• 0522 24 66 19  (Meppel)
    • Vlees met fijne herkomst
    • Eigen worstmakerij
    • Vakmanschap door eigen slagers

Peanut butter & jelly ribs

Bereidingswijze

Oké, peanut butter komt bekend voor, maar wat is “jelly” in 's werelds naam? De naam is niet mega aantrekkelijk, maar dat valt alleszins mee, want jelly is namelijk gewoon jam.

Het grappige is: ik [Jeremy] hou helemaal niet van pindakaas en ik heb een hekel aan satésaus… maar deze combi? Verrassend en echt ontzettend lekker.

De peanut butter & jelly saus zit vol smaak dus we houden de ribs simpel. Een mooie laag zout en peper en rook is al magisch genoeg.

Bereidingswijze Peanut Butter & Jelly Ribs

  • Rook de spareribs voor 3 uur op 130C, besproei de ribs het laatste uur met een mix van appelcider azijn en water.
  • Wikkel de spareribs in folie voor nog een uur met boter
  • Ondertussen verwarm je de pindakaas samen met de jam, sojasaus en honing samen in een steelpan tot een mooie egale massa ontstaat.
  • Wanneer de ribs rond de 93C intern zijn dan kunnen ze van de BBQ. Doe de vocht uit de folie ook in het pannetje en glaze de ribs.
  • Plaats ze terug op de smoker voor ongeveer 30 minuten en glaze tussendoor 2x.
  • Hak grof een handvol cashewnoten en bestrooi hiermee de ribs samen met de bosui.
Sweet, sticky goodness en persoonlijk een nieuwe favoriet!

ENJOY!
 
 
 
Recepten
Producten voor dit recept