Productinformatie
Malse ossenhaaspuntjes uit Uruguay!
Wat zijn ossenhaaspuntjes?
Ossenhaas is een spier in de rug van het rund die in een punt loopt. Dat puntige uiteinde leent zich uiteraard niet voor het snijden van steaks, maar het is even mals en smaakvol als het voorste gedeelte. Van dit deel worden dus de welbekende ossenhaaspuntjes gesneden. Prachtig vlees, want het bevat nauwekijks vet of bindweefsel, is dus superfijn van draad en ook nog eens boterzacht. Niet voor niets noemen de Engelsen dit deel van het rund 'Tenderloin'.
Bereidingswijze
Even dichtschroeien en meteen vuur lager zetten. Ossenhaaspuntjes hebben écht maar heel even nodig. Niemand houdt immers van doorgeslagen ossenhaas...
Ingredienten
Recepten
Butcher's Notes
Een Oosterse salade met ossenhaaspuntjes staat regelmatig bij ons op het menu. Met mango, rode peper, taugé, rode ui,... Heerlijk! Ik ben supertrots op ons Butchery Beef. Hoe mooi dat mijn vader zélf ons vlees nog steeds selecteert?