•   0522 24 66 19  (Meppel)
  • Persoonlijk advies
  • Grootste slagersassortiment
  • Kies zelf je afhaaldag

Simmentaler Entrecote

Entrecote van het smaakvolle Simmentaler rund.

Lees meer
Pas Simmentaler Entrecote aan

* Verplichte velden

 • Persoonlijk advies
 • Grootste slagersassortiment
 • Kies zelf je afhaaldag
 • Quickfrozen en Vacuüm verpakt
 • Productinformatie

  Entrecote van het smaakvolle Simmentaler rund.


  Wat is Simmentaler entrecote?

  Simmentaler entrecote is een heerlijke stevige steak met een volle smaak. In Amerika kennen ze entrecote ook wel als New York Strip of Striploin (een benaming die trouwens meer vanuit Canada komt). Letterlijk vertaald betekent entrecote 'tussen de ribben' en het vlees wordt dan ook gesneden van de dunne lende, inclusief vetrandje. Entrecote is wat steviger van structuur dan bijvoorbeeld een tournedos en heeft dus meer bite, maar óók meer smaak. Het vlees heeft een vetrandje, wat zorgt voor extra smaak én voorkomt dat het vlees uitdroogt bij het bakken. Simmentaler entrecote wordt zéker door liefhebbers gewaardeerd!

  Simmentaler Fleckfieh

  Wat is dan Simmentaler Entrecote? Dat is - jawel - een entrecote van het übersmaakvolle dubbeldoelras Simmentaler. Dit ras is ontstaan in de Middeleeuwen, uit een kruising tussen een Duits- en Zwitsers vleesras. Inmiddels staat het lichtbruin tot roodbont gevlekte dier symbool voor de typische Alpenkoe. De naam Simmentaler komt van de ‘Simme Vallei’, een berggebied in het Berner Oberwald. In Duitsland gaan Simmentaler koeien door het leven als Fleckfieh en in Frankrijk kennen ze dit ras onder de naam Pie Rouge. Hoe het ook zij, wat écht belangrijk is, is het feit dat de runderen vogelvrij rondlopen op o.a. de Duitse en Oostenrijkse alpenweiden, waar ze zichzelf tegoed doen aan vers gras en kruiden. Het is van nature een zogenaamd dubbeldoe-ras, wat inhoudt dat zowel de melk- als de vleesproductie van uitstekende kwaliteit is. Simmentaler runderen leven bovendien minimaal drie jaar en hebben op z’n minst twee keer gekalfd. Die combi zorgt voor extra smaak. Ze zijn dan ook relatief groot van stuk. Het vlees van Simmentaler runderen heeft een fijne structuur, goede vetmarmering, karakteristieke smaak en een dieprode kleur. Kortom: het goede leven van de alpenkoeien komt het vlees onmiskenbaar ten goede! Simmentaler entrecote is nóg smaakvoller, dankzij de welbekende vetdooradering van dit ras. 

  Liever een ander ras entrecote? De keuze is reuze, dus neem vooral een kijkje.!


  Bereidingswijze

  Entrecote bakken

  1. Haal de entrecote op tijd (minstens een uur van tevoren) uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
  2. Dep het vlees met een keukenpapiertje goed droog en breng het op smaak met versgemalen peper en zout.
  3. Zet een pan op het vuur en een scheutje olijfolie toe. Let op, niet teveel want je gaat de entrecote op het vetrandje bakken.
  4. Doe zodra de olie goed op temperatuur is de entrecote in de pan (op ’t vetrandje) en ondersteun hem met een tang, zodat hij niet omvalt.
  5. Zodra ’t vetrandje een mooie kleur gekregen heeft, bak je de entrecote aan weerszijden 1 minuut per centimeter per kant. Dus als je een entrecote van 2 centimeter hebt bak je ‘m eerst 2 centimeter aan de ene kant en na het omdraaien nogmaals 2 centimeter aan de andere kant.
  6. Schep tijdens het bakken van de entrecote het vleesvocht over het vlees. Dit wordt arroseren genoemd.
  7. Haal de entrecote uit de pan en laat het nog 10 minuten onder aluminiumfolie rusten.
  8. Genoeg gerust? Snijd de steak dan haaks op de draad aan en serveer.

  TIP: Bak je op gas? Houd de steak dan in beweging voor een gelijkmatige garing. Kook je op inductie? Laat de steak dan, op het 1x omdraaien na, met rust.


  Ingredienten

  100% rundvlees


  Butcher's Notes

  Prachtig stuk vlees van een prachtig dubbeldoelras. Aanrader voor liefhebber. Entrecôte van het Simmentaler rund heeft nóg meer smaak, dankzij de mooie vetdooradering. I LIKE.


  Wat vind je van dit product?
  Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak een account aan