•   0522 24 66 19  (Meppel)
  • Persoonlijk advies
  • Grootste slagersassortiment
  • Kies zelf je afhaaldag

Ossenstaart Blonde d'Aquitaine

Ossenstaart van Butchery Beef, ons premium huismerk van (h)eerlijk rund uit de regio.

Lees meer
Pas Ossenstaart Blonde d'Aquitaine aan

* Verplichte velden

 • Persoonlijk advies
 • Grootste slagersassortiment
 • Kies zelf je afhaaldag
 • Quickfrozen en Vacuüm verpakt
 • Productinformatie

  Ossenstaart van Butchery Beef, ons premium huismerk van (h)eerlijk rund uit de regio.


  Wat is ossenstaart?

  Ossenstaart is - enigszins misleidend - de staart van een rund (en dus níet van een os!). Een staart weegt al gauw anderhalve kilo en bestaat uit wervels met spierweefsel. Tussen de wervels door wordt de ossenstaart in plakken gesneden, waarmee je vervolgens de meest heerlijke bouillons en stoofschotels maakt. Hoe lekker is immers ossenstaartsoep? Let wel: ossenstaart heeft op z'n minst drie uur nodig (liever langer) om op smaak en structuur te komen. Het is als 't ware slowfood uit oma's tijd. Kort bereid is ossenstaart maar taai, maar neem je de tijd, dan maak je er de meest heerlijke bouillon of stoof van. Deze ossenstaart komt van Butchery Beef, ons premium huismerk van rund uit de regio.

  Ossenstaart van Butchery Beef

  Deze ossenstaart is afkomstig van Butchery Beef, ons premium huismerk van (h)eerlijk rund uit de regio. Wekelijks selecteert mijn vader Jan Lantings Sr. persoonlijk ons rundvlees bij boeren uit de regio met wie we al heel lang samenwerken. Gegarandeerd (h)eerlijk vlees. De koeien grazen zomers buiten in natuurgebieden en hun menu bestaat – naast vers gras – uit Lucerne (luxe gras met hoge voedingswaarden), mais, granen, aardappelen en een dagelijkse portie vitaminen en mineralen. De dieren hebben alle ruimte en worden met liefde verzorgd. Deze ossenstaart heeft mede daardoor die authentieke rundvlees: zoals het vroeger al was en zoals het hoort te zijn...


  Ingredienten

  100% rundvlees

  Butcher's Notes

  Er gaat bij ons geen kerst voorbij zonder dubbelgetrokken ossenstaartsoep. Hóe lekker is dat? Het is wel even een klus, maar ik vind het resultaat 't dubbel en dwars waard. Wij hebben ook kant-en-klare ossenstaartsoep overigens, voor iedereen die geen zin heeft in 'gedoe'. Hoewel bouillon trekken van ossenstaart natuurlijk vooral tijd kost en weinig moeite. 


  Wat vind je van dit product?
  Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak een account aan
  Anderen bekeken ook