•   0522 24 66 19  (Meppel)
  • Persoonlijk advies
  • Grootste slagersassortiment
  • Kies zelf je afhaaldag

Witpoot kip Label Rouge

Hele witpoot kip, uiteraard scharrel, afkomstig uit Frankrijk en voorzien van het superieure Label Rouge (3* Beter Leven van de Dierenbescherming). 

Lees meer
Pas Witpoot kip Label Rouge aan

* Verplichte velden

 • Persoonlijk advies
 • Grootste slagersassortiment
 • Kies zelf je afhaaldag
 • Quickfrozen en Vacuüm verpakt
 • Productinformatie

  Hele witpoot kip, uiteraard scharrel, afkomstig uit Frankrijk en voorzien van het superieure Label Rouge (3* Beter Leven van de Dierenbescherming). 


  Wat is een witpoot kip?

  Een witpoot kip is een langzaam groeiende scharrelkip uit Frankrijk met witte veren en poten. Deze kip is voorzien van het superieure Franse label rouge, door de Nederlandse Dierenbescherming bekroond met 3* Beter Leven. Witpoot scharrelkippen leven langer en worden gevoerd met 100% plantaardig voer, waarvan 75% granen. Hierdoor heeft deze kip veel vlees op het karkas en door de fijne draad van het vlees is deze kip zeker malser dan de gemiddelde scharrelkip. 

  Witpoot kip Label Rouge

  Deze Witpoot kip komt uit Frankrijk en is voorzien van het Label Rouge, wat inhoudt dat de kip heeft geleefd onder de beste omstandigheden. Het Label Rouge keurmerk gaatverder dan het drie sterren Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming. Label Rouge is een unieke productiemethode met een uitgekiend voerprogramma en de strenge controles zorgen ervoor dat een superieur eindproduct wordt gegarandeerd. Met andere woorden: Label Rouge is top of the bill als het gaat om kippenvlees. Pluimvee met dit label zijn altijd rustieke rassen, geselecteerd op kwaliteit en langzame groei. De houderijen bieden altijd een vrije buitenuitloop, waarbij altijd toegang is tot schaduwrijke weiden (minimaal 2 m2 per kip!). De kippen krijgen 100% plantaardige voeding dat voor minimaal 75% uit granen bestaat, aangevuld met plantaardige eiwitten (zoals erwten). De dieren leven langer waardoor het vlees steviger en smaakvoller is. Kortom: kippenvlees op z'n best én eerlijkst...


  Ingredienten

  100% kip


  Butcher's Notes

  Een grote en malse kip met veel vlees om het karkas. En als je kiest voor Label Rouge, weet je zeker dat de kippen eerlijk zijn gehouden. Dat wil je toch?


  Wat vind je van dit product?
  Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak een account aan