Rubia Gallega Entrecote Dry Aged
Rubia Gallega Entrecote, 21 dagen gerijpt. Dit ras staat bekend om de mooie marmering en een verfijnde, kruidige smaak.
Productinformatie
Rubia Gallega Entrecote, 21 dagen gerijpt. Dit ras staat bekend om de mooie marmering en een verfijnde, kruidige smaak.
Rubia Gallega entrecote
Rubia Gallega entrecote is een heerlijke stevige steak met een karakteristieke smaak. Letterlijk vertaald betekent entrecote 'tussen de ribben'. Dit vlees wordt dan ook gesneden van de dunne lende, inclusief een mooi vetrandje. Entrecote heeft wat meer bite dan bijvoorbeeld een tournedos, maar óók meer smaak. Het vlees heeft een vetrandje, wat zorgt voor extra smaak en voorkomt dat het vlees uitdroogt bij het bakken. Met Rubia Gallega entrecote maak je zéker indruk!
Rubia Gallega vlees
Het Spaanse rundvlees Rubia Gallega staat bekend om de mooie marmering en een karakteristieke, kruidige smaak. Veel sterrenchefs lopen dan ook weg met dit mooie product. Rubia Gallega rund komt uit de streek Galicie en wordt pas na twee tot soms zelfs zeven jaar geslacht. Dat zorgt ervoor dat de smaak zich optimaal heeft kunnen ontwikkelen. Bovendien proef je het goede leven van het dier. Rubia Gallega entrecote is niet alleen supersmaakvol, maar ook prachtig dieprood van kleur: een lust voor het oog en een feest op tafel!
Liever een ander ras entrecote? De keuze is reuze, dus neem vooral een kijkje.!
Bereidingswijze
Entrecote bakken
- Haal de entrecote op tijd (minstens een uur van tevoren) uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
- Dep het vlees met een keukenpapiertje goed droog en breng het op smaak met versgemalen peper en zout.
- Zet een pan op het vuur en een scheutje olijfolie toe. Let op, niet teveel want je gaat de entrecote op het vetrandje bakken.
- Doe zodra de olie goed op temperatuur is de entrecote in de pan (op ’t vetrandje) en ondersteun hem met een tang, zodat hij niet omvalt.
- Zodra ’t vetrandje een mooie kleur gekregen heeft, bak je de entrecote aan weerszijden 1 minuut per centimeter per kant. Dus als je een entrecote van 2 centimeter hebt bak je ‘m eerst 2 centimeter aan de ene kant en na het omdraaien nogmaals 2 centimeter aan de andere kant.
- Schep tijdens het bakken van de entrecote het vleesvocht over het vlees. Dit wordt arroseren genoemd.
- Haal de entrecote uit de pan en laat het nog 10 minuten onder aluminiumfolie rusten.
- Genoeg gerust? Snijd de steak dan haaks op de draad aan en serveer.
TIP: Bak je op gas? Houd de steak dan in beweging voor een gelijkmatige garing. Kook je op inductie? Laat de steak dan, op het 1x omdraaien na, met rust.
Ingredienten
Recepten
Butcher's Notes
Op en top BBQ vlees. Ik houd van de stevige structuur van de entrecote. Het vetrandje zorgt ervoor dat het vlees mals blijft én rijk van smaak is. Heerlijk! Entrecote bakken vergt wel wat precisie, want als er teveel hitte in het vlees komt, wordt het vlees wat sneller taai. Koppie erbij dus, maar dan is het ook ouderwets genieten!