•   0522 24 66 19  (Meppel)
    • Persoonlijk advies
    • Grootste slagersassortiment
    • Kies zelf je afhaaldag

Entrecote roast Black Angus USA (prime grade)

Entrecote roast van certified USA Black Angus.

Lees meer
Pas Entrecote roast Black Angus USA (prime grade) aan

* Verplichte velden

  • Persoonlijk advies
  • Grootste slagersassortiment
  • Kies zelf je afhaaldag
  • Quickfrozen en Vacuüm verpakt
  • Bereidingswijze

    Productinformatie

    Entrecote roast van certified USA Black Angus.


    Wat is een entrecote roast?

    Een entrecote roast is een braadstuk uit de dunne lende van het rund. Een heel mooi braadstuk welteverstaan, met een prachtige marmering en een randje vet voor veel smaak. Zeker een stuk vlees om indruk mee te maken. Entrecote is sowieso prachtig vlees om mee te werken, maar een entrecote roast van Black Angus USA is bijna niet te evenaren! Geheel naar eigen smaak te kruiden of te marineren. Een feest om op tafel te zetten...

    Entrecote Roast Black Angus USA 

    Ons Black Angus rundvlees komt van de beste ranches in het midwesten van de States. Op die ranches grazen de Black Angus runderen ruim twee jaar op de meest uitgestrekte weiden (groter dan wij ons ooit kunnen voorstellen). De dieren groeien zorgeloos op en verhuizen na zo'n twee jaar naar een ruime feedlot, waar ze 120 dagen op een 100% natuurlijk 'graandieet' worden gezet. Black Angus runderen hebben onmiskenbaar een goed leven gehad en dat goede leven proef je. De smaak en structuur van raszuiver Amerikaans Angus Beef is bijna niet te evenaren...


    Bereidingswijze

    Bereidingswijze

    Een entrecote-, lende- of ribeyerollade is een feestelijk braadstuk die je op verschillende manier kunt klaarmaken. Hieronder vind je een handige guideline. Scroll erdoorheen en kies je bereidingswijze!

    Entrecote-, Lende- of ribeyerollade low and slow bereiden (aangrillen & doorgaren)

    Plan vooruit, ontdooi het vlees een paar dagen vantevoren (of een paar uur in koud water) en haal het 5uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
    Verwarm de oven voor op 120C voor mooie doorgaring en de pan of grill tot maximale hitte
    Bak of grill het vlees rondom bruin in een grote pan met boter of op de grill totdat het helemaal bruin is en de eventuele vetrand lekker crunchy
    Verplaats het vlees naar de voorverwarmde oven, leg de gebakken steak op in een ovenschaal en doe het bakvet er bij in.
    Tijd: gebruik het onderstaande schema voor je eigen planning, deze tijden zijn indicatief.
    Meet bij deze vleessoorten altijd de kerntemperatuur. Gebruik de tempraturen uit het schema.
    Rusten: laat het vlees 10 minuten rusten voor het aansnijden/ serveren.
    Kruid het vlees na het aanbakken of achteraf met peper en zout of rub naar keuze

    Kern eindtemperaturen

    Rare 52C
    Medium rare 54C
    Medium 57C
    Rose/Welldone 62C

    Houd rekening met een totale bereidingstijd van 2 uur

    Reversed sear Entrecote-, Lende- of ribeyerollade (garen & afgrillen)

    Plan vooruit, ontdooi het vlees een paar dagen van tevoren (of een paar uur in koud water) en haal het 5uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
    Verwarm de oven of bbq voor op 60C.
    Gaar het vlees tot de onderstaande kerntemperaturen -2 graden. De laatste 2 graden komen erbij tijdens het afgrillen.
    Grill of bak het vlees rondom bruin en crunchy totdat de gewenste kerntemparatuur is bereikt.
    Meet bij deze vleessoorten altijd de kerntemperatuur. Gebruik de tempraturen uit het schema.
    Rusten: laat het vlees 10 minuten rusten voor het aansnijden/ serveren.
    Kruid het vlees na het aanbakken of achteraf met peper en zout of rub naar keuze

    Kern eindtemperaturen

    -Rare 52C (rund, kalf)
    -Medium rare 54C (rund, kalf)
    -Medium 57C (rund, lam, kalf)
    -Rose/welldone 62C (lam)

    Houd rekening met een totale bereidingstijd van 3 uur.

    Bereiding lende-, entrecote of ribeyerollade Sous Vide

    Plan vooruit, ontdooi het vlees een paar dagen van tevoren (of een paar uur in koud water) en haal het 5uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
    Verwarm het warm waterbad voor zodat de onderstaande tijden kloppen. Zorg voor een dichte vacuumzak (eventueel kun je zelf de steaks al kruiden en opnieuw vaccumeren. Maar normaal gesproken kan de verpakking zo in het warm waterbad.
    Tijd, stel de sous vide stick in volgens het onderstaande schema. Als het vlees nog bevroren is tel er dan 1uur bij op.
    Grill de steak in een pan of op de bbq goudbruin, je kunt ook een brander gebruiken, door het afgrillen of branden stijgt de temperatuur niet meer.
    Rusten, laat de steak 10 minuten rusten voor het aansnijden/ serveren.
    Kruid de steak pas halverwege of achteraf met peper en zout of rub naar keuze

    Instelwaarde sous vide stick voor runderrollade

    Rare: 52C in 3 uur
    Medium/Rare: 54C in 3 uur
    Medium: 57C in 3 uur


    Ingredienten

    rundvlees, zout, specerijen (koriander, peper, gember, foelie, kruidnagel, kardemom, chilies)

     

    Ingredienten

    100% rundvlees

    Butcher's Notes

    Entrecote. Roast. Black Angus: die staan alledrie hoog in mijn favorietenlijstje! Deze entrecote roast is dan ook echt een stuk vlees om indruk mee te maken, als je het mij vraagt! 


    Wat vind je van dit product?
    Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak een account aan