•   0522 24 66 19  (Meppel)
    • Persoonlijk advies
    • Grootste slagersassortiment
    • Kies zelf je afhaaldag

Rib eye roast Black Angus USA (prime grade)

Rib eye roast van 100% Certified Black Angus USA. 

Lees meer
Pas Rib eye roast Black Angus USA (prime grade) aan

* Verplichte velden

  • Persoonlijk advies
  • Grootste slagersassortiment
  • Kies zelf je afhaaldag
  • Quickfrozen en Vacuüm verpakt
  • Bereidingswijze

    Productinformatie

    Rib eye roast van 100% Certified Black Angus USA. 


    Wat is een rib eye roast?

    Heerlijke Rib eye Roast van Black Angus USA: perfect voor Low&Slow bereiding. Doorregen met vet, rammend vol smaak en botermals. Voor het echte werk! 

    Black Angus USA

    Black Angus USA runderen groeien op in Noord-Amerika en lopen de eerste 24 maanden vogelvrij rond op het terrein van een boer, in hectare soms zo groot als de provincie Utrecht. In die twee jaar is er nauwelijks bemoeienis van de mens. Na 2 jaar 'verhuizen' de Black Angus USA runderen naar een feedlot. Een feedlot is een grote wei, maar niet met gras als ondergrond. Google het maar eens om hier een beeld van te krijgen. In de feedlots wordt gestart met een zogenaamd graangevoerd 'dieet' van 120 dagen. Daarom wordt ook wel gesproken van graangevoerd rundvlees. De voeding verandert geleidelijk van gedroogd gras naar uiteindelijk graan. 


    Bereidingswijze

    Een entrecote-, lende- of ribeyerollade is een feestelijk braadstuk die je op verschillende manier kunt klaarmaken. Hieronder vind je een handige guideline. Scroll erdoorheen en kies je bereidingswijze!

    Entrecote-, Lende- of ribeyerollade low and slow bereiden (aangrillen & doorgaren)

    Plan vooruit, ontdooi het vlees een paar dagen vantevoren (of een paar uur in koud water) en haal het 5uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
    Verwarm de oven voor op 120C voor mooie doorgaring en de pan of grill tot maximale hitte
    Bak of grill het vlees rondom bruin in een grote pan met boter of op de grill totdat het helemaal bruin is en de eventuele vetrand lekker crunchy
    Verplaats het vlees naar de voorverwarmde oven, leg de gebakken steak op in een ovenschaal en doe het bakvet er bij in.
    Tijd: gebruik het onderstaande schema voor je eigen planning, deze tijden zijn indicatief.
    Meet bij deze vleessoorten altijd de kerntemperatuur. Gebruik de tempraturen uit het schema.
    Rusten: laat het vlees 10 minuten rusten voor het aansnijden/ serveren.
    Kruid het vlees na het aanbakken of achteraf met peper en zout of rub naar keuze

    Kern eindtemperaturen

    Rare 52C
    Medium rare 54C
    Medium 57C
    Rose/Welldone 62C

    Houd rekening met een totale bereidingstijd van 2 uur

    Reversed sear Entrecote-, Lende- of ribeyerollade (garen & afgrillen)

    Plan vooruit, ontdooi het vlees een paar dagen van tevoren (of een paar uur in koud water) en haal het 5uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
    Verwarm de oven of bbq voor op 60C.
    Gaar het vlees tot de onderstaande kerntemperaturen -2 graden. De laatste 2 graden komen erbij tijdens het afgrillen.
    Grill of bak het vlees rondom bruin en crunchy totdat de gewenste kerntemparatuur is bereikt.
    Meet bij deze vleessoorten altijd de kerntemperatuur. Gebruik de tempraturen uit het schema.
    Rusten: laat het vlees 10 minuten rusten voor het aansnijden/ serveren.
    Kruid het vlees na het aanbakken of achteraf met peper en zout of rub naar keuze

    Kern eindtemperaturen

    -Rare 52C (rund, kalf)
    -Medium rare 54C (rund, kalf)
    -Medium 57C (rund, lam, kalf)
    -Rose/welldone 62C (lam)

    Houd rekening met een totale bereidingstijd van 3 uur.

    Bereiding lende-, entrecote of ribeyerollade Sous Vide

    Plan vooruit, ontdooi het vlees een paar dagen van tevoren (of een paar uur in koud water) en haal het 5uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
    Verwarm het warm waterbad voor zodat de onderstaande tijden kloppen. Zorg voor een dichte vacuumzak (eventueel kun je zelf de steaks al kruiden en opnieuw vaccumeren. Maar normaal gesproken kan de verpakking zo in het warm waterbad.
    Tijd, stel de sous vide stick in volgens het onderstaande schema. Als het vlees nog bevroren is tel er dan 1uur bij op.
    Grill de steak in een pan of op de bbq goudbruin, je kunt ook een brander gebruiken, door het afgrillen of branden stijgt de temperatuur niet meer.
    Rusten, laat de steak 10 minuten rusten voor het aansnijden/ serveren.
    Kruid de steak pas halverwege of achteraf met peper en zout of rub naar keuze

    Instelwaarde sous vide stick voor runderrollade

    Rare: 52C in 3 uur
    Medium/Rare: 54C in 3 uur
    Medium: 57C in 3 uur


    Ingredienten

    rundvlees, zout, specerijen (koriander, peper, gember, foelie, kruidnagel, kardemom, chilies)


    Ingredienten

    100% rundvlees

    Butcher's Notes

    Oeh wat een mooi stuk vlees voor een lekkere low & slow sessie. Mooi gemarmerd en van supermooi vlees. Hier kun je me af en toe wel voor wakker maken...


    Wat vind je van dit product?
    Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak een account aan