•   0522 24 66 19  (Meppel)
  • Persoonlijk advies
  • Grootste slagersassortiment
  • Kies zelf je afhaaldag

Simmentaler Ribeye

Rib-eye van het smaakvolle Simmentaler rund. 

Lees meer
Pas Simmentaler Ribeye aan

* Verplichte velden

 • Persoonlijk advies
 • Grootste slagersassortiment
 • Kies zelf je afhaaldag
 • Quickfrozen en Vacuüm verpakt
 • Productinformatie

  Rib-eye van het smaakvolle Simmentaler rund. 


  Wat is een Rib Eye Steak?

  Simmentaler Ribeye wordt gesneden uit de fijne rib van het rund, die ligt in het verlengde van de dunne lende (entrecote). Rib Eye is wat ronder van vorm dan de dunne lende en het vlees is doorregen met vet, dus doorgaans malser en sappiger dan het vlees van de entrecote. Veel vleesliefhebbers zullen dan ook met regelmaat voor Rib Eye kiezen. Een goede Rib Eye is namelijk botermals en vol van smaak. Dat komt door de hoge graad van marmering, oftewel intramusculair vet. Bovendien wordt Rib Eye gesneden uit een spier die door het rund nauwelijks wordt gebruikt en ‘luie spieren’ zorgen nu eenmaal voor zacht en mals vlees. Ook medium gebakken blijft die malsheid en smaak van Simmentaler ribeye intact.

  Simmentaler Ribeye

  Het Simmentaler rund is wat ons betreft de vleesgeworden Milka koe. Alleen zijn de vlekken niet paars, maar (licht)bruin tot roodbont, maar wél met de bekende witte kop. Het ras Simmentaler gaat way back. Het is al in de Middeleeuwen ontstaan uit een kruising tussen een Duits- en een Zwitsers vleesras. De naam Simmentaler komt van de ‘Simme Vallei’, een berggebied in het Berner Oberwald. Simmentaler is trouwens geen universele naam voor dit ras. In Duitsland gaan de koeien door het leven als Fleckfieh en in Frankrijk kennen ze dit dier onder de naam Pie Rouge. Hoe het ook zij, wat écht belangrijk is, is het feit dat de runderen vogelvrij rondlopen op o.a. de Duitse en Oostenrijkse alpenweiden, waar ze zichzelf tegoed doen aan vers gras en kruiden. Het is van nature een zogenaamd dubbeldoe-ras, wat inhoudt dat zowel de melk- als de vleesproductie van uitstekende kwaliteit is. Simmentaler runderen leven minimaal drie jaar en hebben op z’n minst twee keer gekalfd. Ze zijn dan ook relatief groot van stuk. Het vlees van Simmentaler runderen heeft een fijne structuur, goede vetmarmering, karakteristieke smaak en een dieprode kleur. Kortom: het goede leven van de alpenkoeien komt het vlees onmiskenbaar ten goede! Deze Simmentaler ribeye is dan ook absoluut een smaakbom!  Bereidingswijze

  1. Haal de ribeye op tijd (minstens een uur van tevoren) uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
  2. Dep het vlees met een keukenpapiertje goed droog.
  3. Zet een pan op het vuur en voeg een flinke klont boter of olijfolie en verse kruiden toe.
  4. Laat de pan goed heet worden, zodra de pan goed heet is, kan de steak in de pan.
  5. Bak de ribeye 1 minuut per centimeter per kant. Dus als je een ribeye van 2 centimeter hebt bak je ‘m eerst 2 centimeter aan de ene kant en na het omdraaien nogmaals 2 centimeter aan de andere kant.
  6. Schep tijdens het bakken van de ribeye het vleesvocht en de verse kruiden over het vlees. Dit wordt arroseren genoemd.
  7. Haal de ribeye uit de pan en laat het nog 10 minuten onder aluminiumfolie rusten.
  8. Maak af met grof zeezout en peper en snijd haaks op de draad aan.

  TIP: Bak je op gas? Houd de steak dan in beweging voor een gelijkmatige garing. Kook je op inductie? Laat de steak dan, op het 1x omdraaien na, met rust.


  Ingredienten

  100% rundvlees


  Butcher's Notes

  Rib Eye is één van mijn favoriete steaksoorten, omdat het vlees zo lekker doorregen is. Simmentaler rund heeft bovendien een authentieke smaak, omdat het dier zich minimaal drie jaar lang tegoed heeft gedaan aan vers alpengras en kruiden. Proef je echt! Lekker stuk vlees dit....


  Wat vind je van dit product?
  Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak een account aan
  Anderen bekeken ook