BAVETTE BLACK ANGUS PRIME USA
De bavette van Black Angus Prime uit de Verenigde Staten is een stuk vlees dat draait om smaak, structuur en eenvoud. Het komt uit de vang van het rund en heeft van nature een grovere draad. Dit zorgt voor een stevige beet en een volle, uitgesproken rundsmaak. Bij de juiste bereiding is de bavette verrassend mals en heerlijk sappig. Je grilt of bakt het kort op hoog vuur, laat het even rusten en snijdt het daarna in dunne plakken. Meer heeft het niet nodig.
Wat is Bavette Black Angus USA?
Bavette is de dikke rand vlees uit de flank (vang) van het rund en wordt daarom ook wel vanglap genoemd. Het is ‘mager werkvlees’ dat veel beweging heeft gehad. Het vlees heeft een grove, lange draad, maar daardoor ook een lekkere bite én superveel smaak. Bavette eet je bij voorkeur wel van kwalitatief goede runderen, maar met USA Black Angus zit je hoe dan ook goed. Misschien nog handig om erbij te vermelden dat je dit vlees - vanwege de grove draad - goed haaks op de draad snijdt. Doe je dat niet, dan verandert zelfs een perfect gebakken steak in een schoenzool. Maar van een goed ras, goed bereid en goed gesneden heb je aan bavette echt een smaakbom!