•   0522 24 66 19  (Meppel)
  • Persoonlijk advies
  • Grootste slagersassortiment
  • Kies zelf je afhaaldag

Entrecote Black Angus USA (prime grade)

Entrecote / New York strip van certified USA Black Angus. Heerlijk stevige steak met een volle smaak.

Lees meer
Pas Entrecote Black Angus USA (prime grade) aan

* Verplichte velden

 • Persoonlijk advies
 • Grootste slagersassortiment
 • Kies zelf je afhaaldag
 • Quickfrozen en Vacuüm verpakt
 • Productinformatie

  Entrecote / New York strip van certified USA Black Angus. Heerlijk stevige steak met een volle smaak.


  Wat is een Black Angus entrecote?

  Black Angus entrecote is een heerlijke stevige steak met een volle smaak. In Amerika staat entrecote ook wel bekend als New York Strip of Striploin (een benaming die trouwens meer vanuit Canada komt). Letterlijk vertaald betekent entrecote 'tussen de ribben' en de steak wordt dan ook gesneden van de dunne lende, inclusief een klein vetrandje. Het vlees is wat steviger van structuur dan bijvoorbeeld een tournedos en heeft dus meer bite, maar óók meer smaak. Het vlees heeft een vetrandje, wat zorgt voor extra smaak. Bovendien zorgt het vet bij het bakken voor uitdrogen. Wat is dan black angus entrecote? Tja, dat is the real deal. Een supersmaakvolle entrecote van het USA Black Angus rund. 

  Grainfed Black Angus entrecote

  Met meer dan 15 verschillende soorten entrecote, is Butchery specialist in de mooiste rassen van over de hele wereld. Deze Black Angus entrecote – ofwel New York Strip - komt van graangevoerd Noord-Amerikaans Black Angus runderen. Rundvlees zoals rundvlees bedoeld is: natuurlijk en zonder kunstmatige toevoegingen. Veehouders van raszuiver Black Angus volgen de richtlijnen van ‘Non Hormone Treated Caddle’; een waarborg dat de dieren geen hormonen, preventieve antibiotica of dierlijke grondstoffen toegediend krijgen. De USA Black Angus runderen grazen op uitgestrekte weiden en krijgen enkel plantaardige voeding (voornamelijk gras, mais en granen), waardoor zij op natuurlijke en gezonde wijze groot worden gebracht. Kost wat tijd, maar dan heb je ook wat. Goede kwaliteit rundvlees vergt nu eenmaal een goede omgang met de dieren. Dat zit met een Black Angus entrecote wel snor! 

  Liever een ander ras? We hebben voldoende keuze, dus neem vooral een kijkje!

   

   


  Bereidingswijze

  Entrecote bakken

  1. Haal de entrecote op tijd (minstens een uur van tevoren) uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
  2. Dep het vlees met een keukenpapiertje goed droog en breng het op smaak met versgemalen peper en zout.
  3. Zet een pan op het vuur en een scheutje olijfolie toe. Let op, niet teveel want je gaat de entrecote op het vetrandje bakken.
  4. Doe zodra de olie goed op temperatuur is de entrecote in de pan (op ’t vetrandje) en ondersteun hem met een tang, zodat hij niet omvalt.
  5. Zodra ’t vetrandje een mooie kleur gekregen heeft, bak je de entrecote aan weerszijden 1 minuut per centimeter per kant. Dus als je een entrecote van 2 centimeter hebt bak je ‘m eerst 2 centimeter aan de ene kant en na het omdraaien nogmaals 2 centimeter aan de andere kant.
  6. Schep tijdens het bakken van de entrecote het vleesvocht over het vlees. Dit wordt arroseren genoemd.
  7. Haal de entrecote uit de pan en laat het nog 10 minuten onder aluminiumfolie rusten.
  8. Genoeg gerust? Snijd de steak dan haaks op de draad aan en serveer.

  TIP: Bak je op gas? Houd de steak dan in beweging voor een gelijkmatige garing. Kook je op inductie? Laat de steak dan, op het 1x omdraaien na, met rust.


  Ingredienten

  100% rundvlees


  Butcher's Notes

  Op en top BBQ vlees. Ik houd echt van de stevige structuur van de entrecote. Het vetrandje zorgt ervoor dat het vlees mals blijft én rijk van smaak is. Heerlijk! Entrecote bakken vergt wel wat precisie, want als er teveel hitte in het vlees komt, wordt het vlees snel taai. Koppie erbij dus, maar dan is het ook ouderwets genieten!


  Wat vind je van dit product?
  Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak een account aan