Bavette steak Black Angus PRIME USA
Bavette steak van het Amerikaanse Black Angus rund. Bavette kopen doe je bij Butchery.nl!
Productinformatie
Bavette steak van het Amerikaanse Black Angus rund. Bavette kopen doe je bij Butchery.nl!
Wat is een bavette steak?
Een bavette steak wordt gesneden uit de vang van het rund. Lange tijd behoorde Bavette steak tot de 'vergeten vleessoorten', maar inmiddels is dit stukje rund aan een stevige opmars begonnen. Het vlees is afkomstig uit de zogeheten 'vang' (flank) aan de onderkant van het rund. Echt werkvlees dus. Hierdoor is het weliswaar wat grof van structuur, maar het heeft wel des te meer smaak! En met een Bavette steak van Black Angus USA zit je qua structuur sowieso wel snor.
Bavette USA Black Angus
Deze Bavette komt van 100% USA Black Angus, afkomstig van de beste ranches in het midwesten van de States. Op die ranches grazen de Black Angus runderen ruim twee jaar op de meest uitgestrekte weiden (groter dan wij ons ooit kunnen voorstellen). De dieren groeien zorgeloos op en verhuizen na zo'n twee jaar naar een ruime feedlot, waar ze op een 100% natuurlijk graan- of maisdieet worden gezet. Black Angus runderen hebben onmiskenbaar een goed leven gekend en dat goede leven proef je. De smaak en structuur van raszuiver Amerikaans Angus Beef is bijna onweerstaanbaar...
Bereidingswijze
Doordat bavette van zichzelf veel smaak heeft, is even insmeren met zout en peper al voldoende. Kort aanbraden in een hete pan (lekker in een klontje boter?) en vervolgens even laten rusten in de oven (100 graden?). Maak je vast en zeker de blits mee! Het is vlees met een lange draad, dus let op met aansnijden! Dwars op de draad zit je altijd goed.
Ingredienten
Butcher's Notes
Ik ben blij dat vergeten vleessoorten als bavette en longhaas aan een opmars zijn begonnen. Heel terecht! Bavette heeft echt een karakteristieke smaak en als ik dit tijdens cateringpartijen serveer, zijn de gasten altijd superblij verrast.