Longhaas (uitgevliesd) Black Angus / Onglet-Hangar steak
Uitgevliesde longhaas - ook wel bekend als Onglet of Hangar Steak - van 100% certified USA Black Angus.
Productinformatie
Uitgevliesde longhaas - ook wel bekend als Onglet of Hangar Steak - van 100% certified USA Black Angus.
LONGHAAS (UITGEVLIESD) BLACK ANGUS USA
De longhaas van Black Angus uit de Verenigde Staten is een bijzonder stuk vlees met veel karakter. Dit deel van het rund is stevig, vol van smaak en geliefd bij chefs en slagers die weten wat ze doen. De structuur is grover dan bij een ossenhaas, maar juist daardoor blijft het vlees sappig en proef je echt het rund. Deze uitgevliesde versie is volledig schoongemaakt, zodat je direct aan de slag kunt. Snel dichtschroeien, laten rusten en in dunne plakken snijden. Meer hoeft het niet te zijn.
Wat is longhaas?
Longhaas is een spier achter de longen en wordt evenals Bavette gezien als een 'vergeten vleessoort'. Steeds minder, dat wel. In Parijs doet longhaas het al jaren goed in de bistro;'s, maar dan onder de naam Onglet. En terecht, want het vlees is - mits afkomstig van een goed ras - mals, sappig en súpersmaakvol. En dat zit met USA Black Angus uiteraard wel snor!
Longhaas Black Angus USA
Zoals gezegd, longhaas is een bijzonder stuk vlees, maar moet je wél van een kwalitatief runderras eten. Deze longhaas komt van 100% USA Black Angus. Ruim twee jaar grazen de raszuivere runderen op de meest uitgestrekte weiden (groter dan wij ons ooit kunnen voorstellen). Black Angus koeien groeien zorgeloos op en verhuizen na zo'n twee jaar naar een ruime feedlot, waar ze op een 100% natuurlijk graan- of maisdieet worden gezet. Black Angus runderen hebben onmiskenbaar een goed leven gekend en dat goede leven proef je. De smaak en structuur van raszuiver Amerikaans Angus Beef is bijna onweerstaanbaar...
LONGHAAS BLACK ANGUS ONLINE BESTELLEN?
Je bestelt deze uitgevliesde longhaas eenvoudig bij The Butchery. Elk stuk wordt met de hand schoongemaakt, vacuüm verpakt en diepgevroren geleverd. Bestel je voor 11.00 uur, dan heb je het vlees dezelfde avond nog in huis in Nederland en België. Liever op een ander moment? Geen probleem, je kiest zelf wat het beste uitkomt. Ontdooien, kort bereiden en in plakken snijden – en je hebt iets bijzonders op tafel.
Ingredienten
Butcher's Notes
Ik ben blij dat vergeten vleessoorten als longhaas steeds meer podium krijgen. Terecht, want je hebt er een heerlijk steak aan. Bovendien past het lekker in de hedendaagse van-kop-tot-staart'. Een blijver hopelijk, want daar ben ik uiteraard groot voorstander van!