van binnen, 58C is medium-rood, 63 C is medium. Alles daarboven komt dit vlees niet ten goede.  (Lees: doodzonde!). Entrecote wordt simpelweg taai als je het te ver doorbakt.

    Bestrooi het vlees pas vlak voor serveren met zeezout en grof gemalen peper.


    Wat vind je van dit product?
    Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak een account aan