•   0522 24 66 19  (Meppel)
    • Persoonlijk advies
    • Grootste slagersassortiment
    • Kies zelf je afhaaldag

Japans Wagyu rumpsteak Kagoshima A5+ BMS12

Dit product is momenteel niet op voorraad.
  • Persoonlijk advies
  • Grootste slagersassortiment
  • Kies zelf je afhaaldag
  • Quickfrozen en Vacuüm verpakt
  • Bereidingswijze

    WAGYU steak bereiden

    - Plan vooruit, ontdooi het vlees een dag vantevoren (of een uur in koud water) en haal het 2uur vantevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen

    - Verwarm de pan tot maximale hitte zonder olie of vetstof, wagyu heeft van zichzelf voldoende vet om een mooie kosrt te krijgen. 

    - Kruid de steak pas halverwege of achteraf met zout, peper of andere kruiden is niet aan te raden.      

    - Bak de steak op de eerste kant volgens het onderstaande schema eerder draaien mag ook als je een mindere korst wenst.  

    - Meet de kerntemperatuur. Gebruik de temperaturen uit het schema. Wagyu komt het best tot zijn recht bij medium rare 53-55C 

    - Rusten, laat de steak 5 minuten rusten onder aluminiumfolie voor extra doorgaring (wagyu mag iets gaarder gegeten worden                       

    Dikte van de Wagyu steak

    2 centimeter dikke Wagyu steak

    - Rare 50-52C: 2 min. per kant
    - Medium rare 53-55C: 2,5 min. per kant
    - Medium 56-58C: 3 min. per kant       

    3 centimeter dikke Wagyu steak

    - Rare 50-52C: 3 minuten per kant
    - Medium rare 53-55C: 3,5 minuten per kant
    - Medium 56-58C: 4 minuten per kant      

    4 centimeter dikke Wagyu steak

    - Rare 50-52C: 4 minuten per kant
    - Medium rare 53-55C: 5 minuten per kant
    - Medium 56-58C: 6 minuten per kant        

    5 centimeter dikke Wagyu steak

    - Rare 50-52C: 5 minuten per kant
    - Medium rare 53-55C: 6 minuten per kant
    - Medium 56-58C: 7 minuten per kant        


    Wat vind je van dit product?
    Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak een account aan