•   0522 24 66 19  (Meppel)
  • Persoonlijk advies
  • Grootste slagersassortiment
  • Kies zelf je afhaaldag

Flank Steak Black Angus USA

Flank steak (Bavette de Flanchet) van het certified USA Black Angus rund.

Lees meer
Dit product is momenteel niet op voorraad.
 • Persoonlijk advies
 • Grootste slagersassortiment
 • Kies zelf je afhaaldag
 • Quickfrozen en Vacuüm verpakt
 • Productinformatie

  Flank steak (Bavette de Flanchet) van het certified USA Black Angus rund.


  Wat is een flank steak?

  Flank steak - de naam zegt het al - komt van de flank van het rund en wordt ook wel Bavette de Flanchet genoemd. Lange tijd behoorde de flank steak tot de 'vergeten vleessoorten', maar inmiddels is dit stukje rund aan een stevige opmars begonnen. Het vlees is afkomstig uit de zogeheten 'vang' aan de onderkant van het rund. Echt werkvlees dus, Hierdoor is het weliswaar wat grof van structuur, maar het heeft wel des te meer smaak! En met een flank steak van Black Angus USA zit je qua structuur sowieso wel snor. 

  Flank Steak Black Angus 

  Deze flank steak komt van 100% USA Black Angus, afkomstig van de beste ranches in het midwesten van de States. Op die ranches grazen de Black Angus runderen ruim twee jaar op de meest uitgestrekte weiden (groter dan wij ons ooit kunnen voorstellen). De dieren groeien zorgeloos op en verhuizen na zo'n twee jaar naar een ruime feedlot, waar ze op een 100% natuurlijk graan- of maisdieet worden gezet. Black Angus runderen hebben onmiskenbaar een goed leven gekend en dat goede leven proef je. De smaak en structuur van raszuiver Amerikaans Angus Beef is bijna onweerstaanbaar...  Bereidingswijze

  Doordat flank steak van zichzelf veel smaak heeft, is even insmeren met zout en peper al voldoende. Kort aanbraden in een hete pan (lekker in een klontje boter?) en vervolgens even laten rusten in de oven (100 graden?). Maak je vast en zeker de blits mee! Het is vlees met een lange draad, dus let op met aansnijden! Dwars op de draad zit je altijd goed. 


  Ingredienten

  100% rundvlees

  Butcher's Notes

  Ik ben blij dat vergeten vleessoorten als flank steak en longhaas steeds populairder worden in Nederland. Heel terecht! In Frankrijk en Belgie doen ze het al jaren goed en dat is natuurlijk niet voor niets. Flank steak heeft echt een karakteristieke smaak en als ik dit tijdens cateringpartijen serveer, zijn de gasten altijd superblij verrast. 


  Wat vind je van dit product?
  Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak een account aan
  Anderen bekeken ook